Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Αστάθεια στον Δραβήσκο Σερρών, του Γιώργου Τομπουλίδη


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από την κεντρική Μεσόγειο προς τα Δωδεκάνησα, συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων, θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Σημειώνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη του υετού που θα προκύψει από στρωματόμορφα ως επί το πλείστον νέφη αναμένονται στη Ημαθία, την Πιερία, τη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και τη Β. Εύβοια, ενώ ο πιο αξιόλογος υετός που θα προέλθει από σωρειτόμορφα νέφη αναμένεται στην Κρήτη (κυρίως στις δυτικές περιοχές της), τις νοτιότερες των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα. 


Με το πέρασμα του προαναφερθέντος χαμηλού στην περιοχή των Δωδεκανήσων, τα φαινόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα επικρατήσουν παντού ΒΑ άνεμοι με ένταση ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Το Σάββατο (11/5), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές το πρωί στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και το απόγευμα στην Ήπειρο και στα ορεινά της Δ. Μακεδονίας, της Δ. Θεσσαλίας, της Δ. Στερεάς και της κεντροδυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Κυριακή (12/5), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους το απόγευμα στην Ήπειρο καθώς και στα ορεινά της Μακεδονίας, της Δ. Θεσσαλίας και της Δ. Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (13-14/5), οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση απογευματινών όμβρων ή και μεμονωμένων καταιγίδων στην ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως στις ορεινές περιοχές της. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

 

Υ.Γ. Προς τους ερασιτέχνες και τους ανώριμους επαγγελματίες μετεωρολόγους: σταματήστε  να τρομοκρατείτε τους συνανθρώπους μας που έχουν αναπνευστικά προβλήματα με τις τραβηγμένες από τα μαλλιά -για να μην πω ανόητες- περί μεταφοράς αφρικανικής σκόνης προγνώσεις σας. 


48 σχόλια:

  1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
    Η πρόγνωση της ΕΜΥ που αναρτήθηκε στη 1 το μεσημέρι…
    Αυτή την ώρα ( 16:45-17:15) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης γίνεται κατακλυσμός, έριξε για λίγο και χαλάζι. Ποτάμια οι δρόμοι.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ισχυρή καταιγίδα...εδώ και μία ώρα στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης...με χαλάζι στην αρχή της..για τον ώρα 25mm(17.30) ...και ραγδαιότητα 55mm...,χιόνι..με οριακή χιονόστρωση στην Μόσχα και...χθές όπως μας είπε ο Μάκης στην Στογχόλμη...
    Ουσιαστική μεταβολή λοιπόν..με ελπίδες και στην Κρήτη..,αφθονα κεράσια σήμερα στην αγορά σε λογικές τιμές..,όσο για την σκόνη...κύριε Ζιακόπουλε η στρατιά των μετεωρολόγων-κλικολάγνων...είναι πλέον ανίκητη...μόνη ελπίδα να σιγάσουν είναι..κανένας διασυρμός στα "δύσκολα"..μικρό παράδειγμα ο καιρός του Πάσχα που όλοι ήταν κωφάλαλοι ψάχνοντας το χαμηλό ενω εσείς ήδη είχατε βρεί..τον ΒΔ."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επταπύργιο 40χιλιοστά σύμφωνα με μετεο
      Παλαιων πατρων Γερμανού 27: 30 χιλιοστά

      Διαγραφή
  3. Σιγανή βροχή εδώ και μισή ώρα έχει αρχίσει εδώ στην περιοχή μου.Καπως προλάβαμε και μαζέψαμε τα κομμένα σανα από τα χωράφια.Εχουν μείνει όμως και πολλά έξω κομμένα.
    Οι ελιές βρίσκονται στο στάδιο της καρποδεσιας αυτή τη στιγμή εδώ.Μακρια από πρώιμο καύσωνα.Δυσκολος μήνας ο Μάιος για την παραγωγή.
    Καλό απόγευμα σε όλους. Δημήτρης κεντρική Κορινθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγα χιλίομετρα πιο πέρα, στην Κρήνη της Καλαμαριάς δεν έπεσε ούτε σταγόνα. Επομένως, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μεν, έντονες δε.
    Χάρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα ,
    Ως καιρολάτρης εντος της περιοχής της αττικής και λεκανοπεδίου , νιώθω οτι έχουμε πιάσει πάτο(Αν και νομίζω οτι εχει και άλλο βάθος το βαρέλι της καιρικής απραξίας για εμας) και με θλίβει αυτο γιατι ανέκαθεν ο καιρός ηταν μοχλός αποσυμπίεσης απο τη καθημερινότητα και τώρα απλα δεν υπάρχει. Δεν ξερω που θα φτάσει η κατάσταση αυτή ,αλλα ειναι τραγική . Δυστυχώς είμαστε παλι στα outsider στα των βροχών και αν οντως επέλθει και έντονη ζέστη αργότερα μεσα στο μήνα δεν ξέρω κατα ποσο υπάρχουν ελπίδες για ενα πιο ελπιδοφόρο μέλλον γιατί υπάρχει η τάση να γίνει συνήθεια ολο αυτό αν δεν εχει ηδη γίνει . Πραγματικα ευχομαι ο Θεος να βάλει το χέρι Του να βρέξει παντού γιατι δεν το βλέπω καλά το φετινό καλοκαίρι .
    Συγχωρέστε την απαισιοδοξία μου αλλα με αυτά και με αυτά η υπομονή και η ελπίδα έχει στερέψει.
    Αλέξανδρος Αχαρνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως Αττική δεν μπορώ να παραπονεθώ ιδιαίτερα για φέτος. Πάντα ήμασταν σε αποτυχημένη για ικανοποιητικά χιλιοστά ζώνη. Μονίμως ο ένας άνεμος μας χαλάει, ο άλλος είναι κακός και ο παράλλος είναι μη ευνοϊκός. Μόνο ένας καλός νοτιάς αφήνει πολλά χιλιοστά αλλά αυτός χρειάζεται υφέσεις στα δυτικά μας και ο καλός ΒΑκός με συγκλίσεις και πολύ ψυχρές αέριες μάζες τον χειμώνα που η θάλασσα είναι θερμότερη από την ξηρά.

      Διαγραφή
  6. Τι τρομολαγνεια και αυτή!!. Ξεκίνησαν βροχές πάλι γκρίνια!! Έβρεξε κ θα ξαναβρεξει Θεσσαλονίκη κ Κρήτη που ήταν ξεγραμενες πιάσαμε τώρα Αθήνα !!. Εμφανής αλλαγή του καιρού παγκοσ,μίσως όχι ο,μως ότι ετασε η αποκάλυψη!!. Τι να θυμηθώ παλια τις λιτανειες για βροχή η αργότερα προβλέψεις για ερημοποιηση μέχρι το 2010!.μήπως την σημερινή ανάρτηση του κ Ζιακοπουλου για την σκονη!!.έλεος!.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε αλλού να αναζητήσεις το έλεος.
      Μιά χαρά τα λέει ο Αλέξανδρος.
      Εσύ βλέπεις παντού "νερά και ύδατα "! .
      Δεν έχεις να κάνεις ούτε με μεμψίμοιρους ούτε με "ολοφυρόμενους".
      Υ,γ. : Αλήθεια , ξέχασες τη "μίρλα" ! . ------=======Π΄.Α.

      Διαγραφή
    2. Μόνο σε εμάς στην Θράκη - Ξάνθη δεν βρέχει. Μην συγχιζεσαι πάντως θα πάθεις τίποτα.

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σας. Η ώρα της Κρήτης, νομίζω πως τα φαινόμενα χρειάζονται προσοχή εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα πολύ ορεινά και πάνω από 1.900 μ. στα Λευκά Όρη πρέπει να χιονίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρ Ζιακόπουλε πως τα βλέπετε τα μετεορολογικά;Θα έχουμε την άλλη εβδομάδα κύμα ζέστης;Ο θερμός αυλώνας είναι έτοιμος να ξεχυθεί πάνω μας.Εσείς πως κρίνετε το καιρικό μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, είσαι ο "σουβλάκιας", στον οποίο αναφέρομαι σε παρακάτω σχόλιο.
      Στα της επιστήμης, μην κάνετε όλοι τους μετεωρολόγους και τους αστροφυσικούς.
      Θερμός αυλώνας δεν υπάρχει. Θερμή αντικυκλωνική έξαρση υπάρχει (πιο τρέντι είναι η έκφραση θερμός θόλος).
      Όσο για το καιρικό μέλλον, δεν έχω βρει ακόμα τα κατάλληλα ματζούνια να... θυμιατιστώ!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  10. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τώρα κλειδώνουν όπως λένε τον πρώτο καύσωνα. Η κατρακύλα των ηθικών αξιών είναι ένας ιός που ακόμα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο και δεν είμαι σίγουρος αν θα βρεθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και πάλι καμία σχέση οι προβλέψεις για βροχές στην περιοχή μας και το αποτέλεσμα! Εδώ στο Παγγαίο ζήτημα να έριξε 2mm σε όλη την περιοχή, από τα δεκάδες που έδιναν μέχρι χτες το απόγευμα τα μοντέλα. Είναι η ώρα να ξεδιψάσει η Κρήτη!! Εδώ θα βρέξει οπότε δεν το προβλέψουν τα μοντελάκια και όταν δε θα βρέχει πουθενά σε όλη την Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν θέλω να γκρινιάζω αλλα πάλι θα γκρινιαξω.
    Ενώ όλα τα προγνωστικά μας έδιναν καταρρακτώδεις βροχές, πάλι στο τέλος αυτές δεν ήρθαν ποτέ η μετακινήθηκαν πάλι ανατολικά. 0-2 χιλιοστά η Συγκομιδή στα Χανιά σήμερα ενώ στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο όπως πάντα χαμός. Έχω σταματήσει να ασχολούμαι πλέον. Η τελευταία μας ευκαιρία για βροχές ήταν σήμερα και δεν ήρθαν ποτέ. Απελπισία σκέτη.
    Γιάννης-Χανιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιάννηηηηη από Χανιά, μόνο 2,6;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παίζεις με τον πόνο μου. Προσπαθώ να χωνέψω τώρα ότι οι επόμενες βροχές που θα δω θα είναι σε 4-5 μήνες από τώρα τουλάχιστον. Έλα λίγο στη θέση μου. Δεν αντέχεται αυτή η ανομβρία!

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει, όπως έγραψε ο Στυλιανάκης, έβρεξε στα ενδότερα.

      Διαγραφή
    3. Οχι πειράζει,έπρεπε να έβρεχε περισσότερο.

      Διαγραφή
    4. Γιάνννηηηηη, έγραψε άλλα δύο σήμερα. Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σας. Πάλι δεν μας τα λέτε καλά, κ. Γιάννη απ' τα Χανιά.

      Διαγραφή
    6. Οταν γεμίζει με το σταγονομετρο δεν λεει κατι,πρέπει να γεμιζει με τους...κουβάδες.

      Διαγραφή
    7. Θα σου απαντούσα όπως θα έπρεπε εσένα ανώνυμε για την ειρωνεία αλλά θα σεβαστώ τον χωρο του μπλογκ και δεν θα το κάνω. Κριμα που σε ένα σοβαρό σάιτ επιτρέπονται τετοια σχόλια και προσωπικές αναφορές.
      Γιάννης Χανια

      Διαγραφή
  14. Χανιά, Σούδα, Κολυμπάρι, Καστέλλι, Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, σε όλες τις παραλιακές πόλεις (πλην του Ρεθύμνου), περίπου 2,5 χιλιοστά. Περίεργη απέχθεια της βροχής σ'αυτές, ενώ στο εσωτερικό του νησιού και σε όλες τις πόλεις της νότιας ακτής έβρεξε με αφθονία. Ηταν μεγάλη έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεράστια αποτυχία των προγνωστικών μοντέλων για πολλοστή φορά. Όλο το σύστημα ήρθε κλασικά από δυτικά δεν άφησε τίποτα (παρά μόνο λίγες λασποβροχες), ενισχύθηκε και χτύπησε το μονίμως ευνοημένο Ρέθυμνο αλλα και τα παραλιακά του Ηρακλείου όπου έβρεξε εξαιρετικά καλά σήμερα. Αυτό είναι το μοτίβο των τελευταίων 4 χρόνων. Θα μπορούσε να αναζητηθεί και επιστημονικά γιατί συμβαίνει συνεχώς αυτό. Το αποτέλεσμα της «κακοκαιριας» αυτής για εμάς ήταν πάλι ξεροβορι και συννεφιά ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη χαμός. Ευτυχώς δεν έκανε κάπου ζημιές.
      Γιάννης Χανιά

      Διαγραφή
    2. Ο ισχυρός άνεμος σε συνδυασμό με ισχυρή διάτμηση του ανέμου κάθετα στην ατμόσφαιρα ευνοεί τις ορεινές και τελείως δίπλα σε ορεινά περιοχές και μειώνει πολύ τις βροχές σε παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές.

      Διαγραφή
  15. Αυτοσυγκράτηση και λογική. Δεν θα διψάσει η Κρήτη επειδή δεν βρεχει στο λιμάνι των Χανίων. Βρεχει αλλού . Κάπου οπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστός Ανέστη,πολύ νερό έπεσε προς το ξημέρωμα και κατά την διάρκεια της ημέρας ,με αποτέλεσμα να κατεβάσουν τα ποτάμια νερό,άκρως φθινωπορινη η σημερινή ημέρα με βροχή ποτιστικου τύπου ,με αποτέλεσμα να ανάψει η θέρμανση ξανά, Χρήστος Όθρυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανομβρία συνέχεια εδώ στην κεντρική Κορινθία. Πολύ λίγα πράγματα έδωσε αυτή η αλλαγή του καιρού. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γνωστός παρουσιαστής καιρού άρχισε πάλι ταξίματα για 35άρια από βδομάδα επειδή το είπαν δυο τρεξίματα στα μοντέλα. Δεν έχει πάτο το βαρέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω πάντως ο συγκεκριμένος μετεωρολόγος να έχει άδικο φωτιά και λαύρα φαίνονται τα τρεξίματα και όχι μόνο αυτό δεν φαίνεται να υποχωρεί εύκολα υποτροπικός και δυστυχώς τα μακροπρόθεσμα που δείχνουν το σύνολο των παγκοσμίων μοντέλων δείχνουν για ένα μαρτυρικό καλοκαίρι μπροστά μας ελπίσουμε να μας σώσουν τουλάχιστον τα μελτέμια τουλάχιστον εμάς τους ανατολικούς όσους βρεχόμαστε από το αιγαίο δηλαδή δεν έχουμε μελτέμια δυστυχώς θα γίνουμε σουβλάκια από τη βλέπω όχι ότι πέρσι ήταν καλύτερα τα πράγματα τουλάχιστον πέρσι μέχρι και 10 ιουλίου ήμασταν αρκετά δροσερά φέτος βλέπω ότι βάζει πολύ νωρίς τις μηχανές ο καιρός

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, ο χώρος αυτός δεν διαθέτει σουβλάκια και μπύρες και δεν αναφέρεται σε φωτιές και λαύρες! Σε λάθος μαγαζί εξακολουθείς εδώ και καιρό να μπαίνεις, παρά τις συστάσεις.

      Διαγραφή
  19. Oi κρητικοί όπου δεν έβρεξε για να παρηγορηθείτε....τον Μάρτη του 87..και τον μισό Φεβρουάριο του 2012 όλη η κεντρική Μακεδονία...8 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης..είχε κ ένα μετρο χιόνι...και η Θεσσαλονίκη...είχε ...μην πω τι είχε..και αποβληθώ χωρίς λόγο..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσείς που ειρωνεύεστε και περιπαίζετε τον συντοπίτη Γιάννη από τα Χανιά, μάλλον θα έπρεπε να έχετε ζήσει πολλά χρόνια στα Χανιά για να αντιληφθείτε την τεράστια και εντελώς παράλογη πλέον δυστοκία του καιρού να βρέξει σοβαρά, συγκριτικά με το παρελθόν. Δεν μιλάμε για μια-δυο μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά για καθιερωμένη πλέον κατάσταση τα τελευταία 4-5 χρόνια. Συνεχώς πέφτουν έξω οι προγνώσεις βροχής για την πόλη των Χανίων, ενώ αντίστροφα συνεχώς βρέχει στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αντίθετα στις προγνώσεις και πολύ περισσότερο από όσο προέβλεπαν!! Παλιά τα Χανιά ήταν για όλους τους Κρητικούς η "βροχερή πόλη" του νησιού, η πόλη στην οποία πάντα έβρεχε και πιο εύκολα και πιο πολύ και πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη. Τώρα έχει γίνει ο φτωχός συγγενής, σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα από την Ιεράπετρα!! Για τέτοια κατάντια μιλάμε! Δεν είναι λοιπόν το πρόβλημα ότι δεν βρέχει πάνω από το κεφάλι του καθενός ή ότι δεν βρέχει στο λιμάνι των Χανίων, αλλά ότι έχουμε μια τεράστια και αιφνίδια πτωτική απόκλιση σε μια περιοχή του νησιού εμμονικά, θα έλεγα. Όποιος το παίρνει στην πλάκα ή το υποβαθμίζει, προφανώς δεν έχει όρεξη για σοβαρή συζήτηση, αλλά για καζούρα και καφενειακό διάλογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα, φθινοπωρινό σκηνικό στην Κασσανδρεια Χαλκιδικής χθες Παρασκευή με ισχυρό ΒΑ άνεμο και σιγανή βροχή κατά διαστήματα χωρίς πολλά χλστ 3-4 περίπου , μέγιστη θερμοκρασία 15C , επιθυμητή η θέρμανση, επίσης μια βροχουλα τα χαράματα , τώρα ο καιρός ανοίγει αλλά σίγουρα είναι ψυχρός για Μάιο με θερμοκρασία στους 18,5 C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρε ανώνυμε των 01:49πμ, μάλλον σε έχει πάρει ο ύπνος εκείνη την ώρα.Ουτε μία τέλεια δεν έχεις βάλει, ούτε καταλαβαίνω τι εννοείς.Εσυ καταλαβαίνεις τι γράφεις;
    Καλό μεσημέρι σε όλους. Δημήτρης κεντρική Κορινθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ νερό έπεσε στην βόρεια Φθιώτιδα,όσο δυτικότερα προς τα βουνά τόσο περισσότερο ήταν αυτό.Μια τέτοια βροχή να είχαμε κάθε μήνα,θα έβγαινε το καλοκαίρι,κουτσα-στραβα...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έβρεξε αξιοπρεπώς στην μαγνησια κ σε όλη σχεδόν την θεσσαλια στην Φθιώτιδα στην Κρήτη κ σε αρκετές περιοχές της χώρας μας !!!Κ θερμοκρασίες κάτω του κανονικου όχι βεβαίως αφύσικες!! Καποιοι συνεχίζουν το βιολί τους για φοβερούς καύσωνες ψησταριές κ άλλα περίεργα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. " Μάνα ,το μάννα τ ουρανού , δέντρο του παραδείσου
    στη ρίζα του ψηλού βουνού φύτεψα την ευχή σου.

    Κι απ την ευχή που φύτεψα βγήκε στο φως μια βρύση
    κι απ τα σκοτάδια γύρισε πουλί να κελαηδήσει.

    Μάνα ,το μάννα τ ουρανού κι όνειρο που δε σ έχει
    στείλε μου πάλι μιαν ευχή ,ο πόνος μου ν αντέχει "

    Για τις Μανούλες όλου του κόσμου ,
    με απέραντη ευγνωμοσύνη. ------======= Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κρύο είχε σήμερα το πρωί στις ηπειρωτικές κοιλάδες.
    Καταιγιδούλα με χαλάζι αργά το απόγευμα όχι σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.
    Ωραίος ο Π.Α. μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σου Πέτρο συντοπίτη.Αυτος είσαι! Έξω καρδιά!!! Να σε έχει ο Θεός καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σήμερα είχαμε αξιολογη βροχή στα Γιάννενα 20 χιλιοστά. Καθημερινά βρέχει στον νομό κυρίως όμως στα ορεινά. Καλό βράδυ και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα, δυνατή μπόρα για μια ώρα περίπου στην Κασσανδρεια Χαλκιδικής, έδωσε περίπου 26 χλστ, ενώ λίγο ανατολικότερα η βροχή ήταν ελάχιστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είναι φυσικό επακόλουθο, καθώς το κλίμα συνεχώς μεταβάλλεται και αποσταθεροποιείται, να μην έχουν πλέον καμία σχέση τα καιρικά φαινόμενα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια με όσα συμβαίνουν τώρα! Ο Μάιος ίσως ο πιο βροχερός μήνας για την Βόρεια Ελλάδα δίνει με το ζόρι, τοπικότατες μπόρες των 20 λεπτών. Και ο Ιούνιος ήταν από τους πιο βροχερούς μήνες, αλλά μάλλον πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αναρωτιέμαι ειλικρινά γιατί δεν μπαίνει ένας φραγμός στους ηλίθιους που
    πουλάνε ειρωνεία, τρέλα, και εκτός αυτού, προκαλούν κιόλας.
    Κάπου έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημέρα σας. 1) Είπαμε, ο χειμώνας στα πολύ ορεινά τελειώνει 31 Μαΐου.
    2) 3,8 β. ελάχιστη σήμερα στο
    https://www.youtube.com/watch?v=NXE4GdmyV_c

    ΑπάντησηΔιαγραφή