«Περιμένοντας τον Γκοντό»

Ο Άθως από τη Σάρτη Χαλκιδικής, του Τρύφωνα


Η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων στις ανατολικές και νότιες περιοχές της. Κατά τα άλλα, σχεδόν παντού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και, όπως είναι φυσικό, με το ΒΑ ρεύμα οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας (24 με 25 βαθμοί) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα. 


Επισημαίνεται ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα είναι και πάλι μονοψήφιες και μάλιστα κατά τόπους στις κατά τεκμήριο πιο ψυχρές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αρνητικές. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η εικόνα του καιρού στην περιοχή μας δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά ως τις αρχές της επομένης εβδομάδας (29/10). Αυτό σημαίνει συνέχιση της ανομβρίας και διατήρηση των Β-ΒΑ ανέμων με αξιόλογες εντάσεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. 

29 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε. Ήδη από χθες, παρακολουθώ με προσοχή την μακροπρόθεσμη πρόγνωση και βλέπω να αλλάζει σημαντικά ο καιρός το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου. Υπάρχουν αυτές οι πιθανότητες? Τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ίδια λέγανε και για μετά τις 20 Οκτωβρίου.

      Διαγραφή
  2. «Την ευθύνη για «αλλεργία» στις βροχές έχει ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο, το οποίο ονομάζεται πολικό Jet Stream και το οποίο επηρεάζει την περιοχή μας!»
    Α, ρε αεροχείμαρρε! Αφού τα κάνεις όλα, κάνε μας και τούτο: Πάρε μαζί σου αυτούς που μας στραβώνουν με την εκλαΐκευση της επιστήμης που κάνουν και εκείνους τους άσχετους που ανεβάζουν στις ιστοσελίδες τους ανοησίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχα χάχα ότι να ναι πραγματικά Δάσκαλε.
      Μερικοί για τα κλικ δεν βάζουμε μυαλό με την καμία!
      Πολύ ωραίος και ο τίτλος της ανάρτησης..

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι αυτός ο δάσκαλος ,εκτός όλων των άλλων, θα μας "τρελάνει" και με τους τίτλους του .
    Πιό ad hoc τίτλος σε σχέση με τα καιρικά,και μάλιστα παρμένος από το θεατρικό ρεπερτόριο ,δεν γινόταν.
    Ο Σ. Μπέκετ στο έργο αυτό πραγματεύεται το θέμα της ανθρώπινης απελπισίας και της εναγώνιας αναμονής κάποιου "Γκοντό" προς άρσιν του αδιεξόδου΄. ------======Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καλούς μαθητές ο δάσκαλος πετάει, Πέτρο. Εσύ το ξέρεις αυτό καλά!

      Διαγραφή
    2. Πόσα μαθαίνουμε εδώ!!
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  4. Εγώ πάντως σήμερα ρώτησα τους δημοσιογράφους αν πρέπει να ξέρουν τον αεροχείμαρρο και τον αντικυκλώνα για να απλώσουν τα ρούχα τους ή για να πάνε εκδρομή Καλή εβδομάδα Χριστίνα Σούζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, Χριστίνα μου, έχεις μαζέψει τα λουριά των δημοσιογράφων κι όταν κάποιες φορές ξεφεύγουν, τους επαναφέρεις αμέσως στην τάξη.
      Οι άλλοι τους εκλιπαρούν να γράψουν το όνομά τους…

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν ενδείξεις για αλλαγή της τρέχουσας κυκλοφορίας; πότε θα έρθουν βροχές; η κατάσταση στην ανατολική Κρήτη είναι απελπιστική! Με εκτιμηση, Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 25αρι η Αρτα και η Πρέβεζα. Αχ ερμε βακε μας κατέστρεψες στα Δυτικά. Καμια ουσιαστική πτώση. Μόνο η ψυχρα το πρωί. Η βαθιά άνοιξη συνεχίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είδα στις 19,27&30 Δεκεμβρίου χιόνι στα Γιάννενα και είμαι χαρούμενος που φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά με χιόνι!!
      Πηγη:AccuWeather

      Διαγραφή
  7. Kύριε Ζιακόπουλε για να χαλαρώσετε.συνοπτικά
    α)Η ομάδα των δημοσιογράφων που έγραφε παλιά τα άστρα τώρα "τράνεψε " η δουλειά τους και τους έδωσαν πολλά
    β)Φυσικά ο καιρός είναι ένα από τα θέματα που αναπτύσουν ίσως το πιο αθώο.
    γ)Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που γεμίζουν τα καταλύματα όλης της ορεινής Ελλάδας δύο βδομάδες πριν τις μεγάλες εξόδους.
    δ) Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που κλείνουν τα στενά του Ορμούζ κάθε τρείς και λίγο και πάνε το πετρέλαιο στα 100 δολλάρια
    ε)Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δείχνουν μία στεγνή όχθη ποταμούκαι κρατάν την τιμή του λαδιού στα 14 ευρώ
    στ)Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που βαφτισαν την μεταφορά Αφρικάνικης σκόνης συννεφιά και φουσκωσαν την τιμή του ρεύματος.
    Και εσείς στεναχωριέστε για το πώς θα αποδώσουν τον πολικό αεροχείμαρο?..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ειπες ολα θωμα

      Διαγραφή
    2. Και δεν τα γραψα όλα...αγαπητέ ανώνυμε,για την ιστορία το όλο θέμα ξεκίνησε από ανάρτηση του κ Κολυδά στην οποία ο άνθρωπος εξηγούσε φιλότιμα την εμμονή του πολικού jet stram ..σε μία συγκεκριμενη διεύθυνση.,..που να ήξερε ότι το jet stream θα γινόταν περίεργο φαινόμενο...,με άλλα λόγια πόσο υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που προσπαθεί όταν γύρω του επικρατεί το η μετριότητα...και η αρπαγή των κλίκ...,προσοχή παρόλο που όπως λέω ο καιρός είναι μία παράπλευρη απώλεια στον χώρο των ΜΜΕ θεωρώ ότι η ελληνική δημοσιογραφία ...μαζί με την ελληνική δημοκρατία..ως αποτέλεσμα. περνούν μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής τους."θωμάς"

      Διαγραφή
    3. Υ.γ. Π.Α. αν δεν μας το λέγες δεν υπήρχε παρόπτωση να το βρώ."θωμάς"

      Διαγραφή
    4. Θωμά μια θερμή παράκληση:Να στείλεις φωτογραφίες απο την περιοχή σου στο μπλογκ του κ.Ζιακοπουλου.

      Διαγραφή
  8. Απο 30 του μηνα φαινεται να πηγαινουμε σε μεσηβρινη κυκλοφορια. Μακαρι να ευνοησει η θεση του αζορικου. Εχουμε καλες πιθανοτητες για κατι δυνατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλουμε κατι δυνατό απ'την ξηρασία στο να πνιγούμε.Με ποτιστικές βροχές μαζεύονται τα νερά.

      Διαγραφή
    2. Φιλε ανωνυμε θελουμε κατι δυνατο και πανελλαδικο! Δεν μιλησα για πνιγμους. Και για να γινει πανελλαδικο, θα πρεπει να ερθει κατι απο τα δυτικα με πορεια ανατολικη. Τα χαμηλα απο τα δυτικα τετοια εποχη δεν δινουν ποτιστικες βροχες. Αν μπει κατι απο βορεια ελλαδα κατευθειαν αιγαιο τοτε ναι μεν θα γινει αυτο που θες, αλλα επιλεκτικα στην χωρα. Και με τετοια ξηρασια μονο κρυα δεν θελουμε.

      Διαγραφή
  9. Νοτιάδες,βροχές και μαλακό καιρό θέλουμε αυτή την εποχή παιδιά.
    Θέλουμε να οργωσουμε και να σπειρουμε τα χωράφια. Άμα πιάσει νωρίς το κρύο, αντε να σπείρεις και πως θα φυτρωσουν.
    Καλό βράδυ κύριε Ζιακοπουλε. Καλό βράδυ σε όλους παιδιά. Δημήτρης κεντρική Κορινθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω, συνονόματε.
      Το κακό φθινόπωρο έρχεται από τον Βορρά και το καλό από τη Δύση!

      Διαγραφή
    2. Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ο ήλιος οι βόλτες οι εκδρομές όμως πρέπει να σκεφτόμαστε και τον πρωτογενή τομέα που το φθινόπωρο θέλει βροχές για να μεγαλώσουν τα κτηνοτροφικα φυτά τα οποία θα φάνε τα ζώα και θα μας δώσουν το γάλα και το κρέας.Τα οικονομικά της χώρας μας δεν αντέχουν εισαγωγές.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλοι την παρέα,Τον δασκσλο των παρακολουθω από χρόνια πριν από το δελτίο για τους αγρότες στην Ερτ θεωρώ ιδιαίτερη τιμή που τον έχουμε κ μας ενημερώνει καθημερινά για τον καιρό Δάσκαλε να είστε πάντα καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τί ωραία λέξη αυτός ο αεροχείμαρρος !.
    Αήρ (του αέρος) + χειμών ( εκ του χείμα χείματος = το ψύχος) + ρέ-ω (ρο-ή) . Η ουσιαστική σχέση σημαίνοντος και σημαινομένου στη γλώσσα μας.
    ------========Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξίσου ωραία είναι και η λέξη αεροκαταρράκτης, που αναφέρεται στον καθέτου εφορμήσεως ΒΔ, Β ή ΒΑ άνεμο στα υπήνεμα των απόκρημνων βουνών.
      Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι τους ανέμους αυτού του τύπου αποκαλούσαν καταιγίδες!

      Διαγραφή