![]() |
Θερμοκρασία περίπου στα 1.500 μέτρα. |
Εκτίμηση
τετραημέρου.
ΚΥΡΙΑΚΗ
(16/3)
Τοπικές
βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
Άνεμοι ως 6 μποφόρ. Υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια.
ΔΕΥΤΕΡΑ
(17/3)
Τοπικές
βροχές και καταιγίδες σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Στη Θράκη
πιθανώς τα φαινόμενα να είναι έντονα. Σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων 5 με 7
μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας.
ΤΡΙΤΗ
- ΤΕΤΑΡΤΗ (18-19/3)
Βαθμιαία
επιδείνωση του καιρού με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις
χιονοπτώσεις που στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα κατεβούν σε περιοχές
χαμηλού υψομέτρου, τους ενισχυμένους ΒΑ ανέμους και τη σημαντική πτώση της
θερμοκρασίας.
Καλό Σαββατοκυριακο σε όλους!Πάντα είχα μια απορία Κ.Ζιακοπουλε?βλέποντας τα Enseble πόσους βαθμούς προσθέτουμε για τα πεδινα-παραθαλασσια π.χ κατά πάνω?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τάπες σύντεκνε !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένουμε τα χιόνια και τις βροχές στην Ξάνθη... Ελπίζουμε να μην μας θάψουν τα χιόνια και να μην έχουμε πλημμύρες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνθίσαν τα δέντρα να πάρει η ευχή στα Γιάννενα (Ροδακινιές ,αχλαδιές.... ) Ευτυχώς δεν έχουν ξεγελαστεί οι κερασιές ακόμη.Καταστροφή θα είναι αυτή η παγωνιά της επόμενης βδομάδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς, δεν τα έκανε όταν έπρεπε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα νωρίς το πρωί στο Παλαιό Φάληρο το τοπίο ήταν αλλόκοτο με την ομίχλη.
Πήγαινα στις εργασίες μου το πρωί και έβλεπα ένα ομιχλώδες τοπίο στην παραλία να ανεβαίνει προς την ξηρά.
Περπατούσα στα στενά και έβλεπα στο βάθος των στενών να καλύπτονται από την πυκνή ομίχλη.
Ο ήλιος είχε κρυφτεί κυριολεκτικά.
Το μισό Παλαιό Φάληρο είχε ομίχλη και το άλλο μισό τίποτα. Όσο περισσότερο προς την μεριά του Πειραιά, τόσο περισσότερο πυκνή η ομίχλη.
Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Καλησπέρα σε όλους.Χαθηκε λίγο να ήταν -9 να βλέπαμε καμμία τελευταία νιφαδα για την σεζόν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαθηκε να έχει 2-3 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και υετό ταυτόχρονα για να βλέπαμε εδώ στα πεδινά της δυτικής θεσσαλίας για δεύτερη φορά χιόνια φέτος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους τους φίλους του μπλοκ και στον δάσκαλο μας. Το meteo κατέγραψε σήμερα μέγιστη για Φλώρινα σχεδόν 28βαθμους. Μας ξεπέρασε κατά ένα βαθμό. Βέβαια είμαστε συνηθισμένοι στις εξάρσεις του Μάρτη αλλά να μας περάσουν τα ορεινά.... ξέχασα δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Φλώρινα το μεσημέρι είχε 28β όπως είπες Νίκο, και την Τετάρτη το πρωί θα έχει περίπου -6β!
ΔιαγραφήΜιλάμε για 34 ολόκληρους βαθμούς διαφορά!
Νομίζω ότι πρέπει να ψάξουμε αρκετά πίσω για να βρούμε αν έχει ξανά συμβεί τέτοιου μεγέθους θερμοκρασιακή διαφορά.
Το ίδιο ισχύει και για άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Επίσης το πρωί οι σκεπές είχαν ένα πασπαλισμα χιονιού Φώτη. Μου το είπε νωρίς το πρωί ο γιος μου και δεν το πίστευα (τώρα δείχνει 18 βαθμούς με ήλιο). Δεν έχω εμπειρία από την συγκεκριμένη περιοχή αλλά μου φαίνονται πολύ παράξενα αυτά. Ίσως έχει κάποια εξήγηση ο δάσκαλος μας
ΔιαγραφήΔε ξέρω αν το Μάρτιο του 87 υπήρξε τόσο μεγάλη και απότομη πτώση της θερμοκρασίας αλλά σίγουρα ήταν εντυπωσιακή και ακραία.
ΔιαγραφήKλείω τα αυτιά μου στις σειρήνες....οι οποίες μου υπόσχονται 10ποντο πάνω και αγκαλιάζω τον Αμερικάνο...για λόγους ψυχικής υγείας.,..,εντωμεταξύ αμέσως μετά..την ψυχρή μεταβολή εμείς με ξαστεριά...θα είμαστε στο -5 με -7 το πρωί..,αλλά ετσι και αλλιώς την ξέρουμε την τύχη μας..ο Τύρναβος όμως το Πήλιο...η δυτική πεδινή Θεσσαλία..και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας...τι φταίνε?"θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφή.
Προχωρημένη άνοιξη θυμίζει ο καιρός της τελευταίες ημέρες, ας ελπίσουμε να μην έχουμε παγετό τις επόμενες ημέρες,χιόνια η Όθρυς σχεδόν τίποτα , Χρήστος
ΑπάντησηΔιαγραφήΔάσκαλε πολύ αισιόδοξος είστε με τα φαινόμενα υετού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι!
Εγώ πάλι πιστεύω ότι πάμε για ένα ολιγόωρο πέρασμα βροχών-χιονοπτώσεων σε ορεινά ημιορεινά και μετά το απόλυτο μηδέν.
Παγετός τα πρωινά και όλο το ζήτημα για ζημιές.
Όταν η ανομβρία στο 80% της επικράτειας βαράει κόκκινο και οι αποθηκευτικοί ταμιευτήρες νερού τέτοια εποχή θα έπρεπε να ήταν στο έπακρο, τέτοιες βίαιες και ταυτόχρονα της πλάκας καιρικές μεταβολές να μας λείπουν.
Δυστυχώς ο Μάρτης πάει για ρεκόρ ανομβρίας.
Συμφωνώ για, τα φαινόμενα Φώτη, Αν δεις τα πρωινά τρεξίματα όλα πήγαν ανατολικά και από Κβόρεια διάταξη θα βγει προσηνεμη. Τα περισσότερα φαινόμενα, θα, είναι στο Αιγαίο.
ΔιαγραφήΕίπαμε και χθες το βράδυ. Πάλι το Πήλιο θα πάρει το χαρτί.
ΔιαγραφήΓιάννη πότε ήταν κέντρο βόρεια διάταξη και δεν το πήραμε χαμπάρι; Δεν θα έχουμε υετό στα βόρεια πολύ απλά γιατί θα φυσάει βοριάς! Τώρα ο ειδικός ο δάσκαλος που γράφει για βροχές και χιόνια στα βόρεια ως ειδικός κάτι θα ξέρει αλλά εγώ δεν αναμένω τίποτα αξιόλογο ακόμη και για θερμοκρασίες πιστεύω ότι θα είναι υψηλότερες των προγνώσεων τελικά
ΔιαγραφήΚαλημέρα.Γιατι τελικά έχουμε τόσο αποκλειση, όσο αφορά τόν υετό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν να χάνεται και ο υετός που υπήρχε μέχρι χθες στους χάρτες... Η ανομβρία συνεχίζεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλέον έχουμε παρακλήσεις - λιτανειες στην Ξάνθη για την ανομβρία... Το δε Γεωτεε και ο αγροτικός συλλογοσ προτρεπουν τους αγρότες στον Νομό Ξάνθης για καλλιέργειες που χρειάζονται λιγότερο νερό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακά θλιβερό !!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά στον εξαφανισμένο τον τελευταίο καιρό αγαπητό φιλο Χριστόδουλο,σίγουρα τέτοια εποχή θα τρέχει με τα κτήματα του,ελπίζω πως θα επανέλθει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννης Αθήνα.
Χρόνια πολλά στον εξαφανισμένο τον τελευταίο καιρό αγαπητό φιλο Χριστόδουλο,σίγουρα τέτοια εποχή θα τρέχει με τα κτήματα του,ελπίζω πως θα επανέλθει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννης Αθήνα.
Χριστόδουλε, χρόνια πολλά, να είσαι καλά, με την αισιοδοξία, την ενέργεια και τη δράση σου. είναι λίγο απαιτητικές οι τρέχουσες μέρες, αλλά θα μιλήσουμε διεξοδικά και θ' ανταμώσουμε σύντομα. ότι έχουμε είναι οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους.
ΑπάντησηΔιαγραφήπίσω στα δικά μας, που λέει και το τραγούδι, πλούσια ανθοφορία, μειωμένος υετός πρόβλεψης, αλλά, τουλάχιστον, αμβλύνθηκαν και οι προβλέψεις για τις αρνητικές θερμοκρασίες (Τετάρτη, Πέμπτη για Τρίκαλα).
Καλησπέρα σε όλους, καλή βδομάδα, προσοχή στην αλλαγή.
Καλησπέρα στην παρέα. Εδώ στον κάμπο της Βέροιας οι ροδακινιές έχουν ανθίσει. Σίγουρα θα έχουμε προβλήματα από την απότομη αλλαγή του καιρού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εντυπωσιακό οτι χρειάζονται μολις 36 ώρες για να αλλάξουν δυο(!!) εποχές και τούμπαλιν !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λιγότερο από τριάντα χρόνια για να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε για το κλίμα...(Δ)
ΔιαγραφήO κύριος Ζιακόπουλος είχε πεί παλαιότερα για τις δεξαμενές υγρασίας που έχει η Βόρεια Ελλάδα και με ποιό τρόπο αυτές ενεργοποιούνται....ο αντικυκλώνας που καταρρέει γρήγορα πάνω μας..δεν ευνοεί τπτ...,νομίζω πάντως ότι οι ολιγόωρες χιονοπτώσεις στην Δυτική Μακεδονία θα είναι εντυπωσιακές.., ερωτιματικό αποτελεί τι θα γίνει με την Δυτική Θεσσαλία..Για τους νεότερους αυτές οι μεταβολές της θερμοκρασίας...ειδικά στα ηπειρωτικά μέρη της Μακεδονίας παλαιότερα ήταν συχνές και πάντα εντυπωσιακές..."θωμάς"
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με ζέστη και με κρύα πού αναμένονται η ουσία είναι μία, υετοπενία!!! Που είναι τα ατέλειωτα μαρτιάτικα νερά των παλιών καλών εποχών που άρχιζε και ξεχνούσε να σταματήσει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔες Iβηρική χερσόνησο τάπα τους έχει πάει. Και όχι βροχές και χαμηλά για 2-3 μέρες. Εχουν κακοκαιρία τώρα από αρχές του μήνα.
ΔιαγραφήΘα έρθουν τον Απρίλη.
ΔιαγραφήΑυτονομες μοναδες αναπτυχθηκαν τα ξημερωματα στην ημιορεινη περιοχη Ανω Βοιου προκειμενου εκμεταλευτουν τις επιχςιεισιακες συνθηκες αυριανης .ΣΤΟΠ.Κατα την διαρκεια κινισης τηρηθηκε σιγη ασυρματου προς αποφυγη γκρινιας συντροφου ΣΤΟΠ κατα τον χρονο υποβολης παρουσας λαμβαντονται μετρα διοικητικης μεριμνας (καρβουνα)ΣΤΟΠ εξελιξεις με νεοτερα "θωμας"
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάλι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, πορτοκαλί συναργερμός… για να δούμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ψάρια θα πιάσει…