Με καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια έρχεται ο Αύγουστος

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από τη νότια Αδριατική προς το βόρειο Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με όμβρους και καταιγίδες την κεντρική και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στη Μακεδονία οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, δηλαδή θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, χαλαζοπτώσεις ή βροχές μεγάλης έντασης. Κατά τα άλλα, θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και πιθανώς στα νοτιοδυτικά πελάγη 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Το Σάββατο (2/8), οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Β-ΒΑ Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Β. Αιγαίου, και το βράδυ θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, στη Β-ΒΔ Ελλάδα νωρίς το πρωί οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (3-4/8) γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, όπου το απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι Β-ΒΔ άνεμοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.     


Καλό μήνα, φίλοι μου

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-8-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 32 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά-Εύβοια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικοί όμβροι και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου