Όταν το μελτέμι απουσιάζει, η ζέστη στα ανατολικά και νότια είναι κυρίαρχη

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις της κεντρικής Μεσογείου θα διατηρήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) το Δ-ΒΔ ρεύμα στη χώρα με ένταση το πολύ 6 μποφόρ στα Ν-ΝΔ πελάγη. Με αυτές τις συνθήκες, η ζέστη θα είναι και πάλι αισθητή στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, όπου η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς. Η εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά την Παρασκευή (11/7), αλλά το Σαββατοκύριακο (12-13/7), η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 3 βαθμούς και στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στο Β. Ιόνιο και κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα τις απογευματινές ώρες. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.   


Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10-7-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά της Α. Μακεδονίας. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ν. Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 37 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα Ν-ΝΑ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου