Κρύο, βοριάδες και κατά τόπους ασθενείς χιονοπτώσεις

Το βαρομετρικό χαμηλό με το ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τον καιρό της χώρας κινείται από τη Μαύρη Θάλασσα προς την Α. Μεσόγειο. Με αυτές τις συνθήκες, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι παγεροί βοριάδες που στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και οι τοπικές χιονοπτώσεις στη δυτική-κεντρική Μακεδονία, την ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Κρήτη είναι πιθανό να χιονίσει για λίγο και στις βόρειες παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (19-20/2) οι χιονοπτώσεις ή το χιονόβροχο θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι βοριάδες οι οποίοι μόνο στο ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Όμως, τη νύχτα και το πρωί ο παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί και κατά τόπους θα είναι ισχυρός. Το Σάββατο (21/2) ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με βροχές από αργά το βράδυ στα δυτικά. Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα (22-23/2) προβλέπονται νοτιάδες και βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 
  
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 


 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-2-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 4 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -6 έως 9 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Τοπικές χιονοπτώσεις κατά κανόνα ασθενείς. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 6 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόβροχο. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 8 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 3 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 3 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου