Καταιγίδες βασικά στη Β-ΒΑ Ελλάδα και ζέστη σε όλη τη χώρα

Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία- Αδριατική, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Με το πέρασμα του μετώπου θα επικρατήσουν Β-ΒΔ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Πάντως, στην κεντρική και κυρίως στη νότια Ελλάδα η μέρα θα είναι καλοκαιρινή με θερμοκρασίες ως τους 35 βαθμούς. Την Παρασκευή (8/4) , θα επικρατήσουν βοριάδες σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς και στη νότια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και την Κυριακή τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Με βοριάδες, πολλή δροσιά και τοπικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες θα περάσουν οι πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.


Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7-5-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και τη νύχτα Β 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Θεσσαλία. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 35 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 και τη νύχτα ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου