Χωρίς σημαντικές αλλαγές ο καιρός του Σαββατοκύριακου

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στo ΒΑ Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα προκαλεί στη χώρα ΒΔ ανέμους, οι οποίοι στα νοτιοδυτικά πελάγη (Ν. Ιόνιο, Θάλασσα Κυθήρων, Δ. Κρητικό) φθάνουν τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το Σαββατοκύριακο, παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η ζέστη θα είναι αισθητή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια και θα εκδηλωθούν και πάλι τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στη Β-ΒΑ Ελλάδα και πιθανώς στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς. Τη Δευτέρα (6/6) στην κεντρική και τη Β. Ελλάδα η δομή της ατμόσφαιρας θα είναι ασταθής με αποτέλεσμα την εκδήλωση απογευματινών όμβρων ή καταιγίδων ιδιαίτερα στα ορεινά. Οι Δ-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ κα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 32 βαθμούς. Την Τρίτη (7/6) προβλέπονται παροδικοί όμβροι και τοπικές καταιγίδες βασικά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά από βορρά προς νότο σε Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου 


Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4-6-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 29 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά Θεσσαλίας και Στερεάς. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς. 
Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου