Συνεχίζεται η Β-ΒΔ ατμοσφαιρική κυκλοφορία

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι τοπικές βροχές στα περισσότερα διαμερίσματά της, οι βοριάδες και η σχετική ψύχρα. Την Πέμπτη (18/5) βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στα ανατολικά και τα νότια και κυρίως στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Την Παρασκευή (19/5) τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα περιοριστούν στη ΝΑ νησιωτική χώρα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (20/5) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 και στο Καρπάθιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Την Κυριακή (21/) είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.
  
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου