Άλλος καιρός το Σάββατο κι άλλος την Κυριακή

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την ανατολική και τη νότια Ελλάδα  θα κινηθεί προς την Κύπρο με αποτέλεσμα τη σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΔ με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Το Σάββατο (20/5) προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός. Μόνο στα βόρεια ορεινά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 και στα ΝΑ πελάγη 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (21/5) στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο αναμένεται νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων που θα αρχίσουν από τα Β-ΒΔ. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Τη Δευτέρα (22/5) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Πάντως, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας καθώς και των δύο ημερών που ακολουθούν στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι. 
  
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Ν-ΝΑ. Σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. Τελικά τα πήρε τα χιλιοστά της η Αττική και μπόλικα. Εμείς οι έρμοι στη Θεσσαλονίκη και στις πεδιάδες των Γιαννιτσών του Λαγκαδά και των Σερρών ψιλοπράματα. Καλά που είχε κάνει ο γέρος ο Καραμανλής τα αρδευτικά έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν η ανομβρία (εποχική ή μονιμότερη) έρχεται, "αι μωραί παρθέναι" μένουν "εκτός νυμφώνος". Οι περισσότεροι πολιτικοί θεωρούν τα αρδευτικά και κυρίως τα αντιπλημμυρικά έργα "μη άμεσης κομματικής και προσωπικής απόδοσης" και ως εκ τούτου δεν δείχνουν προθυμία για την υλοποίησή τους. Το τίμημα όμως το πληρώνουμε όλοι μας και συχνά είναι μεγάλο.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετική η παραβολή σας κ. καθηγητά. Σαν να λέμε: "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν".

      Διαγραφή