Αεράτη, ψυχρή και υετοφόρα κατά περίπτωση η επικείμενη μεταβολή του καιρού

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Λιβύης κινείται Α-ΒΑ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), το ρεύμα στην Ιταλία και τη χώρα μας θα γίνει βαθμιαία νοτιοδυτικό, αποτέλεσμα της κίνησης ενός ψυχρού μετώπου από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας. Το Σάββατο (7/10) το μέτωπο αυτό θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς και χιονοπτώσεις στα βουνά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τη ΒΔ Ελλάδα σε ΒΔ με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. Την Κυριακή (8/10) οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και το Α. Αιγαίο, αλλά κι εκεί γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (9-10/10), γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι Β-ΒΔ άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
   
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-10-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα-βράδυ στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και τη ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Ν 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα νότια θα αυξηθούν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Νεφώσεις στα νότια με πιθανότητα βροχής το απόγευμα-βράδυ στη Δ. Κρήτη. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Μετα απο μήνες διαβάζω σε αυτο το μπλογκ χιονοπτώσεις στα βουνά και ειναι πολυ ευχάριστο αυτο το νεο.Να ετοιμάσω τον ορειβατικό σάκο για το Λάζαρο(Γκαμηλα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ανατολικά ηπειρωτικά (από Λαμία και κάτω) μου φαίνεται πως θα είναι έξω από το παιχνίδι τωων βροχών. Καιρός ήταν να πάρουν λίγο το αίμα τους πίσω οι δυτικοί και βορειοδυτικοί φίλοι. Για τη συνέχεια τώρα, θερμοκρασιακά τουλάχιστον, ο μήνας πάει για νορμάλ προς το ελαφρώς ψυχρότερο. Κάτι θα είναι κι αυτό μετά από ένα θερμό σερί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιώργο Λαμέρα μέγα εσύ μετά το δάσκαλο ανασκουμπώσου μπας και φέτος μας κάνει τη χάρη και χιονίσει κανονικά και μέσα στην Αθήνα να πάιξουμε και κάνα χιονοπόλεμο να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια

      Διαγραφή
  3. Για χιονοπτωσεις παντως αυριο στα δυτικα και κεντρικα ορεινα χλωμο το κοβω γιατι μολις θα κατεβει ο ΒΔ ανεμος θα διωξει τον υετο και ετσι δεν θα προλαβει να το γυρισει σε χιονι...μπορει να κανω και λαθος...στα ΒΑ παντως ισως προλαβει και χιονισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή