Ασανσέρ η θερμοκρασία


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η περιοχή μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση υψηλών πιέσεων με αποτέλεσμα την επικράτηση γενικά καλού καιρού. Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (31/3) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η σταδιακή επικράτηση Ν-ΝΔ ανέμων εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο), οι τοπικές ομίχλες το πρωί και η συννεφιά σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μάλιστα το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει στη ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή των Βαΐων πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα, το Α-ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Β-ΒΔ Ελλάδας. Οι άνεμοι από Ν-ΝΔ θα γίνουν βαθμιαία Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Τη Μ. Δευτέρα οι βροχές θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη αναμένεται καλοκαιρία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.       

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 19 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις που αργότερα στα ΒΔ θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι από μ.πεμπτη κ μετα θα μας τα μουσκευει ο καιρός.δασκαλε κρεμομαστε από τα δάκτυλα σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασικά εδώ που τα λέμε ο καιρός είναι εντελώς ανεξάρτητος! για παράδειγμα στην Καρδίτσα πέρυσι την μεγάλη παρασκευή στον επιτάφιο ήμασταν με τα κοντομάνικα.αλλά και άλλες φορές μεγάλη παρασκευή έχει κάνει καλοκαιράκι!
      καρδίτσα

      Διαγραφή
  2. Προς ανώνυμους και μη, ειδικούς και μη: Συγκρατηθείτε όλοι. Διανύουμε άνοιξη με πολλές μεταβολές από ώρα σε ώρα και από τόπο σε τόπο. Εδώ οι μετεωρολόγοι μεταξύ των οποίων και ο κ.Ζιακόπουλος είναι όσο μπορούν επεξηγηματικοί και σαφείς. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μιλάμε για 6,7 και 8 μέρες μπροστά. Εδώ τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Επίσης το πάσχα είναι πολύ νωρίς φέτος για να μιλάμε για καλοκαιρινό καιρό. Όπως κάθε Πάσχα είτε αργά είτε νωρίς έχουμε ανοιξιάτικο καιρό με λίγη ή καθόλου ψύχρα με λίγη ή περισσότερη βροχή. Τώρα αν έρθει όπως πολλοί "λένε" κανένα χαμηλό με φουλ βροχές και κρύο οκ ας έρθει(φέτος συχνά το προέβλεπαν καποιοι αλλά σπάνια μας ήρθε) αλλά φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα ειπωθεί λίγα 24ωρα πριν. Φειδώ λοιπόν συστήνω και υπομονή.
    Κωνσταντίνος από Θεσσαλονίκη
    Καλό Πάσχα σε όλους!
    ΥΓ: Καμία Μεγάλη Παρασκευή και καμία Κυριακή του Πάσχα δεν θυμάμαι εδώ και 35 χρόνια στη ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ να βρέχει συνεχώς ή να έχει χειμωνιάτικο κρύο. Κάποιες βροχές λίγες συνήθως πέφτουν ανοιξιάτικες και είναι τοπικές, τύπου μπόρα. Αυτός είναι ο Καιρός του Πάσχα από εμπειρία.
    Ο επιστήμονας θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Καλό Πάσχα κ.Ζιακόπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μύρισε καλοκαίρι σήμερα, μετά από 18 μέρες είχα και υποβρύχια μηχανή, αλλά με πρόδωσαν οι μπαταρίες, καθώς έβγαλα μόνο πέντε φωτογραφίες. Το περίμενα, βέβαια, διότι τις μπαταρίες, μαζί με κάτι στυλό, της είχα αγοράσει πριν από κάποιο διάστημα από μία κοπελίτσα στην Ομόνοια. Αν και την είχα ξαναπατήσει στο παρελθόν, τις αγόρασα, γιατί μου έκανε εντύπωση η ευγενική φυσιογνωμία του κοριτσιού.

    Σαν τη βραβευμένη με νόμπελ Malala Yousafzai, που ξέσπασε σε κλάματα, επιστρέφοντας στο Πακιστάν έξι χρόνια μετά τον πυροβολισμό της στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν, επειδή ζητούσε περισσότερη εκπαίδευση για τα κορίτσια της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters. H Υοusafzai συνοδευόμενη από τον πατέρα και τον αδερφό της, συνάντησε τον πρωθυπουργό της χώρας Shahid Khaqan Abbasi και δήλωσε ότι είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, αλλά και ότι αν ήταν στο χέρι της δεν θα έφευγε ποτέ από το Πακιστάν. Αν και μόλις 20 χρονών, υποστήριξε ότι έχει δει πολλά στη ζωή της, άλλωστε, στα 17 της είχε βραβευτεί με νόμπελ για τη στήριξή της στην παιδεία και έγινε ένα παγκόσμιο σύμβολο για τις αντοχές των γυναικών στην καταπίεση.

    Η Yousafzai μίλησε και για τη σημασία της εκπαίδευσης και για τις προσπάθειες του ιδρύματός της να βοηθήσει κορίτσια, ενώ ο πρωθυπουργός την καλωσόρισε, υποστηρίζοντας ότι όταν έφυγε ήταν 12 ετών και τώρα επιστρέφει ως η πλέον διακεκριμένη προσωπικότητα του Πακιστάν. Αλλά μάλλον δεν θα επισκεφτεί τη γενέτειρά της για λόγους ασφαλείας, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 Ταλιμπάν είχαν σταματήσει το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και την πυροβόλησαν, τραυματίζοντας και άλλα δύο παιδιά. Πλέον ζει στη Βρετανία, όπου μεταφέρθηκε αεροπορικώς μετά την επίθεση που δέχτηκε και χειρουργήθηκε. Οι Ταλιμπάν είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος της, επειδή μέσω του blog της υποστήριζε την εκπαίδευση των κοριτσιών, ενώ την κατηγόρησαν και ότι προωθούσε αξίες του δυτικού κόσμου. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να επιστρέψει στο Πακιστάν, η Yousafzai μετακόμισε στη Βρετανία μετά την αποθεραπεία της και ίδρυσε το Ταμείο Malala για να υποστηρίξει την εκπαίδευση, εστιάζοντας κυρίως στο Πακιστάν, τη Νιγηρία, την Ιορδανία, τη Συρία και την Κένυα.

    Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ένα νέο σχολείο για κορίτσια χτίστηκε κοντά στη γενέτειρά της με τα τα χρήματα από το βραβείο νόμπελ. Η Yousafzai θα μείνει για αρκετές μέρες στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όπου θα συναντήσει φίλους και την οικογένειά της σε ξενοδοχείο. Πλέον σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είναι η πιο αναγνωρίσιμη Πακιστανή ανά τον κόσμο, ως Malala. Συχνά δέχεται, ωστόσο, επικρίσεις από συντηρητικούς Πακιστανούς, ότι βγάζει την κακή εικόνα της χώρας προς τα έξω και νοιάζεται για την προσωπική της προβολή. Την κατηγορούν, μάλιστα, ακόμα και για προδοσία. Ωστόσο, όλοι στη γενέτειρά της ανυπομονούν να την καλωσορίσουν, λέγοντας ότι διέψευσε τις φήμες ότι ποτέ δεν θα γύριζε στο Πακιστάν και όλα τα κορίτσια της χώρας θεωρούν τη Malala μία από αυτές.
    https://www.reuters.com/article/us-pakistan-malala/nobel-winner-malala-in-tears-on-emotional-return-to-pakistan-idUSKBN1H503U?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία δείχνει ότι αν δεν υπήρχαν κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι να τραβήξουν μπροστά μη λογαριάζοντας κόπους και θυσίες, θα είμασταν ακόμη άγρια ζώα. Η αλήθεια είναι ότι η παιδεία μάς έχει κάπως ημερέψει, αλλά "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή". Να είσαι καλά, Βαγγέλη, που μάς θυμίζεις συχνά τη μεγάλη εικόνα του πραγματικού μας κόσμου, που ο καλύτερος καιρός δυστυχώς δεν μπορεί να τον εξωραΐσει.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Έχετε δίκιο κ ζιακοπουλε,καθε άνθρωπος κρύβει ένα αγρίμι μέσα του,απο τη στιγμή όμως που καλλιεργεί τη ψυχή κ το πνεύμα του γίνεται πραγματικός άνθρωπος,για αυτό ξεχωρίζει κ από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη,καλο ξημερωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Λαμερα,καποιες φορές συμβαίνει κ αυτό δυστυχώς,οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται χειρότερα από τα ζώα,καλο απόγευμα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή