Θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα, αγαπημένη της άνοιξης συνήθεια


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Πέμπτη) η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με το χαμηλό της Α. Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση βόρειων ανέμων οι οποίοι στο Καρπάθιο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Κατά τα άλλα, πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή (30/3) στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο (31/3-1/4) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με αρκετές νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και ίσως στη βόρεια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Τη Μ. Δευτέρα και τη Μ. Τρίτη δεν προβλέπονται βροχές και οι άνεμοι θα γίνουν Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.     

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ΝΑ. Άνεμοι Β 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

25 σχόλια:

  1. Και με νοτιά και με βοριά, άπειρα είναι τις τελευταίες μέρες τα σκουπίδια στην ακρογιαλιά. Απέραντο γαλάζιο, ατέλειωτα σκουπίδια... Θετικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι στη Βρετανία θα περάσει από διαβούλευση στο κοινοβούλιο ένα σύστημα επιστροφής χρημάτων για όσους ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια, όπως αναφέρει το Skynews.

    Στη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία αυτό γίνεται ήδη, με τους καταναλωτές να πληρώνουν ένα ποσό έξτρα που κυμαίνεται από 8 ως 22 πένες (0,08 ως 0,22 στερλίνες / 0,09 ως 0,25 ευρώ) όταν αγοράζουν ένα πλαστικό μπουκάλι και τα χρήματα αυτά να τους επιστρέφονται αν το πάνε πίσω για ανακύκλωση. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει η σκέψη να παίρνουν οι καταναλωτές χρήματα όταν επιστρέφουν πλαστικά μπουκάλια, χωρίς να έχουν δώσει προκαταβολή κατά την αγορά τους.

    Στη Γερμανία ανακυκλώνεται το 97% των πλαστικών μπουκαλιών, ενώ η Elena Polisano από τη Greenpeace του Ηνωμένου Βασιλίου υποστηρίζει ότι αυτό το μέτρο πρέπει να επεκταθεί και στα γυάλινα μπουκάλια και στα κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών. Η χρέωση με 5 πένες (0,05 στερλίνες, 0,057 ευρώ) είχε ως αποτέλεσμα να διανεμηθούν 9 δισ. λιγότερες πλαστικές σακούλες στη Βρετανία.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο καταναλώνονται 13 δισ. πλαστικά μπουκάλια ετησίως, με τα 3 δισ. εξ αυτών να καταλήγουν σε χωματερές ή, να ρυπαίνουν τους δρόμους, την εξοχή και τη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 150 εκ. τόνοι πλαστικού στους ωκεανούς και κάθε χρόνο στοιχίζουν τη ζωή σε 1 εκ. πουλιά και πάνω από 100 χιλιάδες θαλάσσια θηλαστικά. Μέχρι το 2050 το πλαστικό στη θάλασσα θα ζυγίζει περισσότερο από όλα τα ψάρια της.
    https://news.sky.com/story/govt-to-launch-deposit-return-scheme-for-single-use-bottles-in-england-11306448
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η "ανάπτυξη" καλπάζει, ώσπου τελικά ο πλανήτης να γίνει ακατοίκητος. Η ανακύκλωση είναι μια λύση, αλλά, κατά τη γνώμη μου, αναποτελεσματική. Η συντεταγμένη καταναλωτική υποχώρηση της ανθρωπότητας είναι η λύση, αλλά με αυτή το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα καταρρεύσει. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

      Διαγραφή
    2. σε επίπεδο πολιτικής σκέψης (με την αριστοτελική έννοια), είμαστε λίγο χειρότερα απ ότι πριν από έναν αιώνα, αφού τότε, η αναλόγως διαγνωσθείσα παρακμή του καπιταλισμού αντισταθμιζόταν από τη ζύμωση και την προσδοκία για κάτι καινούριο. τώρα έχουμε καζινοποίηση των οικονομικών όρων ως μοναδική εναλλακτική, κατωφερή πίεση των μεσαίων στρωμάτων και επομένως εσωστρέφεια και απάθεια, αφού ο "σώζων εαυτόν" δεν έχει τη δύναμη, την πρόσβαση, την παιδεία και τον χρόνο να ασχοληθεί με τα ψιλά γράμματα της κλιματικής αλλαγής.
      υπάρχει όμως ένα μεγάλο όπλο: η παγκοσμιοποίηση της επικοινωνίας μειώνει τη δύναμη της προπαγάνδας και δίνει στον καθένα μας την ευκαιρία (μικρή ή μεγάλη) να μάθει την αλήθεια και να απευθυνθεί στον κόσμο.
      γι' αυτό είναι ανεκτίμητες, η πρόσβαση στη γνώση και τη διατύπωση της άποψης (παράμετροι ελευθερίας και δημοκρατίας), που μας προσφέρουν, στο μέτρο και το πεδίο που τους αναλογούν, ο κ. Ζιακόπουλος (με το βήμα αυτό) και οι άνθρωποι του ΕΑΑ (με το δίκτυο σταθμών και όχι μόνο).

      Διαγραφή
  2. για αλλη μια φορα τα συγχαρητηρια μου στον κυριο ζιακοπουλο που δεν ανεφερε για μεγαλα υψη βροχησ κ τετοιεσ αηδιεσ στην κρητη,οπωσ καποιεσ βεντετεσ τησ τηλεορασεισ.στην κρητη δεν εχει πεσει ουτε ψιχαλα.γιαννησ ανωγεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε απο την Κρήτη έχεται μεγάλο πρόβλημα με τις βροχές όμως πιστεύω δε πρέπει να βιάζεσαι.
      Πιστεύω τις επόμενες ώρες μέχρι αύριο το πρωί το μεγαλύτερο τμήμα της Κρήτης κ κυρίως τα ανατολικά του νησιού θα έχουν ένα πέρασμα απο αξιόλογες βροχές που τόσο τις έχεται ανάγκη.

      Διαγραφή
    2. Φώτη, στον ύπνο μου είδα χτες οτι είχα εγκαταστήσει στην ταράτσα μου μια πατέντα με κάτι κεραίες, που οτι έπεφτε από νερό το μετέτρεπαν σε χιόνι! Μιλάμε για χοντρή προβληματάρα, μεγάλος άνθρωπος τώρα, έτσι; Αλλά μπορείς να τα βάλεις με τα όνειρα και το υποσυνείδητο;

      Διαγραφή
    3. Το τερμάτισες, φίλε Γιώργο! :-)

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα....Γιώργο το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο!
      Πάντως τελικά είδες τι επιπτώσεις έχει η αχιονιά σ'έναν κατ'εξοχήν χιονόφιλο(;
      Έτσι μας "κατάντησε"(θεμοκρασιακά τουλάχιστον) ο φετινός χειμώνας,να πλάθουμε στη φαντασία κ στα όνειρά μας χιονοπατέντες!

      Διαγραφή
    5. Αν όμως κάποια όνειρα είναι ...προφητικά;

      http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSP17EU00_342_1.png

      http://www.wetterzentrale.de/maps/GFSP17EU00_342_2.png

      Διαγραφή
    6. φυσιολογικότατο το όνειρο σου Γιώργο, αφού τα όνειρα αποτελούν έκφραση επιθυμιών ή φόβου, με υπερρεαλιστικό σενάριο. αν το μετεξελίξεις σε όραμα, αλλάζει η συζήτηση. το όνειρο της χιονόστρωσης υποθέτω είναι κοινό στο "κόμμα" μας (ειδικά μη χειμερινούς μήνες). στον αρνητικό αντίποδα, βρίσκονται τα όνειρα "με τις πυτζάμες στο δρόμο" και "αδιάβαστος στην τάξη" (για την ακρίβεια δεν κατανοώ για τι πράγμα με ρωτάει ο δάσκαλος, δεν έχω φέρει τσάντα μαζί κτλ.)

      Διαγραφή
    7. Γιώργο μακάρι,εξάλλου μας το χρωστάει κάποια στιγμή κ έχω πεί ότι μία άστατη κ ψυχρή Άνοιξη θα είναι αναμενόμενο αν συμβεί.
      Όμως τα μοντέλα στα μακροπρόθεσμα όλο σφαλιάρες μας δίνουν φέτος.
      Εκτός κ αν το όνειρο σου βγει όντως προφητικό όπως είπες.

      Διαγραφή
    8. Νίκο, εκτός από το σενάριο "αδιάβαστος στην τάξη" και την παραλλαγή του "δε θυμάμαι ποιά μαθήματα είχαμε σήμερα", εγώ βλέπω συχνά οτι για κάποιο λόγο, λίγο πριν απολυθώ, παρατείνεται η θητεία μου. Κι ας έχουν περάσει δεκετίες από το στρατό και το σχολείο!

      Διαγραφή
  3. το μέρος της Ελλάδας που χρειάζεται επειγόντως νερά είναι η Κρήτη και γενικώς η νοτιοανατολική Ελλάδα.εκεί η κατάσταση είναι πράγματι τραγική και όχι το γεγονός ότι έρχεται κατά πάσα πιθανότητα, θερμή εισβολή που δεν αξίζει τον λόγο να φέρνουμε την καταστροφή όπως διαβάζω σε άλλα site,που ακόμα και να έρθει δεν χάλασε ο κόσμος αρκεί αργότερα να έχουμε βροχές και όχι τέτοιες ζέστες αφού μιας και θα τις φάμε στην μάπα μας το καλοκαίρι δεν είναι ανάγκη να τις φάμε από τώρα.
    καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου χριστοδουλε,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,σημερα έβγαλε βοριά,κ δροσισε, αρκετά,τουλαχιστον 2 ημέρες να έχουμε καθαρή ατμόσφαιρα,κ ψυχρά το βράδυ,καλο βράδυ σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως εμείς στη Θεσσαλονίκη καίμε ακόμη καλοριφέρ. Σήμερα νέο ρεκόρ ελάχιστης 14 τελευταίων ετών στην πόλη για την 29η Μαρτίου. Πηγή : meteothes.gr. Το καλοριφέρ βέβαια, ακόμη και στα πεδινά της Β. Ελλάδας, χρειάζεται μέχρι τις 10 Μαΐου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά ασθενής ως μέτριος παγετός σήμερα σε πεδινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Αυτές είναι οι ζημιές στην παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους,κρυο τελικά κ στο νησί,ενισχυμενος βοριάς,ψιλοβροχο,κ 8 βαθμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σε όλη την παρέα, φίλε Χριστόδουλε μένω στην Χαλκίδα, σε ευχαριστώ για την συμβουλή, έχω ήδη πάρει σκευάσματα βιολογικής καλλιέργειας να ψεκάσω, αν και δεν το ήθελα τόσο νωρίς.
    Φίλε Γιώργο ελπίζω να μήνα είδες στον ύπνο σου τέτοιες κεραίες :
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=421637
    http://www.nomika-epilekta.gr/arthra/politika-arthra/ti-einai-systima-haarp-drasi-kai-antidrasi
    που πολλά μπορεί να κάνουν….
    Πάντως, εγώ ακόμη ελπίζω για κάτι ακραίο αλλά, εκ των πραγμάτων, μικρό σε διάρκεια.
    Έχοντας στην μνήμη μου μια τρελή πρωινή χιονόπτωση στην Αγία Μαρίνα Μαραθώνα την μεγάλη Τρίτη το 1997, αλλά και το πρωινό της μεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου του 2015 στα χωριά της Κύμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, άλλο αυτά που βλέπει στον ύπνο του ο Γιώργος, και άλλο όσα γράφουν αυτά τα... έγκυρα άρθρα.

      Έχει πολύ πλάκα να διαβάζεις τέτοια άρθρα, με θεωρίες συνομωσίας και καταστροφής. Στα δύο παραπάνω άρθρα για το HAARP (που είναι το εξής ένα, με copy-paste) υπάρχει ένα (και... καλά αποδεικτικό) video από το youtube που μιλάει για το (άκουσον-άκουσον) "ιριδίζον σημάδι του HAARP"!!!! Κοίτα να δεις που οι υπόλοιποι αυτό το φαινόμενο το μάθαμε (στο σχολείο) με το όνομα "Ηλιακή Άλως".

      Ας σοβαρευτούμε και ας μείνουμε στα χιονο-όνειρά μας (οι νηστικοί καρβέλια ονειρεύονται). Και ας αφήσούμε τα υπόλοιπα στους μετεωρολόγους. Άλλωστε ο κ. Ζιακόπουλος μπορεί να μας εξηγήσει και επιστημονικά αν στέκουν όλα όσα κατά καιρούς έχουν γραφετί για το HAARP.

      Χρήστος Κομπορόζος

      Διαγραφή
    2. Ο τρίτος τόμος της τριλογίας ΚΑΙΡΟΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ αναφέρεται εξ ολοκλήρου στις θεωρίες και τις προσπάθειες του ανθρώπου για τον έλεγχο του καιρού και του κλίματος από τα παλαιά χρόνια ως στις μέρες μας. Δέκα σελίδες από αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένες στο HAARP και τις δυνατότητές του στο συγκεκριμένο θέμα.

      Διαγραφή
    3. Πέρυσι τον Ιούνιο βομβάρδιζε το HAARP την Ελλάδα κ είχαμε βροχές κ ψύχρα(όπως λέγανε πάλι κάποιες φυλλάδες κ κάποια site) κ φέτος ευθύνεται για την ανωμβρία στα νότια ή για τη σκόνη μεταβάλλοντας τον καιρό της χώρας μας ή γενικά επηρεάζοντας όλο το παγκόσμιο κλίμα.
      Πιστεύω όλα αυτά είναι αστειότητες αν κ το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα για να το αναλύσουμε τώρα.
      Αν κ κατάλληλοι να απαντήσουν είναι οι μετεωρολόγοι κ οι επιστήμονες που νομίζω την ίδια άποψη έχουν θα έλεγα να κοιτάζουμε τον καιρό κ τα φαινόμενα με τρόπο φυσικό,λογικό κ επιστημονικό έτσι όπως μας δίδαξε η φύση κ όχι να πιστεύουμε σε ευτελής θεωρίες συνομωσίας χωρίς ίχνος αποδείξεων.

      Διαγραφή
  9. Έκτακτο δελτιο καιρού
    Στα Γιάννενα βγήκε ήλιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι!!!!
      Για πρώτη φορά μετά απο πολύ καιρό μία ημέρα καθαρά ανοιξιάτικη κ για τη ΒΔ Ελλάδα με πρωινό κατα τόπους παγετό όμως ενώ κ αύριο θα μυρίσει ακόμη περισσότερο Άνοιξη.
      Το ΣΚ τώρα μπορεί να μας ξαναθυμηθεί το Φθινοπωροχείμωνο ειδικά στην Ήπειρο.

      Διαγραφή
    2. Απόλαυσέ τον jim και Φώτη γιατί σύντομα θα τον ξαναχασετε πάλι

      Διαγραφή