Τριήμερο με καιρό χαμηλών τόνων


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για την επικράτηση στη χώρα μας Δ-ΒΔ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι τοπικές και σύντομες και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς. Την Πέμπτη (15/3) πρόσκαιρες βροχές προβλέπονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς νωρίς το πρωί στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν προβλέπονται αξιόλογες αλλαγές. Την Παρασκευή (16/3) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα γίνουν Ν-ΝΔ 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (17/3) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι νοτιάδες και οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές αναμένονται τις απογευματινές-βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. 

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στα ΒΑ. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Α-ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Χρήστος Σιμούλης13 Μαρτίου 2018 στις 8:37 μ.μ.

    Χριστόδουλε, καλησπέρα. Τι έγιναν οι μετεωρολόγοι της αυλής σου, εμφανίστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Ροβανιέμι (όπου συνεχίζει να το ρίχνει) κατέβασαν σήμερα τα λαμπάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας. Μήπως άρχισαν κι αυτοί ακόμα (οι χιονο-τουριστικο-εξαρτημένοι) να βαριούνται το πολύ φετινό χιόνι και κρύο; Μου φαίνεται πως ετοιμάζονται να μαζέψουν και το δέντρο.

    http://www.rovaniemi.fi/roikpiwebcamimages/Kamera4_00001.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την αίσθηση ότι το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα έχει ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπερα σε όλους,ο σακης αρναουτογλου είπε ότι την επόμενη εβδομάδα ο καιρός θα είναι πιο ψυχρός,θα περιμένουμε τον κύριο ζιακοπουλο οτν έρθει ή στιγμή να μας πει εκείνος τι ακριβώς θα συμβεί ,καλό βράδυ σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ουσία είναι επιτέλους να μας κάνει φέτος τη χάρη κ να κατέβει πολύ νότια η ψυχρή γλώσσα απο τα ΒΑνατολικά κ να συνδιαστεί με χαμηλό στο Ιόνιο κ να μπορέσει να επηρεάσει όλη τη χώρα. (Μιλάω με αισθήματα καιρόφιλου κ μόνο γιατί γνωρίζω ότι ένας χιονιάς αυτή την εποχή θα είναι ότι χειρότερο).
    Όπως ξανα είπα όμως πλήν του πολύ νερού που θα έρθει κ των πολλών χιονοπτώσεων στα ορεινά στις γνωστές μας κ πάλι περιοχές(δυτικά,κεντρικά,βορειοανατολικά)εγώ πέραν της εναρμόνισης των θερμοκρασιών σε πιο φυσιολογικά ή λίγο ψυχρότερα επίπεδα δε βλέπω απο τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα τίποτα το αξιόλογο ούτε στην τωρινή τους ανανέωση.
    Θα υπάρξει σίγουρα ενδιαφέρον μεταξύ 18 κ 25 του Μάρτη(ίσως κ παραπάνω)αλλά για πεδινά πυκνά χιόνια κ καλά νερά σε Κρήτη κ δωδεκάνησα κυρίως που τα έχουν ανάγκη είμαι κ πάλι δυστυχώς πολύ απαισιόδοξος.Οι προσήνεμες στο δυτικό ρεύμα περιοχές,αυτές θα πάρουν κ πάλι πιστεύω ότι καλύτερο μπορεί να μας δώσει αυτή η νέα κατεβασιά ψύχους στην Ευρώπη.Να τονίσω τέλος ότι για καιρό ΒΑ ρεύματος κ ανατολικών προσήνεμων τις πιθανότητες τις θεωρώ απο ελάχιστες έως μηδαμινές(ξέρω ότι στεναχωρώ τον φίλο μου Γιώργο Λαμερά αλλά πιστεύω ότι κ αυτός τα ίδια βλέπει).Πάντως ο Μάρτιος τουλάχιστον θα έχει ένα ενδιαφέρον γιατί να θυμόμαστε πάντα ότι υπάρχουν κ χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με στεναχωρείς Φώτη. Το έχω πάρει απόφαση για φέτος και μάλιστα από καιρό. Εκεί γύρω στην εθνική μας γιορτή απλά θα πάρουμε μια τελευταία γεύση χειμωνιάτικου καιρού, που για κάποιους μπορεί και να είναι ικανοποιητική. Τώρα, αν ξαναχιονίσει τον ...Ιούλιο στον Όλυμπο, αυτό μένει να το δούμε. Όπως εξήγησε και ο δάακαλος, η διαδικασία απορρύθμισης - νέας εξισορρόπησης της ατμόσφαιρας έχει για τα καλά ξεκινήσει, οπότε τίποτα πια δεν πρέπει να μας ξενίζει.

      Διαγραφή
  6. Ο Μάρτης μέσιασε αλλά δυστυχώς κανένα μα κανένα καιρικό ενδιαφέρον δεν είχε για τη συντριπτική πλειοψηφία της χώρας μας. Σίγουρα η ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα καιρικά, αλλά και πάλι δεν αρκεί για να σωθεί η παρτίδα Στην περιοχή μου (Ρόδος) πέρα από τις χθεσινές βροχούλες, κάποιες βροχούλες διαφαίνονται αύριο και-ακόμα σημαντικότερες την Κυριακή. Για μετά τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ αβέβαια. Ευτυχώς που εδώ στα Δωδεκάνησα είχαμε καλές βροχές ειδικά τον Φλεβάρη και ως ένα βαθμό το Γενάρη (έχουμε φτάσει ήδη στα 230 χιλιοστά ετήσιου εδώ στην πόλη και ακόμα παραπάνω σε δυτικές και ορεινές περιοχές του νησιού). Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες και Κρήτη δηλαδή), αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ας ελπίσουμε πάντως σε αυτό που είπε ο κος Ζιακόπουλος και που έλεγαν και οι παλιοί γενικά: "δυο καλά νερά το Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο". Στην ανάγκη ας γίνει 3-4 καλά νερά μέσα στην άνοιξη γενικά! Και προς Θεού, όχι κρύα τώρα, για όνομα...αφού δεν τα έκανε μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, του χρόνου με υγεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή