Επιμένει η Δ-ΝΔ κυκλοφορία


Βαρομετρικό χαμηλό στα Β-ΒΔ Βαλκάνια, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Ένα άλλο χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο κινείται και αυτό προς την ίδια κατεύθυνση. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), οι βροχές που θα σημειωθούν στη χώρα θα είναι τοπικές και σύντομες και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ.  Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια. Την Κυριακή (4/3) ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες στη ΒΔ Ελλάδα, το Α-ΒΑ Αιγαίο και ίσως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια. Τη Δευτέρα (5/3) ένα χαμηλό που θα μας έλθει από τα ΝΔ θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά και νότια σε Δ περίπου με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές των βροχών. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με τοπικές βροχές κατά περιόδους στα δυτικά, τα βόρεια και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές νωρίς το πρωί στη Θράκη και το βράδυ στη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στα ΒΔ κυρίως το βράδυ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Πιθανές βροχές το βράδυ στη Δ. Θεσσαλία. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τις πρωινές ώρες στο Α-ΒΑ Αιγαίο τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Α. Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

9 σχόλια:

  1. Επειδή, όπως λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, συνεχίζω να κοιτάζω μοντέλα. Τι κι αν μας πρόδωσαν πολλάκις; Ευελπιστούμε να μας δικαιώσουν μια φορά, έστω και στις 15 Μαρτίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε σχολιάζω άλλο! Μπορεί να μας βγει και σε καλό, που ξέρεις.

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι πολύ, αλλά προκλητικά ή ανώνυμα σχόλια δεν θα αναρτώνται πλέον στο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμπληρώνοντας τις θεσσαλικές ψήφους για το χειμώνα που αποχωρεί, λέω ότι τον βρήκα συμπαθέστατο. όλες οι αξιολογήσεις, οι ψηφοφορίες και οι λίστες προκύπτουν από το άθροισμα υποκειμενικών (=τοπικών) σημείων. ένα από τα πρώτα σχόλια του Γιώργου εκ Τρικάλων στην παρέα μας, λίγο πριν το μεγάλο χιόνι της 11ης Ιανουαρίου 2017, ήταν "καλά το πάει, χιόνι και μετά πολλές βροχές". αυτό ακριβώς έκανε ο φετινός χειμώνας σε συνέχεια του περσινού ("μαγικός ρεαλισμός", σε μετεωρολογικό πεδίο). απλώς, άλλοι οι χρόνοι του Καιρού-Χρόνου, άλλοι του Ανθρώπου.

    Για το Μάρτη, από δω το φερε από κει το φερε, θα ψηθούμε πάλι στον ημιμαραθώνιο. (Δάσκαλε βγάλε πρόγνωση Καλαμπάκα-Τρίκαλα, 11 Μαρτίου πρωί).

    κλείνουμε σιγά σιγά τη δεύτερη δεκαετία του αιώνα, και αναρωτιέμαι αν είναι στα σκαριά, ελληνικές συγκριτικές μελέτες βροχόπτωσης, μέσης θερμοκρασίας και άλλων παραμέτρων.

    καλημέρα σε όλους, πρώτη ανοιξιάτικη, 15.9 Celsius.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους!
    Πρώτη ανοιξιάτικη μέρα με τα όλα της σήμερα για πρώτη φορά φέτος σε Αιτωλοακαρνανία με τη βοήθεια της ηλιοφάνειας κ του υγρού αλλά κ παράλληλα ζεστού ΝΔ ανέμου σκαρφαλώσαμε σήμερα στούς 19β κατά τόπους.Έντονα είναι κ τα σημάδια της φύσης με τα δέντρα να πετάνε καρπούς γοργά κ τα πουλιά να τιτιβίζουν με περίσσεια χαρά.
    Παρ'όλα αυτά όμως ο γαρμπής φέρνει κ νερά στην περιοχή μας κ έτσι αυτή τη στιγμή αρχίζει κ μαυρίζει αρκετά απο τη δύση ο ορίζοντας.
    Καλό ΣΚ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υποθέσω ότι από τα "τρεξίματα" των μοντέλων στα "πέναλτυ" (Μάρτιος) , ο αγώνας "χειμώνας-άνοιξη" είναι καθαρό διπλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ΄οτι φαίνεται, για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δεν χρειάστηκε καν να πάμε σε παράταση και πέναλτυ. Ο αγώνας κρίθηκε στην κανονική διάρκεια. Άμα δεν έχεις Σιβηρικό στην ομάδα σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, και άμα ο Αζορικός δεν μπορεί να περάσει τη σέντρα....

      Διαγραφή
    2. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου η "ομάδα" (χειμώνας )θα είναι καλύτερα "προπονημένη" και θα έχει κάνει και τις κατάλληλες "μεταγραφές"!

      Διαγραφή
  6. διπλό ημίχρονο - διπλό τελικό και με over. Με άλλα λόγια συντριβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή