Λευκές καληνύχτες...




Βασιλίτσα, 27-3-2018. Φωτ. Δημήτρης Νάκος 

10 σχόλια:

  1. Άλλος πλανήτης,καποια άλλη χώρα μάλλον,φοβερες φωτογραφίες,κ όλα αυτά στη βασιλιτσα,πριν, 3 χρόνια είχα πάει στο πηλιο,στο χιονοδρομικο,κ ή καρδιά μου φτερουγιζε, σαν μικρού παιδιού,αυτα που νιώθεις σε τέτοια βουνά δεν περιγράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκρως χειμωνιάτικες κ εντυπωσιακές εικόνες απο τη ορεινή ΒΔ Πίνδο απο τον Δημήτρη.
    Τουλάχιστον μας δίνει να νιώσουμε έστω ότι κάπου έκανε χειμώνα φέτος κ ότι αυτός ακόμη κ τώρα αντιστέκεται κλείνοντάς μας το μάτι απο εκεί ψηλά(αφού τους πεδινούς δε μας τίμησε)καθώς θα χαθεί σιγά σιγά σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη μέχρι να εξαφανιστεί!
    Απο εδώ κ πέρα λοιπόν μπαίνουμε στο παιχνίδι της αστάθειας που θα δούμε κατά πόσο θα μας τιμήσει φέτος την Άνοιξη ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο τοπίο... Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θαυμάσιες εικόμες !!
    Ευχαριστουμε Δημητρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NW Pindos
    ΄΄Χριστουγεννιάτικο΄΄ Πάσχα στα μέρη αυτά φέτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Πάσχα και την Πρωτομαγιά όλοι εκεί φέτος...!!

      Διαγραφή
  6. Φάτε μάτια ....χιόνι! Ευχαριστούμε Κε Νάκο για τις πανέμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καλοκαίρι περπάτησα στη Γομάρα 2126 μέτρα το αμέσως βορειότερο βουνό της Βασιλίτσας από το πάνω σαλέ 1850 ξεκινώντας ανηφορίζει κάποιος με κατεύθυνση βόρεια.Συνάντησα μόνο ρόμπολα και καμένους κορμούς από κεραυνούς,θέλει 2 ώρες περίπου για έναν άνθρωπο της πόλης για να φτάσει στο πυροφυλάκιο της Γομάρας.Το θέαμα εκπληκτικό,μόνο να δοξάσεις τον Θεό μπορείς.Ιχνος αρκούδας δεν διαπίστωσα για όσους νομίζουν ότι συχνάζουν εκεί.Στη Βασιλίτσα και στη Γομάρα σύχναζαν οι ιταλοί της Julia από 1 έως 7-8 Νοεμβρίου 1940 αποκομμένοι και με την ελπίδα να διαφύγουν προς Κόνιτσα.Χρήστος από Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία, αντιλαμβανόμενη τη δεινή θέση του εχθρού, οργάνωσε εσπευσμένα το Απόσπασμα Αώου για να δώσει στους εισβολείς τη χαριστική βολή. Το Απόσπασμα Αώου στάλθηκε στην περιοχή Βρυσοχωρίου, στη νότια όχθη του ποταμού, με σκοπό να περάσει απέναντι για να κόψει το δρόμο στους οπισθοχωρούντες Ιταλούς. Όμως, ο Αώος είχε πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχές και το ελληνικό Απόσπασμα δεν μπόρεσε να τον διαβεί. Έτσι, κατάφεραν οι αλπινιστές της «Τζούλια» να περάσουν και να φθάσουν ρακένδυτοι, πεινασμένοι και ταπεινωμένοι στην Κόνιτσα.

      Διαγραφή
    2. Ως συνήθως, εξαιρετικός και στην περιγραφή και αποτύπωση ιστορικών στιγμών Δάσκαλε. Τώρα, που ο εχθρός είναι "αόρατος", που να τον πολεμήσουμε.....(ίσως και ποιοί..)

      Διαγραφή