Νοτιάδες για όλους, βροχές για ορισμένους


Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Τυνησία, κινείται ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι Ν-ΝΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο), οι τοπικές ομίχλες το πρωί και η  αραιή συννεφιά που παροδικά θα είναι πιο πυκνή. Την Κυριακή (1/4) βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα, το Α-ΒΑ Αιγαίο και πιθανώς στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της ΒΔ Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 7 και πιθανώς στο ΒΑ Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τη Μ. Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στη ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Τη Μ. Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως μετά το μεσημέρι στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση το πολύ 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι βροχές θα είναι περισσότερες τη Μ. Παρασκευή, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί με τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανές βροχές αργά τη νύχτα στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 5 με 6 και στο Β. Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3 με 5 και αργότερα κατά τόπους 6  μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις που στα βόρεια παροδικά θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 και αργότερα κατά τόπους 6  μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 3 με 5 και το βράδυ κατά τόπους 6  μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

17 σχόλια:

  1. Και σήμερα είχε νοτιά, αλλά ασθενή, μερικούς λουόμενους, που βασικά έκαναν ηλιοθεραπεία (αν και μπορεί να πάθεις θερμικό σοκ, εφόσον κάτσεις πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο και πέσεις μετά στην κρύα θάλασσα), αλλά και τον πρώτο βασιλικό κάβουρα που φωτογράφισα μετά τις 10 Ιανουαρίου. Βάλσαμο, δηλαδή, σε σχέση με την καταθλιπτική - και με λιακάδα - Αθήνα, όπου είχα βρεθεί το πρωί, βλέποντας και άστεγους σε αρκετούς δρόμους.

    Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει, εξάλλου, ότι δεν θα υπάρχει άστεγος στη χώρα μέχρι το 2027 (ως το 2022 θα τους μειώσει κατά το ήμισυ) και σύμφωνα με το Skynews έχει εκπονήσει ένα σχέδιο κόστους 30 εκ. στερλινών (34,2 εκ. ευρώ) για τον σκοπό αυτό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.700 άνθρωποι που κοιμούνται σε επισφαλείς συνθήκες στην Αγγλία και το πρόβλημα αναδείχτηκε με τον πρόσφατο χειμωνιάτικο καιρό και τις υπό του μηδενός θερμοκρασίες που ανάγκασαν πολλούς να ζητήσουν βοήθεια.

    "Αυτός ο χειμώνας στοίχισε ζωές, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο για τη σημερινή Βρετανία" ανέφερε ο γραμματές των Κοινοτήτων, προσθέτοντας ότι κανείς δεν πρέπει να κοιμάται στον δρόμο και ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Από την αντιπολίτευση, πάντως, υποστηρίζουν ότι το ποσό που δίνεται είναι μόλις το 1% των ετήσιων περικοπών των Συντηρητικών για τη στέγαση χαμηλού κόστους. Αλλά και ότι πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να είναι άστεγοι, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για μία κατοικία και ότι η κατάσταση επιδεινώνεται με τις περικοπές στην κοινωνική πρόνοια.
    https://news.sky.com/story/well-end-homelessness-by-2027-says-government-11308998

    Στη Γαλλία, από την άλλη, θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά το τέλος της χειμερινής περιόδου (31 Μαρτίου) 5.000 καταλύματα έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει η Le Monde. Συνολικά 13 χιλιάδες τέτοια καταλύματα λειτούργησαν τη χειμερινή περίοδο 2017-18, ενώ τμηματικά άνοιξαν 149 χιλιάδες θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, 17 χιλιάδες περισσότερες από πέρσι. Υπήρξε, πάντως, και μία διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και ανθρωπιστικές οργανώσεις, όταν ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι μόνο καμιά 50αριά άτομα κοιμούνται στον δρόμο στην περιοχή Ile de France.

    Η κυβέρνηση, που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες στο συγκεκριμένο θέμα, αναγνωρίζει, εξάλλου, ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ζητούσαν, τέλος, εδώ και βδομάδες να παραμείνουν ανοιχτά 5.000 καταλύματα έκτακτης ανάγκης και αυτή η απόφαση δείχνει ότι η κυβέρνηση παραδέχεται τη σκληρή πραγματικότητα ότι υπάρχουν άστεγοι.
    http://www.lemonde.fr/logement/article/2018/03/30/fin-du-plan-hivernal-5-000-places-d-hebergement-d-urgence-vont-etre-perennisees_5278411_1653445.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα στην μετεο-παρέα (το σχόλιο ήταν να μπει χτές)
    Συμβαίνει κάτι πρωτοφανές από χτές στα χρονικά, μπήκε βοριάς και είδαμε πως είναι γιατί φέτος ξεχάσαμε τι σημαίνει βοριάς και βορειοανατολικός άνεμος. Πέσανε και κάτι βροχές στα βόρεια της Αττικής και έτσι πήραμε μια πρόσκαιρη μυρουδιά του ανέμου που φέτος έλειψε από το καιρικό μοτίβου του φετινού χειμώνα. Τελείωσε και ο Μάρτιος ,αδιάφορος καιρικά, με την συνέχιση της ίδια εμμονικής κυκλοφορίας εδώ και 2-3 μήνες μόνο που αυτήν την φορά μας έδειξε το κακό πρόσωπο της (σκόνη και ζέστη-ανομβρία) κάτι το οποίο θα μπορούσε να το έχει κάνει από τον Γενάρη. Υπήρξαν στο παρελθόν τέτοιες χρονιές με ακόμα πιο τραγικές ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες, φέτος το είδαμε μόνο τον Μάρτιο. Όσον αφορά την Αττική είναι ο δεύτερος χειρότερος χειμώνας μετά τον χειμώνα 2013-2014 που θα κρατάει για χρόνια τα σκίπτρα ώς ο πιο ανύπαρκτος χειμώνας της δεκαετίας 2010-2020 ίσως και περισσότερο. Όσο περνάνε τα χρόνια θα μας μείνουν οι αναμνήσεις τις χρυσής δεκαετίας 2000-2010, γιατί από εκεί και έπειτα πήγαμε στο άλλο άκρο. Η αλήθεια είναι τον φετινό χειμώνα πληρώσαμε την εμμονή των βοριάδων σε προηγούμενους χειμώνες από τον χειμώνα 2011-2012 μέχρι αυτόν του 2014-2015 ή τον περσινό. Υπήρξαν χειμώνες ανύπαρκτοι στην Ευρώπη και καλοί για την Ελλάδα ,ωστόσο φέτος ήταν η σειρά μας να είμαστε στον θερμό τομέα της όλης κυκλοφορίας και να χαρούν οι υπόλοιποι τα χιόνια.
    Από εδώ και περά περιμένουμε (αφού χιόνι δεν ήρθε) το δεύτερο καλύτερο φαινόμενο μετά το χιόνι, τις θερμικές-δυναμικές αστάθειες του μεσημεριού-απογεύματος που προσφέρουν καιρικές συγκινήσεις. Υπομονή λοιπόν να δούμε πως θα κυλίσει από εδώ και πέρα η Άνοιξη και το καλοκαίρι, έχουμε ήδη αρχίσει να μετράμε αντίστροφα για την 1 Νοεμβρίου 2018 (στατιστικά από τότε μπορεί κανείς να δει χιόνι ).
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από την χθεσινή απεργία που είχαμε οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ και την σημερινή άδεια που ζήτησα και που εκμεταλευτηκα Όσο μπορούσα περισσότερο ώστε να μαζέψω λίγο τις αγροτικές δουλειές μου (αν και πολύ δύσκολο,γιατί όλα φυτά-δέντρα τρέχουν 100αρι και εγώ...μαραθωνιο)μόλις μπόρεσα να δω όλα τα σχόλια και να ξαναμπώ στο κλίμα της ομάδας.Δυστυχως στην περιοχή μου δεν έριξε σταγόνα,Για μια ακόμη φορά το βουνό κράτησε για τον εαυτό του όλο το νερο και σε μας άφησε μόνο τον τρελό αέρα να μας βασανίζει και να καίμε βράδυ πρωί θέρμανση μιας και τσιμπάει αρκετά έως πολύ.Τις δύο μέρες η θερμοκρασία το πρωί ήταν κοντά στο μηδέν στον κάμπο(είχε δροσοπαχνη)Και το μεσημέρι κοντά στους 19-20.Στις δύο μέρες τώρα που ήμουν καθαρα"αγροτης"μπορεί να κουράστηκα σωματικά,αλλα ξεκουραστηκα ψυχικά και γέμισα από ηρεμία και γαλήνη,που τόσο απλόχερα μου χάρισε η ολοήμερη επαφή μου με την φύση."Γεμισαν"τα μάτια μου από όμορφες εικόνες και τα ρουθούνια μου από πάσης φύσεως αρωματα.(Μόνο που δεν είχα να με ζαλίζουν όλη μέρα τα τηλέφωνα της δουλειας,που εχω τρία παραθέματα και χτυπούν όλη την ώρα,φθάνει και περισευει).Εχθες αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση,ήταν ένα ζευγάρι κοράκια,που όλη την ημέρα ερωτοτροπουσαν και οι κραυγές τους ήταν τόσο δυνατές που ακούγονταν παντού.Για να προλάβω τις δουλειές μου,σήμερα μετά το σχολείο πήρα μαζί τα παιδιά μου και παρόλ ο που κουράστηκαν λίγο,αποζημιωθηκαν απιωαυρα που απόλαυσαν στην κυριολεξία.Εκτος που χαζεψαν και αυτά μαζί με μενα άλλη μια εκπαίδευση του μικρού γερακιου απο τους γονείς του,ήταν πολυ τυχερα γιατί απο την μια είδαν ζωντανά την "καθοδο"Και την αρπαγή ενός άτυχου τυφλοποντικα απο το ένα γεράκι,σε πολύ κοντινή απόσταση και από την άλλη έκαναν μια θαυμασια βόλτα, σε μια φαρμα φίλου βοσκού εκει κοντα,η κόρη μου επάνω στην γαϊδούρα και ο μικρός επάνω σε ένα γαϊδουράκι μόλις δύο μηνών.Το γέλιο τους έφθασε στα αυτιά τους,το χάρηκαν με την ψυχή τους.Η ζεστή αγκαλιά που μου έδωσαν,πήρε στο λεπτό όλη μου την κούραση.Ομορφες στιγμές στην καταπράσινη φύση που μόνο αυτή μπορεί να μας χαρίσει.Αισθανομαι τυχερός που μπορώ και τα ζω!Υ.Γ:Με την αλλαγή της ώρας είναι πράγματι εκπληκτικό,το πώς προσαρμόστηκαν τα γεράκια και ακολουθουν και αυτά την θερινή ώρα και αύξησαν τις"πτησεις"τους από δύο σε τρεις και μάλιστα με ακριβείς ωράρια,χωρίς να χάνουν λεπτό.ΦΟΒΕΡΟ.Αυτο το έχω δει να το κάνει και ο λαγός.Πρωι-βράδυ πάντα στα περάσματα του είναι Άγγλος!!Απαιχτη η μάνα φύση.Σταματάς να μιλάς και μόνο απολαμβάνεις τα έργα της.Ελπίζω να μην σας κούρασα.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα χριστοδουλε,να χαίρεσαι την οικογένεια σου,καλη δύναμη για αυτές τις ημέρες,φανταζομαι λόγω πασχα θα έχεις έκτακτα δρομολόγια κ περισσότερη δουλειά,καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Αντώνη καθως και σε όλη την παρέα.Να χαίρεσαι και εσύ φίλε μου την οικογένεια σου και πάντα με υγεία.Σίγουρα θα εχει λίγη κίνηση παραπάνω,αλλά σε καμία περίπτωση οπως τις παλιές καλές εποχές που δεν ξέραμε που να βάλουμε τον κοσμο και τα ψώνια δεν χωρούσαν στις μπαγκαζιερες.Σημερα από το πρωί παρόλο που είχε συννεφιά ήταν πιο μαλακός ο καιρός.Οταν έβγαλε και ηλιο αμέσως ζέστανε πολύ.Ο αέρας που δεν έχει κοπάσει καθόλου,αρχιζει να τραβάει την οποία υγρασία υπάρχει και τα χορτάρια "στριβουν"Όπως λεμε στα μέρη μου,δηλαδή αρχίζουν να κιτρινιζουν.Νομιζω οτι οποία ελπίδα υπήρχε για κάτι καλό,τελειωσε.Ξεκίνησαν να ανθιζουν και τα πουρνάρια,δείγμα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα.Το μεσημέρι που ανέβηκα στο χωριό είδα τον Παρνασσό να έχει χάσει πανω απο τα μισά χιόνια.Κατέβηκα στο περιβόλι μου και βρήκα τους "μετεωρολογους"μου να σουλατσάρουν όλο καμάρι.Καιρός ήταν,πραγματικά ανακουφιστικό.Στην Κωπαιδα μου είπαν σήμερα ότι όχι μόνο κόβουν κανονικά τα Τριφυλία,Αλλά ετοιμάζονται να ποτίσουν τα σιτηρά.Αρα έχει δίκιο ο φιλος που εγραψε οτι αρχισαμε να μετράμε ανάποδα για τον Νοέμβριο.Τωρα θα περιμενουμε μόνο καμία καλή βροχή.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα,καλο μήνα κ ζιακοπουλε σε σας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ,πρωταπριλια σήμερα,για να δούμε,ποιος θα την πατήσει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,Καλό μήνα κ.Ζιακοπουλε και λοιποί φίλοι του μπλογκ.Να έχουμε μια καλή και με υγεια Μεγάλη Εβδομάδα και στο τέλος αυτής την Ανάσταση που ολοι προσδοκούμε.Χρόνια πολλά και στους εορταζοντες-εορταζουσες.Ευχομαι σε όλους ΥΓΕΊΑ και ΑΓΆΠΗ.Να χαιρόμαστε τις οικογένειες μας και στους ελεύθερους-ρες καλη τυχη.ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγώνας ποδοσφαίρου σε παγόβουνο με θεατές πολικές αρκούδες!

    http://www.news247.gr/athlitika/agwnas-podosfairoy-se-pagovoyno-me-theates-polikes-arkoydes.6596716.html

    Έτσι μάλιστα! Ούτε στημένα, ούτε φωτοβολίδες, ούτε κουτάκια μπύρας και χαρτοταινίες, το πολύ καμιά ...χιονόμπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα, καλό μήνα και με υγεία η Μ. Εβδομάδα και η Ανάσταση.
    Για την πιθανή εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες έχουμε και λέμε:
    (α) Ως τη Μ. Πέμπτη ισχύει η προχθεσινή πρόγνωση.
    (β) Τα τελευταία τρεξίμετα των μοντέλων επιβεβαιώνουν τις βροχές της Μ. Παρασκευής.
    (γ) Το Μ. Σάββατο τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
    (δ) Η Κυριακή του Πάσχα θα περάσει με Β-ΒΑ ανέμους και δροσούλα. Όσο για βροχές, λίγα πράγματα και αυτά στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες περιοχές.
    (ε) Όλες τις παραπάνω ημέρες τα θαλασσινά ταξιδια θα γίνουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους,χρόνια πολλά για τις μέρες κ καλή Μ.Εβδομάδα!
    Μία Μεγάλη εβδομάδα η οποία δε θα μπορούσε να κυλήσει καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη όπως είπε κ ο δάσκαλος καθώς πλήν μίας δύο ημερών που θα έχουμε τοπικά φαινόμενα(Άνοιξη μην το ξεχνάμε ότι ξεκινάνε οι τοπικότητες)κ θερμοκρασιακά κ υετικά τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ ομαλά.
    Το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι κ ο Απρίλιος γενικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον κ απο πλευράς αστάθειας κ ψύχρας οπότε παρ'ότι το Πάσχα φέτος είναι νωρίς ο καιρός θα μας κάνει τη χάρη κ θα μας αφήσει να ξεχυθούμε χωρίς προβλήματα σε εξοχές αγορές κ εκκλησίες χωρίς ομπρέλες κ βαριά ντυσίματα.
    Πάντως στην περιοχή μου μετά απο 2 άκρως Ανοιξιάτικες μέρες σήμερα ξεκινήσαμε με μπόρες κ τώρα μεσημέρι ο υδράργυρος έπεσε στους 17β ενώ κ η αίσθηση της ψύχρας είναι αρκετά έντονη λόγω του ψυχρού δυτικού ανέμου.
    Ας περάσουμε λοιπόν εμείς οι καιρόφιλοι μία γενικά ήρεμη(καιρικά)Μ.Εβδομάδα κ μόλις περάσουν οι γιορτές πιστεύω το καιρικό ενδιαφέρον θα ξανά φουντώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, άσχημα είναι επιτάφιος με κρυουλάκι στις πόλεις, και καμμιά νιφάδα στο χωριά τα βουνίσια; Τις λίγες φορές που μου έτυχε ακόμα τις θυμάμαι. Και μετά, σούβλισμα του οβελία με λιακάδα και λίγο στρωμένο χιόνι στα σκιερά μέρη. Αλλά φέτος, που χειμώνα δεν είχαμε και το Πάσχα πέφτει νωρίς, ούτε αυτή τη χάρη δε μας την έκανε ο καιρός.

      Διαγραφή
    2. Γιώργο καθόλου άσχημα δεν είναι απλά επειδή εδώ στην περιοχή μου έχουν υπάρξει παλαιότερα μεγαλόβδόμαδα με άκρως ψυχρό κ βροχερό καιρό ακόμα κ στην Ανάσταση αλλά κ ανήμερα το Πάσχα(χιόνια όμως ούτε λόγος)θα προτιμούσα αυτές οι μέρες που οι επαρχίες κ τα χωριά κατακλείζονται απο κόσμο που έχει όρεξη να βγεί κ να ξεσκάσει λίγο απο τα συνηθισμένα ο καιρός να είναι όπως αρμόζει για την εποχή δηλαδή Ανοιξιάτικος.
      Προσωπικά εμένα δε θα με χαλούσαν καθόλου τα "Πασχούγεννα" αλλά βλέπεις κάθε πράγμα στον καιρό του(ανάθεμα τον καιρό του που Πρωτοχρονιά κ Φώτα φέτος είχαμε 20αρια).
      Αφου δεν τα έκανε στην ώρα του λοιπόν τι να λέμε αν κ Μ.Παρασκευή κ Μ.Σάββατο κάτι θα κάνει όπως το αρμόζουν κ οι μέρες άλλωστε.
      Πάντως εγώ επιμένω ότι η Άνοιξη μέχρι το τέλος της θα εξομαλύνει τον θερμό Χειμώνα ειδικά σε εσάς που βρεθήκατε στο επίκεντρο φέτος.

      Διαγραφή
    3. Παρεπιπτόντως να ενημερώσω ότι όπως είδα το έχει ξαναστρώσει για τα καλά στα ορεινά της Ηπείρου αυτή τη στιγμή όπως παράδειγμα στο Πληκάτι στα 1200μ.

      Διαγραφή
  11. Στην κρητη σημερα απροσμενα ακουμπησαμε ξανα τους 30 βαθμους οπως απροσμενα στην πολυναμενομενη κακοκαιρια της προηγουμενης εβδομαδας τελικα εβρεξε για ενα 5λεπτο με δεκαλεπτο ασθενη βροχουλα. πρωταπριλιατικα αστεια και τετοια δεν εχει. Ουτε ειναι πρωταπριλιατικο αστειο οτι ο αντιδημαρχος ηρακλειου ειπε σε κρητικη τηλεοπτικη εκπομπη την προηγουμενη βδομαδα οτι το καλοκαιρι ισως οριστουν κυρωσεις για σπαταλη νερου και πχ θα γραφουν οι δημοτικοι αστυνομικοι προστιμα σε οσους δημοτες πλενουν τα αυτοκινητα τους και σπαταλουν νερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατα μία έννοια φίλε μου κάτι τέτοιο το βιώσαμε και εδώ στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι. ΟΚ πρόστιμα μπορεί να μην υπήρξαν, αλλά μετά το τραγικό υετικά έτος 2016 και μέχρι να αποκατασταθούν κάποιες λειτουργίες στα φράγματα του νησιού, είχαμε διακοπές στην υδροδότηση για αρκετές μέρες κάποιες ώρες της ημέρας. Φέτος τα πράγματα φαίνονται καλύτερα αλλά όχι και ιδανικά εάν συνυπολογίσουμε και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
      Όσο για την πολυαναμενόμενη κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας στο ίδιο έργο θεατές φίλε μου. Βλέπαμε τις καταιγίδες με τα κιάλια στην κυριολεξία στο ανοιχτό πέλαγος. Έριξε μερικές ψιχάλες (λίγο καλύτερα έβρεξε στα δυτικά ορεινά και νότια, αλλά όχι πολλά πράγματα και εκεί). Έχω πραγματικά απογοητευτεί από τον καιρό και ειλικρινά πια δεν γουστάρω να πολυασχολούμαι. Και αυτό όχι γιατί δεν έβρεξε στον τόπο μου...τοπικιστής δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Απλά πια δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον πια στο να μελετάω χάρτες και στο τέλος να μην επιβεβαιώνεται τίποτα. Σαν το μαρτύριο του Ταντάλου μου κάνει...Κάποτε στη δεκαετία του 80 βλέπαμε τον καιρό των 5 ημερών για τους αγρότες με τον κο Ζιακόπουλο και όλους τους άλλους αγαπημένους μετεωρολόγους εκείνης της εποχής, και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εκτιμήσεις μέχρι και την 5η ημέρα έπεφταν μέσα. 30 χρόνια μετά που είμαστε? Που είναι η προγνωμοσιμότητα? Τάζουμε 30 χιλιοστά βροχής σε έναν τόπο και την επόμενη μέρα μένουμε με λίγα σκονοσύννεφα και λίγες σταγόνες
      Συγχωρέστε μου την απογοήτευση, αλλά πραγματικά έτσι νοιώθω. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε όλοι με υγεία και Καλή Ανάσταση σε όλους μας

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα εύχομαι καλή μεγάλη εβδομάδα και καλη ανάσταση,σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, καλό μήνα και καλή μεγάλη εβδομάδα σε όλους.


    Να έχουμε όλοι υγεία, να υπάρχει χαρά και αισιοδοξία και να διώχνουμε τα σύννεφα της απογοήτευσης από πάνω μας. Τα άλλα σύννεφα μακάρι να φέρουν βροχή σε όλες τις περιοχές που την έχουν ανάγκη, έστω και τώρα στο παρά πέντε της λήξης του φετινού, μη συναρπαστικού χειμώνα.

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή