Στη Δυτική Ελλάδα οι σημαντικότερες βροχές

"Δεν θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα σε ξένα αναστυλώματα δεμένο...". 
Η φωτογραφία ειναι του Τρύφωνα.


Βαρομετρικό χαμηλό στη Β. Ιταλία, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την Τυνησία, κινείται αργά Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες τη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Αναφορικά με τους ανέμους, ο συνδυασμός του προαναφερθέντος χαμηλό με τις υψηλές πιέσεις της Τουρκίας θα προκαλέσει νοτιάδες με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Β. Ιόνιο). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα νότια. 


Το Σάββατο (5/10), τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν βασικά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους στις δυτικές περιοχές της χώρας και την Α. Μακεδονία πιθανώς να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειώσει πτώση κατά 2 με 4 βαθμούς. 

Την Κυριακή (6/10), τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη βόρεια χώρα και το Α-ΒΑ Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα

Τη Δευτέρα (7/10), μόνο τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του Α-ΒΑ Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη (8 & 9/10), δεν προβλέπονται βροχές και μάλιστα σχεδόν παντού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μόνο στα Δωδεκάνησα θα φθάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου