Η χαμένη αθωότητα του καιρού και του κλίματος!

 

Η φωτογραφία είναι του Τρύφωνα

Βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη ΒΔ Ευρώπη καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Στην περιοχή μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και οι ΒΔ άνεμοι, οι οποίοι στο Καρπάθιο Πέλαγος θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές της (25 με 27 βαθμοί) θα κυμανθούν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι αρκετά χαμηλές, κάτι που σημαίνει ότι η ψύχρα νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. 


Την Τετάρτη (2/10), προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα φθάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Την Πέμπτη (3/10), στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς στην Αιτωλοακαρνανία. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Β. Ιόνιο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου