Βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στο ΒΑ Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο κινούνται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσουν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες βασικά την ανατολική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με ένταση ως 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 βαθμούς, αλλά στις νότιες περιοχές της χώρας θα φθάσει τους 18 βαθμούς. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του καιρού που θέλει την προσοχή των οδηγών είναι οι πρωινές τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.
Το Σάββατο (24/1), ο καιρός θα είναι ήπιος με λίγες βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και Ν-ΝΔ ανέμους οι οποίοι μόνο στο Β. Ιόνιο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το πρωί οι συνθήκες θα είναι και πάλι ευνοϊκές για ομίχλες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Κυριακή (25/1), προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Β-ΒΑ χώρα και το Α. Αιγαίο. Τη νύχτα προς τη Δευτέρα, στη Δ. Ελλάδα, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι νοτιάδες βαθμιαία θα ενταθούν στα 6 με 7 και στο Β. Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Τη Δευτέρα (26/1), βροχές και τοπικές καταιγίδες γενικά μικρής διάρκειας αναμένονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Μετά τις 5 Φλεβάρη θα κάνει δυνατό προσήνεμο χιονιά.Να μου το θυμηθείτε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες και το φλυντζανι?
ΔιαγραφήΓράψε κ 5 αριθμούς Τζόκερ
ΔιαγραφήΝα μας πεις μόνο ποιος απ'όλους είσαι για να σου δώσουμε συγχαρητήρια.
ΔιαγραφήΕ ρε τι τραβάμε.
Τελικά,είναι παντού 😀
μην παίρνεις και όρκο
ΔιαγραφήΕπρεπε να αυτή η ανάρτηση να είχε κάποια φωτογραφία με ένα χειμερινό τοπίο για να δει κάτι το ματάκι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα από τη Στοκχόλμη όπου μετά από ένα διαλλειμα με θετικές μέγιστες +2 και +3 για 3-4 μέρες από προχτές επιστρέψαμε στον ολικό παγετό τον αέρα και τις ελαφρές χιονοπτώσεις κάτι που θα συνεχιστεί ως τις αρχές Φεβρουαρίου.Μακης Στοκχόλμη
ΑπάντησηΔιαγραφή