Το κρύο φύλαγε ως τ’ Απριλιού τις δώδεκα, ακόμα και στις… εικοσιδυό πέρδικα ψόφησε στ’ αβγό!

Οι πλαγιές της Τραπεζίτσας και στο βάθος η Γκαμήλα που χωρίζονται από τη χαραδρα του Αώου. 
Για δες καιρό που διάλεξα να γυρίσω στην Αθήνα! 


Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Αδριατική, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τη ΒΔ Ελλάδα, την κεντρική χώρα και κυρίως τη Β. Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Β. Αιγαίου. Σημειώνεται ότι στα ορεινά των παραπάνω περιοχών θα πέσουν και χιόνια, ενδεικτικό στοιχείο του μεγέθους της πτώσης της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί εκεί. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι μόνο στο ΒΑ Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. 


Την Πέμπτη (23/4), τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση ως τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Την Παρασκευή (24/4), τα όποια φαινόμενα φαίνεται να περιορίζονται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

24 σχόλια:

  1. Το κρύο φύλαγε ως τ’ Απριλιού τις δώδεκα, ακόμα και στις… εικοσιδυό πέρδικα ψόφησε στ’ αβγό!
    Σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο βγήκαν οι παροιμίες.Κατα το νέο ημερολόγιο βγαίνει 25 απριλίου και 5 μαίου αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάποιος θέλει να μεταφέρει παλιές ημερομηνίες στο νέο ημερολόγιο προσθέτει: (α) για τα γεγονότα του 17ου και του 18ου αιώνα 10 με 11 ημέρες, (β) για τα γεγονότα που συνέβησαν από την 29η Φεβρουαρίου 1800 ως την 28η Φεβρουαρίου 1900 12 ημέρες και για τα γεγονότα που συνέβησαν από την 29η Φεβρουαρίου 1900 ως την 16η Φεβρουαρίου 1923 13 ημέρες.
      Επειδή σε βλέπω ορεξάτο στο συγκεκριμένο θέμα, σου αναθέτω να βρεις τις ημερομηνίες που εκδόθηκαν οι διάφορες παροιμίες και να τις μεταφέρεις στο νέο ημερολόγιο.

      Διαγραφή
    2. Επειδή αυτά που γράψατε στον ανώνυμο των 6.07 μ.μ. με προβλημάτισαν, ρώτησα το ChatGPT και έλυσα την απορία μου, με πλήρη δικαίωσή σας. Και εγώ νόμιζα ότι όλες οι ημερομηνίες πριν το 1923 (1926 για την Κρήτη) είχαν διαφορά 13 ημερών, αποδεικνύεται όμως ότι δεν είναι έτσι. Η απάντηση που έλαβα ήταν η ακόλουθη και την παραθέτω για να μαθαίνομε και εμείς : "Αυτό που γράφει ο Ζιακόπουλος αφορά τη μετάβαση από το Ιουλιανό ημερολόγιο στο Γρηγοριανό ημερολόγιο και εξηγεί γιατί η διαφορά ημερών δεν είναι σταθερή, αλλά αυξάνεται με τον χρόνο. Η βασική ιδέα είναι η εξής: Το Ιουλιανό ημερολόγιο (που χρησιμοποιούσε η Ευρώπη και η Ελλάδα παλιότερα) είχε ένα μικρό σφάλμα: θεωρούσε ότι κάθε 4 χρόνια υπάρχει δίσεκτο έτος χωρίς εξαιρέσεις. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο (που εισήχθη το 1582) διόρθωσε αυτό το σφάλμα: ορισμένα αιώνια έτη (π.χ. 1700, 1800, 1900) δεν είναι δίσεκτα, εκτός αν διαιρούνται με το 400. Αυτό σημαίνει ότι: Στο Ιουλιανό ημερολόγιο τα έτη 1700, 1800, 1900 ήταν δίσεκτα. Στο Γρηγοριανό δεν ήταν. Κάθε τέτοια «διαφορά» προσθέτει μία επιπλέον ημέρα απόκλισης μεταξύ των δύο ημερολογίων. Γι’ αυτό προκύπτουν τα νούμερα που δίνει: 17ος–18ος αιώνας → διαφορά περίπου 10–11 ημέρες. Μετά το 1800 → προστίθεται άλλη 1 ημέρα → 12 ημέρες. Μετά το 1900 → άλλη 1 ημέρα → 13 ημέρες. Παράδειγμα για να το δεις καθαρά: 1 Μαρτίου 1700 (Ιουλιανό) → 11 Μαρτίου (Γρηγοριανό) 1 Μαρτίου 1800 → 13 Μαρτίου
      1 Μαρτίου 1900 → 14 Μαρτίου. Γιατί αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες (29 Φεβρουαρίου κ.λπ.); Επειδή η αλλαγή στη διαφορά γίνεται ακριβώς όταν ένα έτος θα ήταν δίσεκτο στο Ιουλιανό αλλά όχι στο Γρηγοριανό. Εκεί «χάνεται» μια μέρα και μεγαλώνει η απόκλιση. Με λίγα λόγια: Ο Ζιακόπουλος δεν λέει κάτι αυθαίρετο· απλώς συνοψίζει τον κανόνα ότι η διαφορά Ιουλιανού–Γρηγοριανού μεγαλώνει σταδιακά λόγω των διαφορετικών κανόνων για τα δίσεκτα έτη."

      Διαγραφή
    3. delta = year//100 - year//400 - 2

      \\1 Μαρτίου 1900 → 14 Μαρτίου. Γιατί αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες (29 Φεβρουαρίου κ.λπ.); Επειδή η αλλαγή στη διαφορά γίνεται ακριβώς όταν ένα έτος θα ήταν δίσεκτο στο Ιουλιανό αλλά όχι στο Γρηγοριανό. Εκεί «χάνεται» μια μέρα και μεγαλώνει η απόκλιση. Με λίγα λόγια: Ο Ζιακόπουλος δεν λέει κάτι αυθαίρετο· απλώς συνοψίζει τον κανόνα ότι η διαφορά Ιουλιανού–Γρηγοριανού μεγαλώνει σταδιακά λόγω των διαφορετικών κανόνων για τα δίσεκτα έτη." //

      Γνωστα αυτα και η διαφορά και το λαθος οφειλεται στην διαφορά τους απο το τροπικο ετος. Στο οτι το μεν Ιουλιανο ημερολογιο ειχε σε βαθος χρονου μεσο όρο ημερων 365.25 ημερες ενω το Γρηγοριανο 365.2422, με το τροπικο ετος να εχει 365.2421988 ημερες. Και με το Γρηγοριανο δηλαδη χανουμε, αλλά πολυ πολυ αργοτερα.



      \\Γι’ αυτό προκύπτουν τα νούμερα που δίνει: 17ος–18ος αιώνας → διαφορά περίπου 10–11 ημέρες. Μετά το 1800 → προστίθεται άλλη 1 ημέρα → 12 ημέρες.//

      Υπαρχει ενας πολυ ευκολος τυπος για να βρεθουν οι μερες διαφοράς Γρηγοριανου με Ιουλιανο.
      Διαφορά = [Ετος/100] - [Ετος/400] - 2
      Οπου [α/β] ειναι το πηλικο της Ευκλειδιας διαιρεσης α δια β, πχ για το 1912 → Διαφορά = [1912/100] - [1912/400] - 2 = 19 - 4 -2 = 13

      Διαγραφή
  2. Συνοπτικά
    α)Από τις διατάξεις και κυρίως....την κυριαρχία των βόρειων ανέμων σε σηνδυασμό με ψήγματα ανοιξιάτικης αστάθειας ίσως να ευνοηθεί η πολύπαθη από τον ανατολικό άνεμο του χειμώνα Θεσσαλονίκη...παροδικές βροχές σήμερα με κάποια πτώση της θερμοκρασίας.
    β)Στα γεωπολιτικά..και καθαρά επιχειρησιακά...έχουμε ..την υπερδύναμη να βρίσκεται σε εκείνο το αδιέξοδο πώς με πλοία και αεροπλάνα..νικάς..έναν στρατό..που είναι στο βουνο(!)...Αν διάβαζε καθόλου ο Τράμπ..(που δεν τον φαντάζομαι σε καμμία περίπτωση να έχει μπροστά του κάποιο βιβλίο)..λίγο ιστορία θα πήγαινε στον Αλέξανδρο..που πρίν μπεί στην Περσία διάβασε ...την "Κύρου Ανάβαση" για να πάρει όλες τις πληροφορίες που ήθελε.
    γ) Κύριε Ζιακόπουλε αν έχετε κάτι για παγετό ..πείτε το μας..μην πάθουμε σαν πέρσι που τσακονώμασταν με τις αρκούδες για τα σταφύλια..!"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερχεται φθινόπωρο αύριο και μεθαύριο με πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και χιόνια στα ορεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ κ Ζιακοπουλε!έχω μια απορία με τον κ Θωμά! Που κολλάει ο πρόεδρος Τραμπ με τον καιρό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν απαντώ στα συνήθως προβοκατορικά ερωτήμαρα ανώνυμων αυτοικανοποιούμενων τρόλ...εδώ αξίζει .
      Λοιπόν η "Κύρου Ανάβασις" ...περιέχει μία σειρά από κρίσιμες επιχειρησιακές πληροφορίες της χώρας των Καρδούχων(ΝΑ Τουρκια)...από την μορφολογία του εδάφους μέχρι και το καιρό .Οποιος την έχει διαβάσει που το συνιστώ περιγράφονται οι χιονοθύελλες και τα ύψη χιονιού στην συγκεκριμένη περιοχή.
      Ετσι ο Αλέξανδρος είχε όλες τις πληροφορίες για την περιοχή και επέλεξε να κινηθεί προς την Περσία από την πιο απρόβλεπτη περιοχή εκμεταλευόμενος την ταχύτητα και την πειθαρχία του Μακεδονικού στρατού .Ο στόχος αυτής της κίνησης δεν ήταν η σύγκρουση με τους Πέρσες αλλά το θησαυροφυλάκιο των Περσών καθώς ο Αλέξανδρος γνώριζε ότι από εκεί αντλούσαν όλη την δύναμη.Ετσι οι Πέρσες όταν ξαφνικά έιδαν τους Μακεδόνες στα ΒΔ...εκαναν αγώνα δρόμου για να τους προλάβουν στα Γαυγάμηλα.
      Απέναντι τώρα σε αυτήν την υψηλή στρατηγική έχουμε τους Αμειρκάνους που τους ξέφυγε ότι το Ιράκ είναι βουνό..και προσπαθούν να το καθυποτάξουν με αεροπλανοφόρα.!"θωμάς"
      Εκτιμώ ότι τελικά...το κλείσιμο από τους Αμερικάνους του Ορμούζ θα τους δώσει κάτι...κ δεν μίλησα για την στρατηγική του Αλέξανδρου στο Αφγανιστάν όπου απέτυχαν όλοι οι στρατοί...εκεί ο Αλέξανδρος πρόσφερε ασφάλεια και ειρήνη και ακόμα τον μνημονεύουν.

      Διαγραφή
    2. Συγκρίνεις, όμως, εντελώς διαφορετικές εποχές και ανόμοιες καταστάσεις, "Θωμά". Κατ' αρχάς ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι το Ιράν, αλλά η Κίνα. Και ο λόγος που οι Αμερικανοί έχουν ανοίξει τόσα μέτωπα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (Μέση Ανατολή, Βενεζουέλα, Κούβα, ακόμα και Γροιλανδία, ενώ έχουν κάνει σποραδικούς βομβαρδισμούς σε Νιγηρία, Υεμένη και Συρία) είναι για να μεταφέρουν την αντιπαράθεση με την Κίνα στο μοναδικό επίπεδο που υπερτερούν ακόμα - το στρατιωτικό - καθώς τεχνολογικά και εμπορικά τους έχει ξεπεράσει.

      Αλίμονο στους λαούς, βέβαια, τους Ιρανούς, τους Ουκρανούς, τους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Σουδανούς, τους Κονγκολέζους, ακόμα και τους Βιρμανούς, που τους βομβαρδίζει από το 2021 η στρατιωτική χούντα που πήρε την εξουσία στη Μιανμάρ με πραξικόπημα, αλλά και όποιους ακόμα υφίστανται τις συνέπειες των πολέμων. Η σημερινή εποχή δεν έχει καμία σχέση με του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο αγαπούν επίσης ακόμα και τώρα οι Πέρσες που αποτελούν το 60-65% του ιρανικού πληθυσμού.

      Με δυο λέξεις ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν και γενναίος και γενναιόδωρος, κάτι που δεν μπορεί να είναι ποτέ ένας κατακτητής της σύγχρονης εποχής του άκρατου υλισμού. Έχετε αναλογιστεί γιατί κατασκευάζονται τόσα όπλα μαζικής καταστροφής, πύραυλοι που η κεφαλή τους ζυγίζει τόνους, διατρητικές βόμβες που φτάνουν δεκάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, μαχητικά αεροσκάφη, πυρηνικά υποβρύχια και πλοία, στόλοι από drones, λες και θα πάμε να βομβαρδίσουμε τον ήλιο; Μα, διότι φέρνουν χρήμα.

      Οι πόλεμοι δεν έχουν τίποτα ηρωικό, είναι μία φρίκη με στόχο το κέρδος. Μην τους προσδίδουμε, λοιπόν, καμία ηρωική διάσταση, ούτε να αποδίδουμε σε κανέναν στρατιωτική ευφυία. Cannon food, έλεγαν για τους στρατιώτες παλιότερα οι Άγγλοι, δηλαδή, ότι γίνονταν τροφή για τα κανόνια. Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαί, που λέει και το τραγούδι. Η μοναδική ελπίδα είναι με την εξέλιξη της τεχνολογίας στρατιώτες να είναι μόνο τα ρομπότ (ήδη τα χρησιμοποιούν) κάποια μέρα και να μην σκοτώνονται στους πολέμους οι άνθρωποι.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Β.ΣΠ.....σέβομαι όλα τα επιχειρήματα σου αν και διαφωνώ..σε αρκετά από αυτά....και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με το παράλογο του πολέμου. η προσέγγιση μουόμως ήταν καθαρά επιχειρησιακή.....Βροχή κατά περιόδους που τώρα εντάθηκε(2000) στην θεσσαλονίκη..και σχετική ψύχρα....10 βαθμοί τώρα στο Επταπύργιο..."θωμάς"

      Διαγραφή
    4. ( Από ) ανέκαθεν οι ισχυροί κατέφευγαν τελικά στην επιχειρηματολογία της ωμής βίας , της υπερέχουσας δύναμης . " ultima ratio regum " ( το έσχατο επιχείρημα των βασιλέων ) , αναγραφόταν στα κανόνια ενός ισχυρού Γερμανού .Άσε και τους αρχαίους Αθηναίους : " Θα πάρω αυτό που μου επιτρέπει η δύναμη μου και θα δώσεις αυτό που σου επιβάλλει η αδυναμία σου " .
      Κατά μία , ψυχρή ίσως , αντίληψη , η πολιτική ορίζεται ως " η τέχνη του εφικτού ".
      Δεν είναι απόλυτο ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται , παρά μόνο " ως φάρσα " .
      Βαγγέλη , πέραν αρκετών άλλων επιφυλάξεων , πολύς ιδεαλισμός στην ανάλυση σου .Κάτι σαν το (ουτοπικό ) Πλατωνικό : " Η Πολιτεία τότε θα οδηγηθεί στην ευδαιμονία , όταν οι βασιλείς φιλοσοφήσουν ,ή όταν οι φιλόσοφοι γίνουν βασιλείς ΄" .
      Αγαπητέ "Θωμά" , και η " Κάθοδος των Μυρίων" έχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια στρατιωτική βιβλιογραφία . Πάντα .....επιχειρησιακά !. --===Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Να σαι καλά Π.Α. μακάρι καποιοι να ασχολούταν μαζί της....και να μας την μετέφεραν μέσω της τέχνης .αντί να μας πετάνε συνέχεια το survivor και άλλα τέτοια...στην αρχή της ..δε ..οι μισθοφόροι Ελληνες...αναρωτιόνται τι πήγε τόσο στραβά..και βρήκαν την απάντηση "Μηδίσαμε"...!!"θωμάς"

      Διαγραφή
    6. Τα είπες όλα και τα είπες και καλά, Πέτρο.
      Χρόνια πολλά και καλά στις Γεωργίες και τους Γιώργηδες!

      Διαγραφή
  5. Χιονίζει στον Λειβαδίτη Ξάνθης σήμερα στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Φθινοπωρινός ο Απρίλης εδώ στην Θράκη και στην Ξάνθη ειδικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα από τη βροχερή Κατερίνη! 3η σερί μέρα με υετό στην περιοχή μας, με τη σημερινή μέρα να είναι και η πιο βροχερή! Έξαρση των φαινομένων εδώ και μια ώρα με καλό ποτιστικό νερό, πλησιάζουμε τα 10 χιλιοστά! Οι χιονοπτώσεις την τελευταία ώρα έχουν κατέβει στα 1500-1600 μέτρα σε Όλυμπο και Πιέρια Όρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. By far -που λέμε και στο χωριό μου- ο πιο βροχερός μήνας για τη Θεσσαλονίκη ο Απρίλιος , με ετήσιο μέχρι στιγμής υετό 145mm στο κέντρο, τα 60 έπεσαν αυτές τις 22 μέρες του Απρίλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα από την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, ποτιστική συνεχής βροχόπτωση από νωρίς το πρωί στα 19 χλστ υετού μέχρι τώρα, η θερμοκρασία έπεσε όπως αναμενόταν αισθητά καθώς δεν ξεπέρασε τους 11C.ενω χθές έφτασε στους 19 C. Μαζί με τη βροχή τις βραδινές ώρες της Τρίτης που είχε και λίγα ηλεκτρικά, συνολικά 21 χλστ, μια σχεδόν χειμωνιάτικη ημέρα η Τέταρτη με βορειοανατολικό άνεμο , όχι ιδιαίτερα ισχυρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεχιζει απτοητη η βροχη εδω σε προαστια Θεσσαλονικης οπου και βρεχει απο το χαραμα της Τεταρτης συνεχεια χωρις σταματημο. Εβρεξε και Τριτη βεβαια.
    Η θερμοκρασια στους +7.4 °C με κρυο για την εποχη, αφου βρεχει και φυσαει κιολας.

    Χθες Τεταρτη ειχαμε αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες για την εποχη οπου λιγο πριν το μεσημερι ειχε +7.6 °C εδω στα 340 μέτρα υψομετρο. Και γενικα κινηθηκε εκει στους +7.5 °C με +9 °C η θερμοκρασια χθες.

    21.8 mm βροχης Τεταρτη εδω, και 5.4 mm την Τριτη, και ηδη 1.6 mm απο την αλλαγη της μερας.
    111.2 mm εδω ο Απριλης με 13 μερες βροχης(απο τις 23). Μας σαπισε, πολυ καλο για την φυση, οπου τα χορτα πλησιαζουν το 1 μέτρο πλεον. Βεβαια χρειαζεται και λιγος ηλιος αλλά αυτος ειναι κυριολεκτικα χαμενος.

    Στην δε πολη της Θεσσαλονικης εριξε αρκετο νερο χθες επισης, με εμφαση την περιοχη γυρω απο Λευκο Πυργο οπου εκει ειχαμε και σταθμους με 50ρες και 60ρες χιλιοστα, ενω λιγο πιο μακρια απο την παραλία ειχε 25-30ρες.

    Δινω και τον υετο για προχθες Τριτη, χθες Τεταρτη(χωρις regression ειναι παρολο που το ονομα το αναφερει, σκετο interpolation ειναι) και συνολο 2ημερου.

    Τριτη

    Τεταρτη

    Υετος 2ημερου

    Δεδομενα υετου απο μετεωρολογικους σταθμους κυριως του Εθνικου Αστεροσκοπειου Αθηνων(meteo.gr), αλλά και της Εθνικης Μετεωρολογικης Υπηρεσιας, καθως και αλλους αξιοπιστους ιδιωτικους σταθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες φίλους του μπλογκ!
    Δεύτερο Πάσχα για την σημερινή γιορτή έλεγαν οι παλιοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χορταστική μέρα χθές για όλη την Β Ελλάδα με ποσά υετού από 15 έως 20 mm και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1600 ..μέτρα..αυτό που πρέπει να τονισθεί κατά την άποψη μου είναι ότι όταν κυρίαρχος άνεμος...που δίνει τις συγκλίσεις δεν είναι ανατολικών διευθύνσεων τότε η πόλη της θεσσαλονίκης τα πάει μια χαρά.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και Ευλογημένα! Του Αγίου μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρου Γεωργίου σήμερα! Οι εορτάζοντες-ζουσες να χαίρεστε το όνομα σας! Υγεία και κάθε καλό! Χειμερινός καιρός επικρατεί στο νησί της Λέσβου από εχθές το βράδυ με γύρισμα του ανέμου σε βόρειο, πτώση της θερμοκρασίας και βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες, συννεφιά και ψύχρα αυτή την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτη φορά εκ παραδρομής δεν ανέφερα το όνομα μου κ συγνώμη!απαντώ όμως στον γράφοντα των 9.35 κ του επιστρέφω τους χαρακτηρισμους τρολ κ αυτοικανοποιουμενος !! Κ ξαναρωταω τι σχέση έχει ο πρόεδρος τραμπ κ οι πριν από αυτόν αποτυχημένοι πρόεδροι με το καιρό ? Σταύρος από Βόλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σταύρο...ότι κατάλαβες..."θωμάς"

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Θωμά το μόνο που κατάλαβα είναι ότι άδικα κατηγορηθηκα για τρολ κ αυτοικανοποιουμενος που δεν είμαι!!!!

      Διαγραφή