Συνεχίζεται η διέλευση βαρομετρικών χαμηλών από την περιοχή μας

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, κινούμενα από τη Δ. Μεσόγειο προς τα Βαλκάνια, επηρεάζουν και τη χώρα μας με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους. Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) τα εντονότερα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στη ΒΔ Ελλάδα βασικά από το απόγευμα και ως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ιδιαίτερα στα νότια. Το Σαββατοκύριακο (6-7/12) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Τη Δευτέρα (8/12) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο θα στραφούν σε Β-ΒΑ με ένταση 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.  


Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Άνεμοι Α 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη ΒΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές που το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα ενταθούν. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Α 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου