Ένα χαμηλό φεύγει κι ένα έρχεται

Το βαρομετρικό χαμηλό, που απόψε θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να κινηθεί προς το Β. Αιγαίο κι έτσι το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Πάντως, με την απομάκρυνση του συστήματος αυτού προς τη Μαύρη Θάλασσα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά θα είναι βελτιωμένος, αν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι στο Α-ΝΑ Αιγαίο θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σε ότι αφορά την προοπτική του καιρού, νέες ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα μας έλθουν από τη Δ. Μεσόγειο θα προκαλέσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο (5-6/11) και στις αρχές της νέας εβδομάδας. Οι άνεμοι τουλάχιστον ως τη Δευτέρα (8/12) δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στα θαλασσινά ταξίδια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.      



Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΑ. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί στα ΝΔ. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε Δ-ΒΔ έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συνέχεια βελτίωση. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου