Σαββατοκύριακο με σημαντικές καιρικές διαφορές

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα περάσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου. Βροχές κατά περιόδους αναμένονται και στη βόρεια χώρα, ενώ πολύ καλύτερος θα είναι ο καιρός στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές (από τη Θεσσαλία ως τη Λακωνία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και ο ήλιος θα κάνει την εμφάνισή του αρκετές ώρες της ημέρας. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 14 και στα νότια τους 22 βαθμούς. Τη Δευτέρα (8/12), θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς: οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα, οι άνεμοι με εξαίρεση τις νοτιοανατολικές περιοχές θα στραφούν βαθμιαία σε Β-ΒΑ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η Τρίτη (9/12) θα είναι αρκετά κρύα μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Το σημαντικότερο, πάντως, γεγονός της Τρίτης θα είναι η εισβολή ψυχρών αερίων μαζών στη δυτική Μεσόγειο, η οποία (εισβολή) θα επηρεάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τον καιρό της χώρας μας. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί θα κατευθυνθεί προς τη Λιβύη, την οποία θα εγκαταλείψει την Πέμπτη (11/12), κινούμενο πλέον βορειοανατολικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου  
             

  
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-12-2014

Βόρεια Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα βουνά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα νοτιοδυτικά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως νωρίς το πρωί. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής το πρωί. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Α-ΒΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου