Μεγάλα ύψη βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται βορειοανατολικά και προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) το χαμηλό, κινούμενο προς τη Μαύρη Θάλασσα, θα βρεθεί στη ΒΑ Ελλάδα κι έτσι τα ισχυρά φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς το Α. Αιγαίο, την Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Με την απομάκρυνση του χαμηλού από τη χώρα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη. Ένα άλλο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα κινηθεί από τη Δ. Μεσόγειο προς την περιοχή μας, θα προκαλέσει νέα επιδείνωση. Τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, που θα αρχίσει ουσιαστικά το βράδυ από τη Δ. Ελλάδα και την Παρασκευή (27/11) θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές, θα είναι και πάλι οι ισχυρές βροχές (μεγάλα ύψη), οι καταιγίδες και οι ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Το Σαββατοκύριακο (28-29/11) αναμένεται στροφή των ανέμων σε Δ-ΒΔ και ύφεση της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα.      

         
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-11-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες το πρωί στα ΒΑ. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 και αργότερα Ν-ΝΑ 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νότια. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
 Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Δ 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ Ν με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου