Ανομβρία, Β-ΒΔ άνεμοι και μεγάλο ημερήσιο θερμομετρικό εύρος

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη) η  χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις της ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα την επικράτηση ΒΔ ρεύματος, το οποίο στα νότια πελάγη θα φθάσει τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, δεν προβλέπονται βροχές και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν τους 20 βαθμούς. Πάντως, οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές και νωρίς το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το βασικό στοιχείο του καιρού τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι η ανομβρία. Οι βορείων διευθύνσεων άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, οι ελάχιστες τιμές θα διατηρηθούν χαμηλές, αλλά οι μέγιστες τιμές της θα είναι σχετικά υψηλές (μεγάλο ημερήσιο θερμομετρικό εύρος).      

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, φίλοι μου

         
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βορειοανατολικά. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 19 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ καις τα νότια Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Τελικά, κ.Ζιακόπουλε, αυτό που είχατε γράψει το Νοέμβριο για ζωνική κυκλοφορία με τροχιές υφέσεων σε βορειότερα του "κανονικού" γεωγραφικά πλάτη, φαίνεται (μετά το σύντομο βροχερό διάλειμμα στη χώρα μας) να συνεχίζεται, τουλάχιστον και κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Με την Αφρική πάλι "από πάνω μας". Να δούμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή