Το πιο κρύο, ως τώρα, διήμερο του φετινού χειμώνα

Ψυχρές αέριες μάζες μεταφέρονται από τα Β. Βαλκάνια προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) προβλέπονται βοριάδες ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο), βροχές κατά κανόνα ασθενείς και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για ένα χαμηλό που ευρισκόμενο στο Ιόνιο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες στη ΝΔ Ελλάδα. Το Σάββατο (12/12) τα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στις προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ και θα κάνει αρκετό κρύο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Την Κυριακή και τη Δευτέρα (13-14/12) οι βροχές θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 


Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 10 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ΝΔ καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 14 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές κυρίως στις Β. Σποράδες, τα Κύθηρα και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. πάμε για Δεκέμβρη διαδοχικά άνομβρο και μάλιστα στεγνότερο και απ' το Νοέμβρη (με ότι αυτό συνεπάγεται) ή εμένα μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή