Με ψοφόκρυο η αλλαγή του χρόνου

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως μεταφέρονται από τη ΒΑ Ευρώπη προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Η αίσθηση του ψύχους αυξάνεται με τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους, οι οποίοι στα ανατολικά θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Την εικόνα του άκρως χειμωνιάτικου καιρού της τελευταίας μέρας του χρόνου συμπληρώνουν οι τοπικές χιονοπτώσεις και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές το χιονόνερο. Η Πρωτοχρονιά θα περάσει με δυνατή παγωνιά και με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κατά τόπους στα ανατολικά και νότια. Τις απογευματινές-βραδινές ώρες τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) αναμένονται και στη Δ-ΝΔ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο (2/1) προβλέπονται τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις (ορεινά) στα ανατολικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από την Κυριακή (3/1) ως την Τετάρτη (6/1) ο καιρός της χώρας θα επηρεαστεί από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που θα διατρέχουν τη Μεσόγειο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μας κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Βόρεια Ελλάδα). Κατά τα άλλα, οι νοτιάδες θα εναλλάσσονται με τους Δ-ΒΔ ανέμους και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.
Καλή Πρωτοχρονιά, φίλοι μου


Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Πιερία και τη νύχτα θα σταματήσουν. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -8 έως 3 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στα ΝΔ. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -5 έως 9 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Άνεμοι Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές χιονοπτώσεις και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Άνεμοι Β 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 4 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές χιονοπτώσεις ως το μεσημέρι. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 3 βαθμούς.


1 σχόλιο: