Προς βελτίωση ο καιρός, αλλά η πρωινή παγωνιά θα αργήσει να μας αφήσει

Ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΔ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσογείου προκαλεί ενισχυμένους ΒΑ ανέμους, οι οποίοι στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 μποφόρ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) ο συνδυασμός αυτός βαθμιαία θα εξασθενήσει και το βράδυ η ένταση των ανέμων θα πέσει στα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, οι τοπικές βροχές που σημειώνονται στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο ΒΑ ρεύμα περιοχές θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Αυτό που θα μείνει λίγο ακόμη είναι το κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Το Σαββατοκύριακο (19-20/12) θα υπάρχει κατά τόπους συννεφιά, αλλά οι πιθανότητες βροχής είναι πολύ περιορισμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με βασική ένταση τα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Σε ότι αφορά την νέα εβδομάδα, δεν φαίνεται κάποια ατμοσφαιρική διαταραχή ικανή να επηρεάσει την περιοχή μας. Με αυτό το δεδομένο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας στη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, φθάνοντας ακόμα και τους 20 βαθμούς. Έτσι, εκτός απροόπτου, θα κάνουμε Χριστούγεννα με καιρό ανοιξιάτικο.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2015

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -6 έως 11 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 15 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές στα νότια και κυρίως στη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς.

Αττική:
Ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.


1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως,τα τελευταια χρονια κυριε Ζιακοπουλε,εχουμε μαθει σε πασχουγεννα και πλεον δεν μας κακοφαινεται.Στα μερη μου,στη Θεσπρωτια εχουμε να δουμε χειμωνιατικα χριστουγεννα απο την περιοδο 2008-09!Αν δεν ειναι αυτο καιρικη ανωμαλια,τοτε αναρωτιεμαι τι αλλο φταιει και αλλαξανε ετσι τα πραματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή