Διάλεξε μέρα να «αγριέψει» ο Μάρτης!

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορείους με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο (26/3) οι βροχές θα σταματήσουν γρήγορα σε όλες τις περιοχές και τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η ψύχρα. Την Κυριακή (27/3) προβλέπονται τοπικές μικρής διάρκειας κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, ενώ ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. Σε ότι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις τελευταίες μέρες του Μάρτη (28-31/3), γενικά δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.  

Καλό τριήμερο και Χρόνια Πολλά, φίλοι μου


Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-3-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνα στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα βελτίωση. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια Β 4 με 6 μποφόρ και στα νότια Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.


3 σχόλια:

  1. και περσυ τετοια μερα εβρεχε στην βορεια ελλαδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Φέτος όμως, στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε και σε χαμηλά υψόμετρα.

      Διαγραφή
  2. το γνωριζω φιλε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή