Στη ΒΑ Ελλάδα οι βροχές

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στην κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές πιέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα τη διατήρηση των ΒΔ ανέμων με εντάσεις 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν στη ΒΑ Ελλάδα. Την Παρασκευή (27/5) μειώνονται οι πιθανότητες βροχών σε όλη τη χώρα και οι ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι βαθμιαία θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Το Σαββατοκύριακο (28-29/5) προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 30 και την Κυριακή τοπικά τους 32 βαθμούς. Τη Δευτέρα (30/5) θα μεταφερθούν προς τη χώρα μας θερμότερες αέριες μάζες με αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού.


Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές νεφώσεις στο ΒΑ Αιγαίο. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου