Ευπρόσδεκτες οι βροχές, persona non grata το χαλάζι

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι καταιγίδες στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το Β. Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Κατά τα άλλα, στα πελάγη οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και θα σημειωθεί πτώση των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Κυριακή (22/5) αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού αρχικά στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές. Πάντως, σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν και πάλι το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν παντού βόρειοι με ένταση ως τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο και ως τα 7 στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά. Τη Δευτέρα (23/5) ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ανέμους οι οποίοι μόνο στο Καρπάθιο θα φθάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου


Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Μακεδονία ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα νότια σε Δ-ΒΔ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο. Άνεμοι ΝΑ 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα: στα βόρεια σε Α-ΒΑ και στα νότια σε Δ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κατά περιόδους. Τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ Δ-ΒΔ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ Β-ΒΑ ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου