Τριήμερο σκόνης και ζέστης

Ανενεργό ψυχρό μέτωπο, που εκτείνεται από τη Ρουμανία ως την περιοχή μας, κινείται αργά Α-ΒΑ. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) το σύστημα αυτό δεν θα προκαλέσει σημαντικές ή εκτεταμένες βροχές στη χώρα, αλλά περνώντας από την περιοχή μας θα στρέψει τους ανέμους σε δυτικούς με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Αντίθετα, στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά και την Α. Πελοπόννησο με το δυτικό ρεύμα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας (μέγιστες τιμές 29-31 βαθμούς). Το Σαββατοκύριακο (14-15/5) είναι πιθανό να βρέξει τοπικά στη Β-ΒΔ Ελλάδα και στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς. Καλύτερος θα είναι ο καιρός τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, καθώς θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οι οποίοι θα απομακρύνουν τη σκόνη από τη περιοχή μας.
  
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-5-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 26 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 30 βαθμούς.

Αιγαίο– Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου