Αποχαιρετώντας τα 30άρια

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς το Αιγαίο και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα προκαλέσει όμβρους και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας. Τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της διέλευσης από την περιοχή μας μικροδιαταραχών της ανώτερης ατμόσφαιρας και της απογευματινής θερμικής αστάθειας (ηπειρωτικά). Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς. Την Πέμπτη (22/9) ο καιρός δεν θα αλλάξει, αλλά την Παρασκευή (23/9) οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν, θα επικρατήσουν βοριάδες ως 7 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά. Το Σαββατοκύριακο (24-25/9) ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές. Όμως, δεν αποκλείεται να βρέξει το Σάββατο στη Δ-ΝΔ Ελλάδα και την Κυριακή στα κεντρικά και βόρεια. Συμπερασματικά, αποχαιρετάμε τα θερμοκρασιακά 30άρια. Αν αυτό είναι προσωρινό ή όχι, ...θα φανεί στην πορεία.   
  
  
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στη Δ. και την Α. Μακεδονία. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ και στα νότια Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων το απόγευμα. Άνεμοι ΒΔ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου