Τελευταίες(;) απέλπιδες προσπάθειες του χειμώνα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στη Ν. Ιταλία θα κινηθεί προς τη Β. Αφρική και δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας, στην οποία το Β-ΒΑ ρεύμα θα είναι και πάλι παρόν. Με αυτά τα δεδομένα, οι βροχές που θα σημειωθούν στην περιοχή μας θα είναι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς και η ψύχρα θα είναι αισθητή κυρίως στις προσήνεμες περιοχές. Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή (16-17/3) είναι και πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές βασικά στην Α-ΒΑ Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με μέγιστη ένταση τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Το Σαββατοκύριακο (18-19/3) οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένη άνοιξη με μέγιστες θερμοκρασίες 20 και πλέον βαθμών.

     
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά) στην κεντρική και την Α. Μακεδονία. Άνεμοι Β 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά). Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.


6 σχόλια:

  1. Ο Μάρτης ίσως δώσει μια ακόμα καλή κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες του. Αυτό όμως που ήδη με απασχολεί είναι τι καλοκαίρι θα έχουμε... Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του εφιαλτικού 2012 (ο χειμώνας του 2012 ήταν αρκετά ψυχρός). Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού. Απλά μια περιέργεια.. Εύχομαι να περάσει με αρκετό βορειανατολικό ρεύμα. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα ο χειμώνας έχει τελειώσει. Από δω και πέρα τσάμπα κρύο είναι, μόνο κόστος έχει και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του μέσου νοικοκυριού που ήδη είναι μέχρι το λαιμό. Ήδη από Κυριακή και μετά η θερμοκρασία στο σπίτι έπεσε αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τι νόημα έχει πλέον; Είχε τρεις μήνες να κάνει ...παπάδες. Τώρα άνοιξη θέλουμε και 20αρια. Οι βροχές εννοείται είναι καλοδεχούμενες κ απαραίτητες τουλάχιστον σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα εν όψει καλοκαιριού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναμένω απάντηση Χρήστου Σιμούλη για στατιστική και ...Λευκό Πύργο. Κατά τα άλλα, διαφωνώ εν μέρει με το δάσκαλο: Άνοιξη βλέπω αλλά όχι και προχωρημένη την άλλη εβδομάδα.

      Διαγραφή
    2. Το Μάρτιο του 2003 στην Αθήνα είχατε βάλει τα κοντομάνικα και εγώ παρότι ζούσα στην Ευρυτανία είχα βγάλει τα χιονολάστιχα και έβαλα τα θερινά. Έτσι, εκείνο το πρωινό της 7ης Απριλίου 2003 που ταξίδευα, έβαλα αλυσίδες στην εθνική οδό στο κάστρο του Πλαταμώνα!

      Διαγραφή
    3. Ξέχασα να προσθέσω ότι κατά τη ζέστη εκείνου του Μαρτίου υπήρξε μια εξαίρεση περί τις 25 του μηνός, όταν καθυστέρησαν πτήσεις από το Ελευθ. Βενιζέλος λόγω πολύ χιονιού. Περίμενα για 2,5 ώρες την Aegean στο Μόναχο όπου είχε 21 ολόκληρους βαθμούς!

      Διαγραφή
  3. Αντε να φυγει αυτο το αχαρο ξερο ΒΑ ρευμα το τζαμπα κρυο,και να ερθει μια κακοκαιρια με χιονια στα ορεινα οπως πριν,η νοτιαδες με βροχες απ το Ιονιο,η ας κανει ζεστουλα με Ανοιξιατικες καταιγιδες φυσικα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή