Τα χαμηλό περνάει νότια και η θερμική αστάθεια είναι ακόμα συνεσταλμένη

Βαρομετρικό χαμηλό στην Τυνησία κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει τον καιρό των νότιων περιοχών της χώρας και κυρίως της Κρήτης. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση θερμικών καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς. Την Τετάρτη (22/3) πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Από την Πέμπτη (23/3) ως την Κυριακή (26-3) ο καιρός θα είναι γενικά καλός με θερμοκρασίες 20 και πλέον βαθμών και κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Οι Β-ΒΑ άνεμοι μόνο στο Αιγαίο είναι πιθανό να φθάσουν για λίγο τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές ομίχλες.        

Καλή εβδομάδα, φίλοι μου

     
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις βραδινές - νυχτερινές ώρες στην Κρήτη. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Αραιές νεφώσεις και το πρωί ομίχλες. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

17 σχόλια:

  1. Σήμερα η νοτιοανατολική αττική έπιασε 23C στο εσωτερικό της. Το σκ είναι πολύ πιθανό να τους ξεπεράσουμε. Κουνούπια, μύγες και ένα σωρό έντομα έχουν κάνει την εμφάνιση τους καιρό τώρα.. Μια μόνο λέξη βγαίνει από το στόμα μου.. Κατάθλιψη! Είμαι πολύ χιονόφιλος για να μπορέσω να αντέξω αυτό το μαρτύριο. Ιδιαίτερα μετά από έναν τόσο ψυχρό χειμώνα. Για να δούμε αν μπορεί να κάνει κάτι ο Μάρτης στα τελειώματα του... Εννοείτε πως δεν περιμένω χιόνι.. Απλά μια κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα βουνά της χώρας. Προς το παρόν η ψυχρή λίμνη στην ιβηρική σπρώχνει τα ridje προς την χώρα μας και δεν αφήνει περιθώριο κατεβασιάς από την βακη Ευρώπη. Μετά τις 27-28 του μήνα οι ελπίδες. Αλέξανδρος Μήτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια χρονιά το καλοκαίρι έφτασε πρώτα στο Βορρά...αυτή είναι η αλήθεια ούτε στα νησιά ούτε στην Αθήνα

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνε η Αττική είναι πολύ ιδιαίτερη περιοχή με μεγάλες διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Δεν αναφέρομαι στην Αθήνα όσον αφορά τις μέγιστες και γενικά τον καιρό, αλλά την νοτιοανατολική αττική. Από Μαρκόπουλο και νότια. Εδώ οι συνθήκες είναι άκρως ανοιξιάτικες από τα μέσα Φλεβάρη. Τώρα για χτές (20/03/2017) δίνω μέγιστες θερμοκρασίες από πόλεις που βρίσκονται στο εσωτερικό της νοτιοανατολικής αττικής μακριά από την θάλασσα και στους πρόποδες βουνών όπου ο νδκος και γενικά ο νότιος άνεμος λειτουργεί σαν καταβάτης για αυτές τις περιοχές (Λαύριο και Πόρτο Ράφτη με το ζόρι αν έπιασαν τους 20C). Κερατέα 23,1C, Καλύβια 23,8C, Μαρκόπουλο 22,8C. και οι 3 davis. Αλέξανδρος Μήτσης

      Διαγραφή
  2. Φιλέ μ σήμερα νε το ζόρι οιασαμαε 20 στου ζωγραφου.επισησ πλην τησ χθεσινή νυχυασ πέφτει πολύ ή τ.κατω από 10.επισησ οντωσ φετοσ είχαμε ΧΕΙΜΩΝΑ κ εγώ προσωπικά κ λόγω ότι δουλειά διανομέας παραιτηθηκα λόγω κρύου.κ όχι μόνο εγώ .3 ατομα.ε μετά από τεοιο χειμώνα π ακόμα κ τώρα έχει αρκετή ψυχρά τη νύχτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έσπασε σήμερα το "ψυχολογικό" όριο των 20 βαθμών στη συμπρωτεύουσα. 20,2 έδειξε το μεγιστοβάθμιο. Από τις 12 Νοεμβρίου είχε να το ξεπεράσει, που σημειώθηκε πάλι 20.2!
    πηγή: meteothes.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και χειρότερα Χρήστο όπως 22,1 στα Γιάννενα η πιο ζεστη μέρα για το 2017.
      Πηγή:ΕΑΑ

      Διαγραφή
    2. Χτές έσπασε (και ...μας την έσπασε) και στην Αττικη Χρήστο, στους περισσότερους σταθμούς. 21,3 χτες - 21,8 σήμερα ο σταθμός μου στην Καλλιθέα. Πάντως, το πάλαιψε καλά ο χειμώνας φέτος. Το φράγμα των 20 είχε να σπάσει από το Νοέμβρη.

      Διαγραφή
  4. Απο ολη τη προβλεψη μ'αρεσε οι θερμικες καταιγιδες που θα εχει αυριο στα ορεινα, δυστηχως ομως θα ειναι μονο για τα ορεινα και οχι χαμηλοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να σχολιάσει κανείς! ένας ακόμη ανύπαρκτος και δεύτερος διαδοχικός χειμώνας για την Αττική-(Αλλά ιστορικός για την Θεσσαλία και την Εύβοια) έφτασε στο τέλος του, και μας περιμένει ένα μακρύ καλοκαίρι. Το μόνο μου μας μένει είναι καμία θερμική αστάθεια μέχρι τα τέλη Μάη μήπως και ανάψει το ενδιαφέρον των καιρόφιλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανύπαρκτος αυτιά ο χειμώνας για την αττική.μαλιστα δηλαδή ο οερισυνοσ τι ήτανε?ή μηπωσ συγκρίνει το περισινο οντωσ ανύπαρκτο χειμώνα με τον φετινό π χθονισε 3 φορεσ κ μάλιστα τισ 2 με χιονοατρωση κ γενικά ςιχςι 3: μηνεσ ψοφοκευο.ι ναπω αθηνα μένουμε όχι ρωσια.για την ρωσια θα ήταν ανθπαρκτοσ

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά ...λίγη προσοχή στο πληκτρολόγιο! Δεν έχω λεφτά για οφθαλμίατρο.

      Διαγραφή
    3. Γιατι μεχρι τελη Μαιου η ασταθεια,ολο το καλοκαιρι μπορει να υπαρξει και μαλιστα εντονη! Ιστορικος χειμωνας ηταν για τις Σποραδες,Κυμη,Αιγιο,Πατρα κ.λ.π. Για το εσωτερικο της Θεσσαλιας και οχι μονο ηταν ενας κανονικος βαρυς ηπειροτικος χειμωνας(Γεναρης).

      Διαγραφή
  6. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα από το meteo.gr:
    1. Σπάρτη 26.4
    2. Γιαννιτσά και Σέρρες 25.7
    3. Λιβαδειά 25.5
    4. Βέροια και Κερκίνη 25.1
    Από τις 6 πόλεις οι 4 είναι στη Βόρεια Ελλάδα! Και πάλι το καλοκαίρι επισκέφτηκε πρώτα εμάς, περιττά όλα τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα από το meteo.gr:
    1. Σπάρτη 26.4
    2. Γιαννιτσά και Σέρρες 25.7
    3. Λιβαδειά 25.5
    4. Βέροια και Κερκίνη 25.1
    Από τις 6 πόλεις οι 4 είναι στη Βόρεια Ελλάδα! Και πάλι το καλοκαίρι επισκέφτηκε πρώτα εμάς, περιττά όλα τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας υπενθυμίζω ότι έτσι ήταν ο καιρός την ίδια περίοδο του 2003!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο επιμένων νικά! Λέγε-λέγε το κοπέλι, κάνει τον ...καιρό και θέλει!

      Διαγραφή