Ένα χαμηλό φεύγει κι ένα έρχεται

Βαρομετρικό χαμηλό Ν-ΝΔ της Κρήτης κινείται ανατολικά, ενώ ένα ψυχρό μέτωπο κινείται από την κεντρική Ευρώπη προς την περιοχή μας. Με αυτές τις συνθήκες, πριν προλάβει να βελτιωθεί ο καιρός από το προαναφερθέν χαμηλό, αναμένεται νέα επιδείνωση που θα αρχίσει τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής από τη Β-ΒΔ Ελλάδα και θα έχει ως βασικά χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις (ορεινά). Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Το Σάββατο (11/3) στις περισσότερες περιοχές της χώρας η μέρα θα αρχίσει με κακοκαιρία, αλλά σταδιακά στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα καθώς και το ΒΑ Αιγαίο ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν γρήγορα βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με αποτέλεσμα να πέσει εκεί η θερμοκρασία. Την Κυριακή (12/3) τα καιρικά φαινόμενα γενικά θα εξασθενήσουν, χωρίς όμως να λείψουν οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.   

     
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 και το βράδυ ΒΔ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Πιθανές καταιγίδες από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές κυρίως από τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.


15 σχόλια:

  1. Προχθές βράδυ και η χθεσινή ημέρα ήταν μια κακόγουστη φάρσα που παίχτηκε πολλές φορές αυτόν τον χειμώνα. Ο καιρός ήταν "δυσκοίλιος" και έβρεχε με το στανιό. Για κάποιο λόγο η Αττική ήταν εκτός παιχνιδιού για μία ακόμη φορά. Τελικά, αργά χθες βράδυ ο καιρός κατάφερε και ξεσκάλωσε μετά από 3 μήνες κι επιτέλους έβρεξε με αφθονία και για πολλές ώρες στην Αττική.
    Νομίζω ότι ο καλύτερος γύρος είναι μπροστά μας και ίσως αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του φετινού χειμώνα. Έχω σταμπάρει μέρες τώρα ένα χαμηλό στο Αιγαίο, εννοείται το έχω σιχτιρίσει άπειρες φορές γιατί ήρθε στο άσχετο κι όχι όταν έπρεπε, αλλά τέλος πάντων. Νομίζω ότι το Σάββατο θα είναι χειμωνιάτικο το σκηνικό, δεν θα εκπλαγώ αν χιονίσει στην Πάρνηθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://parnithacam2.forecastweather.gr/

      http://parnithacam1.forecastweather.gr/

      Λογικά, αύριο πρωί πρέπει να είναι εκεί όλα άσπρα. Ήδη κάτι τέτοιο αχνοφαίνεται στην κάμερα 2 αριστερά κάτω.

      Διαγραφή
  2. Ετσι μπραβο τα βουνα θα γεμισουν θα προστεθει μαλλον κι'αλλο χιονι! Αν δε λαβουμε υποψην περασμενους χιονιαδες Μαρτιου και ιδιεταιρα του'87 αυτος ο καιρος ειναι οτι πρεπει,μονο δεν ξερω αν θα ξαναεπαναληυθει το ιδιο αφου ειμαστε ακομα στις αρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιβαδειά 51 χιλ.και συνεχίζει να βρέχει.Ένας υπέροχος και χρήσιμος βροχερός καιρός.Χειμωνιάτικη ομορφιά δεν είναι μόνο το χιόνι αλλά και ο μουντός καιρός,το ατελείωτο ψιλόβροχο, οι δυνατές βροχές ,οι χειμωνιάτικες καταιγίδες ,οι ομίχλες ,η πάχνη ,οι παγεροί βοριάδες, οι δυνατοί υγροί νοτιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω την ομίχλη πρεπει να την βγάλεις έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομίχλη δημιουργεί όμορφες εικόνες.Κάνει τη φύση όμορφη και μαγευτική.Περπάτημα το φθινόπωρο σε δάσος φυλλοβόλων στη δυτική Φθιώτιδα.Πανδαισία χρωμάτων,ομίχλη πότε να πυκνώνει και πότε να αραιώνει,τα κλαδιά και τα φύλλα των δέντρων να στάζουν,φθινοπωρινά κελαηδήματα πουλιών, και ξαφνικά μπροστά σου να εμφανίζεται ένα κοπαδάκι με 4 ζαρκάδια τα οποία ξαφνιάζονται και τρέχοντας χάνονται μέσα στην ομίχλη και το δάσος, είναι εικόνες που σου γεμίζουν τη ψυχή. Βέβαια η ομίχλη δη μιουργεί προβλήματα ειδικά όταν κινήσαι με αυτοκίνητο και μάλιστα νύχτα και σε επαρχιακό δρόμο που δεν έχει διαγράμμιση.Σε άλλους η ομίχλη φέρνει μελαγχολία. Αλλά όλα τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Εξάλλου, η ομίχλη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύννεφο που ακουμπά στο έδαφος.

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε, θα περίμενα περισσότερο καιρικό λυρισμό από ένα λάτρη όλων των εποχών και όλων των καιρών, όπως εσείς.

      Διαγραφή
    4. Λόγος, άλλοτε απλός και λιτός και άλλοτε λυρικός. Η λεκτική μου σχιζοφρένεια.

      Διαγραφή
    5. ένα καιρικό stream of consciousness, δηλαδή..

      Διαγραφή
  5. Ο χθεσινός αγώνας με την Μπαρτσελόνα με κάνει να πιστεύω οτι μπορει να γινει και αυτο που λεει ο Χρήστος οτι δηλαδή να χιονισει στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄αυτήν την περίπτωση, το σχετικό σύστημα κακοκαιρίας θα πρέπει να ονομαστεί ευλόγως ..."Μπαρτσελόνα".

      Διαγραφή
    2. Παραμυθένια μετα-φυσική που ομορφαίνει τη ζωή...

      Καλημέρα σε όλους

      Διαγραφή
  6. Μα εμείς είμαστε η Παρί. Τρώμε γκολ με χίλιους δυο τρόπους (εννοώ 1000+1 τρόποι να χάσουμε χιονιάδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις ωραίες εικόνες απο τα βουνα τις Φθιώτιδας κυρίως το φθινόπωρο εγω απο την αλλη επειδη κανω ορειβασία η ομίχλη στο βουνο ειναι ο βασικός λόγος που χάνεται κάποιος ή να συμβεί καποιο ατύχημα κυριος το χειμώνα που υπάρχει χιονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή