Καλοδεχούμενες οι όποιες βροχές…

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη Ν-ΝΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι ΒΑ άνεμοι θα έχουν ένταση το πολύ 6 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς. Την Πέμπτη (30/3) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και το ενδεχόμενο βροχής τις απογευματινές – βραδινές ώρες στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Την Παρασκευή (31/3) τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Το Σαββατοκύριακο (1-2/4) οι βροχές σταδιακά θα σταματήσουν, οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  
     
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 22 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές στη Στερεά - Εύβοια και την Πελοπόννησο κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

9 σχόλια:

  1. Απ΄οτι φαίνεται ο Χρήστος ο Σιμούλης δε θα πραγματοποιήσει φέτος το όνειρό του να πηδήξει από το Λευκό Πύργο και να σταθεί όρθιος. Το πολύ να κάνει κανένα ...μπάτζι τζάμπινγκ. Ο Βαγγέλης έχει παραδοθεί από τώρα στα απατηλά θέλγητρα της Άνοιξης, όπως ο Δημήτρης. Εγώ πάλι παραμένω μουτζαχεντίν του υπεράνω εποχών κρύου και εύχομαι και προσεύχομαι στον Αίολο και δεήσεις αναπέμπω σ΄όλους τους θεούς για μιά όσο γίνεται ψυχρότερη συνέχεια της Άνοιξης και ένα δροσερό και καταιγιδοφόρο καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε Γιώργο, μέχρι 10 Μαΐου όλα παίζουν για τα βόρεια πεδινά. Όπως βλέπεις δεν εγκαταλείπω το πλοίο, εξάλλου τα μυρμήγκια (θυμάσαι πέρυσι;) δεν βγήκαν ακόμη.

      Διαγραφή
    2. Κι αν φέτος στη Β. Πίνδο και τον ΌΛυμπο χιονίσει αρχές Ιουλίου όπως το 2006 και τέλη Αυγούστου όπως το 1995, τι μένει για γνήσιο καλοκαίρι; Ένα σκάρτο δίμηνο! Άσε που υπάρχουν και οι καιροί της ψυχρής λίμνης, των μπουρινιών και των ισχυρών μελτεμιών μέσα στο κατακαλόκαιρο...
      Γι αυτό σας πάω Γιώργο και Χρήστο!

      Διαγραφή
    3. Κι εμείς σας πάμε κ. καθηγητά και ευχαριστούμε για όλα.

      Διαγραφή
  2. Είμαι απλώς ρεαλιστής, όπως έλεγες κι εσύ σε μήνυμά σου τον Φεβρουάριο... Έχω αφεθεί στην Άνοιξη, δεν έχω πολλές επιλογές άλλωστε, όσες φορές πιο μικρός περίμενα κάτι άλλο απλώς έσπαγα να μούτρα μου. Πάντως, καταλαβαίνω (και θέλω) μια ωραία ανοιξιάτικη καταιγίδα, πόσον μάλλον ένα δροσερό καλοκαίρι. Δεήσεις για ψυχρή Ανοιξη γιατί κάνεις; Θέλεις απριλιάτικα να κάψεις και τις τελευταίες σταγόνες του πετρελαίου σου; Το ψύχος το θέλω στον καιρό του. Τότε που είναι η βασική προϋπόθεση για το υπέρτατο καιρικό φαινόμενο, το ζητούμενο για κάθε υγιώς σκεπτόμενο καιρόφιλο (χμμμ...) Αλλά ανοιξιάτικα, τι το θες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο,επειδή ξερω οτι σου αρεσει ο Καβάφης αν αλλάξουμε τον τίτλο του ποιήματος "περιμένοντας τους βαρβάρους" με το περιμένοντας το χιόνι θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης θα λέμε"νύχτωσε και οι βάρβαροι δεν φάνηκαν" γι'αυτο ας χαρούμε την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι το απολαμβάνω, εκτός από τους ακραίους καύσωνες. Τη άνοιξη δεν θα τη χωνέψω ποτέ μου, είμαι σίγουρος γι αυτό.

      Διαγραφή
  4. Εννοείται πως δεν περιμένω κανένα χιόνι πλέον. Αλλά αυτή καθεαυτή η αίσθηση του κρύου με φτιάχνει. Όσο για το πετρέλαιο φίλε Βαγγέλη, έχω να το ανάψω από το τελευταίο εκείνο κρύο στις αρχές Φλεβάρη. Και, όπως είχα γράψει και παλιότερα, προσωπικά τη θέρμανση τη χρειάζομαι μόνο σε σχεδόν ακραίες καταστάσεις, και πάλι πολύ συντηρητικά, που πάει να πει ο θερμοστάτης το πολύ στους 18 και γερό ντύσιμο. Ζω βέβαια στην Αθήνα και όχι π.χ. στο Μέτσοβο, αυτό να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο η κύριε Γιώργο όπως αγαπάς... Σε λάθος ΘΕΟ προσεύχεσαι... Κ'γω σαν χιονοφιλος έχω παραδεχτεί πλέον ότι είμαστε στην αρχή της πραγματικής άνοιξης.. Χωρίς να αποκλείω κάποια θετική έκπληξη.. Και πρώς Θεού δεν λέω για χιόνια στα πεδινά αλλά για κρύο και βροχές ιδιαίτερα για την μεγάλη εβδομάδα.. Εγώ όταν θέλω να βρέξει η να χιονισει προσεύχομαι στον προφήτη Ηλία!!! Χωρίς παρεξήγηση πάντα.. Ο κύριος Δημήτρης να είναι γερός να μας ενημερώνει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή