Στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα τα σημαντικότερα φαινόμενα

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ν. Ιόνιο κινείται Α-ΝΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα Ν-ΝΑ. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ (ΝΑ Ελλάδα). Την Παρασκευή (10/3) αρχικά διαφαίνεται κάποια εξασθένηση των φαινομένων, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη. Μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα μας έλθει από τη Β. Ευρώπη θα προκαλέσει υποτροπή της κακοκαιρίας από το απόγευμα στη Β-ΒΔ Ελλάδα και το Σάββατο (11/3) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πέρα από τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις (κρίσιμα υψόμετρα τα 500 με 700 μέτρα), θα επικρατήσουν σταδιακά πολύ ισχυροί Β-ΒΔ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Πάντως, από το απόγευμα του Σαββάτου και από τη ΒΔ Ελλάδα θα αρχίσει βελτίωση του καιρού, η οποία την Κυριακή (12/3) θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.   

     
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ΝΔ. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές κατά περιόδους και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη ΝΑ έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Νεφώσεις με βροχές κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, περιμένετε χιονόπτωση, έστω και πρόσκαιρη, και στα Γιάννενα τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, κύριε Ζιακόπουλε;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρον τα 500 με 700 μέτρα εχει μέσα τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και αφήνει οριακά εξω τα Γιάννενα.Απο κει και πέρα ο άνεμος θα παίξει μεγαλο ρόλο.Με ΒΔ οι πιθανότητες ειναι περισσότερες με ΒΑ μάλλον άχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή