Νέος γύρος βροχών και χιονοπτώσεων (ορεινά)

Βαρομετρικό χαμηλό στο Β. Ιόνιο κινείται νοτιοανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα προκαλέσει νέο γύρο βροχών, τοπικών καταιγίδων και χιονοπτώσεων (ορεινά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με την κίνηση του συστήματος αυτού προς τη ΝΑ Ελλάδα, ο καιρός στη δυτική και τη βόρεια χώρα καθώς και στο ΒΑ Αιγαίο θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση. Ωστόσο, θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία. Την Κυριακή (12/3) τα καιρικά φαινόμενα γενικά θα εξασθενήσουν, χωρίς όμως να λείψουν οι τοπικές βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Η ένταση των βοριάδων θα πέσει στα 5 με 6 μποφόρ και θα κάνει αρκετή ψύχρα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τη Δευτέρα (13/3) ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και το Β. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 3 με 5 και ίσως κατά τόπους στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τριήμερο Τρίτη-Πέμπτη (14-16/3) θα περάσει με βοριάδες και ψύχρα.

Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

     
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα ΒΔ. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά ΝΑ ως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και στην Πάρνηθα χιονοπτώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.


15 σχόλια:

  1. Αύριο θα είναι μια υπέροχη (σχεδόν) χειμερινή μέρα. Μπορεί να αποδειχθεί η πιο γεμάτη μέρα της σεζόν που κλείνει σιγά σιγά. Αν είχαμε και 8 βαθμούς κάτω θα ήταν όνειρο... Εγώ προσωπικά θα την απολαύσω στο έπακρο. Χωρίς άγχος για χιόνια και άλλα τέτοια ψυχοφθόρα πράγματα, ελπίζω σε έναν βαρύ καιρό, με συνεχή βροχή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με λίγο κρυάκι (θα πόνταρα κάπου 6-10 στην Κηφισιά).
    Και κάπως έτσι θα κλείσει ένας ενδιαφέρων χειμώνας, που τελικά νομίζω έδωσε λιγότερα από όσα φαινόταν ότι θα έδινε. Δεν ήταν κακός, ήταν χειμώνας, αλλά... Νομίζω πάντως ο 2014-2015 χειμώνας κρατάει τα σκήπτρα του καλύτερου χειμώνα της τρέχουσας δεκαετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πάλι εξαρτάται που βρίσκεται ο καθείς Βαγγέλη.
      για τη Θεσσαλία ο '14-'15 μπορεί να ήταν και ο πιο χειρότερος, που λέει και ο Γιώργος, που λεν και οι πιτσιρικάδες.
      αυτό βέβαια δεν είναι παράξενο, γιατί τα χιονοσυστήματά μας είναι διαφορετικά..(πλην Μαγνησίας, που χιονοδιοικητικά ανήκει σε σας).

      Διαγραφή
    2. Φαντάσου μόνο, με αυτή τη διάταξη και 8 με 10 βαθμούς πιο κάτω σε όλες τις στάθμες, τι κακός χιονοχαμός θα γινότανε στην Αττική! Το λιγουρεύεσαι;
      (έτσι για να σου "χαλάσω" λίγο την απόλαυση Βαγγέλη)

      Διαγραφή
    3. Δε μου τη χαλάς καθόλου! Ήταν μια υπέροχη χειμωνιάτικη ημέρα, η καλύτερη της σεζόν, εσω κ χωρίς χιόνι. Αλήθεια ομως, υπάρχει υγειώς σκεπτόμενος χιονόφιλος (όσο οξύμωρο κι ακούγεται αυτό) που να μην σκέφτηκε σήμερα τι θα γινόταν αν... Εγω πάντως το σκέφθηκα. 60 plus χιλιοστά στην Κηφισιά σε 8 ώρες σήμερα. Σταματάω εδω μη χαλάσω την απολαυστική μέρα...

      Διαγραφή
  2. Μάλλον η άνοιξη θα έρθει Απρίλη...Ας ελπίσουμε να μην περάσουμε το Πάσχα στο τζάκι όπως πρόπερσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάσχα σ ένα ορεινό χωριό με τζάκι και χιόνια. Το καλυτερώτερο, που λένε και οι πιτσιρικάδες.

      Διαγραφή
    2. Εννοώ στο τζάκι όχι στα 1000 μέτρα υψόμετρο αλλά σε μικρά υψόμετρα... Και για μένα το Πάσχα έχει μείνει στη μνήμη μου για εξοχή κλπ...Όχι να κάνω ότι έκανα τα χριστούγεννα... Άσε που 4 μήνες χειμώνα έχει κάνει φέτος, γιατόι να κάνει και πέμπτο;

      Διαγραφή
    3. Τον Φλεβάρη που μας πέρασε δεν τον λες και χειμώνα!

      Διαγραφή
    4. Ο Φλεβάρης ήταν σύμφωνα με αυτά που έχω δει για Αθήνα ένας μέσος Φλεβάρης, ούτε κρύος αλλά ούτε ζεστός...Μόνο που φέτος ο χειμώνας καιρικά ξεκίνησε από 27 Νοέμβρη και συνεχίζει...Και μάλιστα με Δεκέμβρη και Γενάρη με πάρα πολύ ψυχρούς ίσως τους πιο ψυχρούς τβν τελευταίων δεκαετιών...

      Διαγραφή
    5. Απ οτι μου έλεγαν οι συχωρεμένοι οι γονείς μου, κάποτε στη δεκαετία του 1960, ξεκινήσαμε οικογενειακώς για Πάσχα στη Βυτίνα Αρκαδίας. Ήδη βγαίνοντας στην εθνική Μεγάλη Παρασκευή, όλα τα ορεινά της Αττικής ήταν χιονισμένα. Στη Βυτίνα όταν φτάσαμε έιχε στρωμένο χιόνι και ψοφόκρυο. Οι γονείς μου "ξενέρωσαν" (σου λέει, Πάσχα έχουμε, όχι Χριστούγεννα) και σηκωθήκαμε και φύγαμε για αλλού, που ακριβώς δε θυμάμαι. Είμουνα τότε νήπιο και δεν είχα ακόμα διαμορφώσει ...συνείδηση χιονόφιλου, αλλιώς θα πάταγα πόδι!

      Διαγραφή
  3. Όντως ο Φλεβάρης αν και ήρθε με προσδοκίες δεν έδωσε κάτι το ιδιαίτερο.Γι'αυτό λοιπόν μπορούμε να ελπίζουμε για χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά και χιόνια στα ορεινά μας τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα!
    Εξάλλου η καιρικη ιστορία το έχει δείξει και άλλες χρονιές ότι μπορεί να το καταφέρει και ειδικά φέτος πού ανήκουμε από το περασμένο φθινόπωρο στην πιο ψυχρή γωνιά της Ευρώπης.
    Μακάρι και ίδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σταματησει η βροχη να βρεχει στο Λονδινο!!Αννα Βισση! 4η μερα βροχης σημερα ταιριαζει αυτο το τργουδι,οσο για τα χιονια στα ορεινα συμφωνουμε πληρως οχι μονο πασχα αλλα και πρωτομαγια(μακρια απο ομιχλες).Για 25Ματιου θυμαμαι το '87 παραμονες 25Μαρτιου επιστρατευτικαν οι γονεις μας να καθαρισουν την αυλη του σχολειου απο τα χιονια στο χωριο μου στα Τρικαλα,για να κανουμε τη σχολικη εορτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ηθελα πολυ να έρθω αλλα ειναι Δευτέρα(δύσκολη μέρα)και μας χωριζουν περιπου 400 χιλιόμετρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα παρακαλούσα τον κ. Ζιακόπουλο,τον Γιώργο και όποιον άλλον παρευρεθεί στην ημερίδα να φροντίσει να τη μαγνητοσκοπήσει,ώστε να ανέβει στο διαδίκτυο έστω και σε περιορισμένο κοινό.
    Σκεφτείτε και εμάς που είμαστε 500χλμ μακριά και δε μπορούμε να παρακολουθούμε τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή