Καλοκαιρίας συνέχεια…

Η χώρα επηρεάζεται από το συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο με αποτέλεσμα την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) σχεδόν παντού θα υπάρχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Την Παρασκευή και το Σάββατο (24-25/3) αναμένεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τα θαλασσινά ταξίδια θα γίνουν χωρίς προβλήματα, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Στη στεριά, πάντως, οι οδηγοί να έχουν υπόψη τους ότι τις πρωινές ώρες είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν τοπικές ομίχλες. Την Κυριακή (26/3) ο καιρός θα είναι σχετικά ζεστός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Β-ΒΔ Ελλάδα, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  
     
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 23 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Παροδικές νεφώσεις στα ΒΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.


9 σχόλια:

  1. Λέτε να κάνει come back ο χειμώνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακός σήμερα πήρε τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο σπίτι του με ανατροπή και δύσκολο καλάθι του Πρίντεζη στα 3". Ένας ...καιρικός Πρίντεζης αν μας βγει, πολλά μπορούν να συμβούν. Και που να μας βγει και Μπαρτσελόνα!!

      Διαγραφή
  2. Από τη μία ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του σε όλο το παιχνίδι να το καθαρίσει και τις πέταξε. Ακριβώς, όπως ο φετινός χειμώνας. Από την άλλη, ο Πρίντεζης το έχει ξανακάνει αυτό, το έκανε χθες, μικρός είναι ακόμα, μάλλον θα το ξανακάνει κάποια στιγμή. Προσωπικά από τον Απρίλιο δεν έχω τέτοιες προσδοκίες... (παρότι ο πατέρας μου γεννημένος τη δεκαετία του 1940, μήνα Απρίλιο, γεννήθηκε φυσικά στο σπίτι στη Ν. Ερυθραία, άνευ μαίας, επειδή καθυστέρησε λόγω.... χιονιού).
    Και στο κάτω κάτω, προσωπικά προτιμώ έναν καλό χειμωνιάτικο χιονιά με τα όλα του παρά απριλιάτικα χιόνια που μέχρι να γυρίσεις πλευρό, όλα έχουν τελειώσει (προ 2 ετών είχε χιονίσει Μ. Πέμπτη περίπου 5-10 Απριλίου, στα 350 μέτρα που μένω. Ανέβηκα το μεσημέρι Πεντέλη στον Άγιο Παντελεήμονα, στα 750 μέτρα, με ήλιο και 10 βαθμούς, είχε μπορεί και 15 πόντους χιόνι που έλιωνε σε dt, θυμάμαι τα νερά να τρέχουν ποτάμια, σαν μετά από καταιγίδα). Ας κάνουμε υπομονή μια σεζόν ακόμα, να έρθει το χιόνι όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και εγω Βαγγέλη καθε πράγμα στην ωρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταξύ μας τώρα παιδιά, νομίζω πως αν φαινόταν κάτι ακραίο για το προσεχές διάστημα, θα ..βγάζατε τα μάτια σας βλέποντας χάρτες, ολημερίς κι ολονυχτίς! Το "κουσούρι" δε θεραπεύεται και εκδηλώνεται ανά πάσα στιγμή, ακόμα και εκτός εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκαιο Γιώργο αλλα "μπες ψυχή βγες ψυχή"δεν γίνεται ή έχουμε χειμωνα και ελπίζουμε ή να σταματήσουμε να κοιτάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας. Είμαι της άποψης ότι πάντα πρέπει να κοιτάζουμε γιατί ο χειμώνας με το καλοκαίρι δεν έχουν σαφή χρονικά διαχωριστικά όρια. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να γίνει η έκπληξη. Στα βόρεια πεδινά, πχ Αλεξάνδρεια Ημαθίας (αντιπροσωπευτικό), έχει χιονίσει από το 3ο δεκαήμερο του Οκτώβρη ως το 1ο του Μάη! Άλλη φορά θα σας πω για τα ορεινά και για τα βουνά. Εξάλλου, όπως λέει και ο κ. καθηγητής, μετεωρολογικό φαινόμενο δεν είναι μόνο το χιόνι. Αν επίκειται μια σοβαρή, ακόμη και επικίνδυνη βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση, ή μια ομίχλη, ή ένας θυελλώδης άνεμος, δεν πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι;

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά στον Βαγγέλη και στην Ευαγγελία, ιδιαίτερα αυτών του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και ...χιόνια πολλά, έτσι Βαγγέλη; Κρίμα που δεν ήρθε φέτος ένα 2003 να πάρει το δωράκι του!

      Διαγραφή