Φουριόζα η άνοιξη

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Κρήτης κινείται προς την Α. Μεσόγειο. Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη), με την απομάκρυνση του συστήματος αυτού από την περιοχή μας, οι βροχές θα σταματήσουν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας και θα επικρατήσουν Β-ΒΑ άνεμοι ασθενούς έως μέτριας εντάσεως (3 με 5 μποφόρ). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή (23-24/3) προβλέπεται ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και άνεμοι το πολύ 5 μποφόρ (Αιγαίο). Τις πρωινές ώρες παρούσες θα είναι οι τοπικές ομίχλες, χαρακτηριστικό γνώρισμα του καιρού αυτής της εποχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η επέτειος της εθνικής μας εορτής (25/3) αλλά και η Κυριακή (26/3) θα περάσουν με ήλιο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Κατά τα άλλα, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (μέγιστες τιμές ως τους 27 βαθμούς).
      
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-3-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 24 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 24 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Παροδικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές και κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.

Αττική:
Παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Α 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς.


9 σχόλια:

  1. Ο χειμώνας τελείωσε ειναι καιρός να βγούμε στην εξοχη να τρέξουμε στις καλαμιές και στα λιβάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://freemeteo.gr/kairos/metsovo/7-imeres/meteogramma/?gid=257083&language=greek&country=greece

      Δεν ξέρω βέβαια αν θα το "κρατήσει".

      Διαγραφή
  2. Κάτι μας σιγοψιθυρίζουν εδώ και μέρες τα ensembles του GFS για το μπάσιμο του Απρίλη. Κάτι ...πρωταπριλιάτικο ίσως; Πάντως εγώ τα χειμωνάτικα δεν τα μαζεύω ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τα ensembles του ευρωπαικού. Προς το παρόν υπάρχει διχογνωμία για τις 26-27 του Μάρτη και μετά βλέπουμε για την πρωταπριλιά. Πάντως ούτε εγώ μαζεύω τα χειμωνιάτικα... Αλέξανδρος Μήτσης.

      Διαγραφή
  3. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Μια τελευταία, θνησιγενή προσπάθεια θα προσπαθήσει να κάνει ο χειμώνας. Τσάμπα μαγκιά θα το χαρακτήριζα εγώ. Πάει να μας δείξει ότι είναι παρών, αλλά τον πήραμε χαμπάρι πλέον. Όταν έπρεπε (Φεβρουάριο αλλά και μισό Μάρτιο) περί άλλα τύρβαζε, τώρα τι προσπαθεί να μας πει ακριβώς; πιο τίμιο εκ μέρους του θα ήταν να ρίξει 1-2 σοβαρές βροχές ν' αφήσει και κάτι παρακαταθήκη εν όψει του καλοκαιριού, παρά να μας αρχίσει στα ξεροβόρια τέτοια εποχή και να χαίρονται μερικοί που χιονίζει στην Άνω (ακατοίκητη) Ραχούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καιρική λογική είναι με το μέρος σου Βαγγέλη. Αναμφισβήτητα! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φτάξει μια ατμόσφαιρα που βρίσκεται εδώ και καιρό σε ένα είδος "απορύθμισης". Ήδη ο φετινός χειμώνας υπήρξε αρκετά αλλοπρόσαλλος. Και εδώ σ΄εμάς και αλλού. Τα (κάποτε σχετικά σαφή) χρονικά πλαίσια των εποχών έχουν πλέον αισθητά σχετικοποιηθεί. Οι βροχές (αλλά και - γιατί όχι - τα χιόνια στα βουνά) σίγουρα θα ήταν η καλύτερη και η επωφελέστερη παρακαταθήκη. Από την άλλη, νομίζω πως θα πρέπει να συνηθίσουμε από δω και πέρα να ζούμε με καιρικές "εκπλήξεις". Ευχάριστες η δυσάρεστες. Και με "ακρότητες".

      Διαγραφή
  4. Εγώ τα μάζεψα πολλούς "Μάρτιους" και την πάτησα, με αποκορύφωμα το 2003!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΑΝΟΙΞΗ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφου δε φαγαμε καταιφι στις αποκριες,ας φαμε κουραμπιε την Μ.βδομαδα,αλλα ως σνηθως τον κλεβει η Τουρκια οπως εγινε προχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή