Πολλαπλώς επικίνδυνος ο κυριακάτικος καιρός

Στη διάρκεια του νέο εικοσιτετραώρου (Σάββατο) η χώρα θα καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα την καλοκαιρία σχεδόν παντού. Οι άνεμοι μόνο στα ΝΑ πελάγη θα φθάνουν τα 6 και πιθανώς για λίγο τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Κυριακή (21/5) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν πρώτα στη ΒΔ Ελλάδα, την Α. Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εξαιρουμένων των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στο Β-ΒΑ Αιγαίο σε ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στη δυτική και τη βόρεια χώρα και ως αργά το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Τη Δευτέρα (22/5) οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα για να σταματήσουν ως αργά το βράδυ κι εκεί. Πάντως, τις απογευματινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πάλι μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Την Τρίτη (23/5) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Κατά τα άλλα, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.  
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Υ.Γ. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής: έντονες βροχές (πλημμυρικά φαινόμενα), ισχυροί άνεμοι, κεραυνοί και χαλάζι (πιθανές ζημιές σε αγροτική παραγωγή, εύθραυστες στέγες και αυτοκίνητα).


Σάββατο, 20 Μαΐου 2017


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-5-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

15 σχόλια:

  1. την κυριακη στην αργολιδα τα φαινομενα κυριε Δημητρη θα ειναι εντονα(χαλαζι);;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως να είναι λιγότερο έντονα από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί, φίλε μου. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να συμβεί σε τοπικό επίπεδο.

      Διαγραφή
  2. Σήμερα το πρωί σύμφωνα με το σταθμό του ΕΑΑ η ελάχιστη θερμοκρασία στα Γιάννενα ηταν 3,5 βαθμοί και αυτο ειναι λίγο επικίνδυνο για την αγροτική παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΞΕΡΑΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ
    ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΡΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΛΕΤΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!!!!
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ !!!!!!!!!!!🌂🌂🌂🌂🌂💧💧💧💧💧☔☔☔☔☔☔☔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστείτε αδέρφια τί γίνεται αφού η Τριπολη παρακαλά για βροχή ...
    Εγω θυμάμαι χρόνο παρα χρόνο το λεκανοπέδιο της Τριπολεως να γινεται μια λίμνη ως τον απριλο-μάη ...
    Ανισοκατανομη υετού ... γι αυτό πρεπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοί με τα mm που πέφτουν ανα περιοχη...
    Η ουσία ειναι να κατακριμνήζονται ομοιόμορφα σε χρόνο και τόπο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάμε για την Τρίπολή, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας τη νύχτα που πέρασε σημειώθηκαν κάποιοι όμβροι. Ωστόσο, ήταν κατώτεροι των αναμενομένων. Πάντως, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη οι πιθανότητες για κλασικού τύπου θερμική αστάθεια (μεσημεριανές-απογευματινές ώρες) φαίνονται ανεβασμένες. Σε κάθε περίπτωση, "Τον Απρίλη και τον Μα(η) κατά τόπους τα νερά"! Καλήμερα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΥΡΙΕ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΦΑ ΜΑΥΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΠΑΛΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ!!!!!

      Διαγραφή
  7. Πάντως τη Δευτέρα του Πάσχα, επιστρέφοντας από Καλαμάτα, πριν τη Μεγαλόπολή και έως Νεμέα η καταιγίδα ήταν τρομερή. Τώρα, αν η Τρίπολή ατύχησε κι έπεσε σε τρύπα, τι να πω... Πάντως, επί της εθνικής έριχνε τουλούμια.
    Και στα δικά μας, ωραία καταιγίδα χθες βράδυ στην Αττική. Πολύ μπουμπουνητό κ αστραπές, λιγότερη βροχή σε σχέση με το βομβαρδισμό, αλλά όχι αμελητέα σίγουρα. να δούμε αν θα έχουμε κι άλλες ευκαιρίες αυτή την εβδομάδα. Γιατί το βαθύ καλοκαίρι είναι μπροστά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Τρίπολη τη Δευτέρα του Πάσχα έδωσε 2,8 mm. Γενικά δεν έχει βρέξει εκεί τώρα τελευταία.

      Διαγραφή
    2. Χρήστο μήπως στην Τρίπολη συμβαίνει το αντίθετο απο αυτο στην Μακρακωμη δηλ. υπάρχει κατι που σκεπάζει το βροχομετρο και δεν έχουμε σωστές ενδείξεις ;Λέω μήπως...

      Διαγραφή
    3. Από πού να ξέρω; Θα στείλω το φίλο μου το Γιώργο από τη Μηλιά Τριπόλεως να το βρει και να το ελέγξει.

      Διαγραφή