Φοβού τον μαΐστρο και δώρα φέροντα

Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα εξακολουθήσει να είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση του Β-ΒΑ ρεύματος στη χώρα μας με μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και πάλι στη Δ. Ελλάδα, η οποία βιώνει παρατεταμένο καύσωνα. Το Σάββατο (12/8) η εικόνα του καιρού στις δυτικές περιοχές της χώρας θα αλλάξει, καθώς θα επικρατήσουν ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι και θα πέσει η θερμοκρασία. Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως θα κάνει αρκετή έως πολλή ζέστη με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 40 και ενδεχομένως τους 41 βαθμούς. Την Κυριακή (13/8), με την επικράτηση ΒΔ ανέμων σε όλες τις περιοχές, η ζέστη θα υποχωρήσει παντού. Σημειώνεται ότι το Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη Β. Ελλάδα. Τη Δευτέρα (14/8) δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για τη εποχή επίπεδα. Τέλος, ο Δεκαπενταύγουστος θα περάσει με μελτέμια εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και ίσως κάποιους μεμονωμένους όμβρους το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. 

Υ.Γ. Ο μαΐστρος είναι καλοδεχούμενος γιατί θα μας φέρει δροσιά, αλλά θέλει προσοχή γιατί η έντασή του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που το Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται με τα σκάφη τους στο Ιόνιο, τη Θάλασσα Κυθήρων, τον Κορινθιακό και τον Θερμαϊκό ως κάτω τις Β. Σποράδες. Επικίνδυνος θα είναι ο άνεμος αυτός και για τις πυρκαγίες.  

  
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 39 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 40 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες νεφώσεις στις Ν-ΝΑ περιοχές. Άνεμοι Β 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 26 έως 37 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δάσκαλε. Είδα ένα έκτακτο δελτίο για μπουρίνια το Σ.Κ. τι γνώμη έχετε; Μήπως είναι νωρίς ή κάποιοι βιάζονται; Πάντως μάκαρι να πέσει λίγο νεράκι έχει ξεραθεί ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aναφέρεσαι στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ;Και εγώ το είδα και μου έκανε εντύπωση!Μακάρι να πέσουν μέσα!

      Διαγραφή
  2. η εμυ το ανακοινωσε φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΔ και γενικα βορεια και ορεινά παιδες !!!!!
    Εμεις οι πεδινο - θαλασσινοι ... θ'ακουμε συνέχεια Πουλόπουλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή