Οι Δ-ΒΔ περιοχές της χώρας οι πρώτες κατακτήσεις του καύσωνα και η Α-ΝΑ Ελλάδα το τελευταίο οχυρό του μελτεμιού!

Θερμές αέριες μάζες αφρικανικής προελεύσεως προκαλούν συνθήκες καύσωνα στη Ν. Ισπανία, την Ιταλία και τα Δ-ΒΔ Βαλκάνια. Στη χώρα μας και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα παραμείνει ευνοϊκή για τη διατήρηση των μελτεμιών (μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 6 μποφόρ), με αποτέλεσμα τη σχετική δροσιά. Αντίθετα, στη Δ-ΒΔ Ελλάδα η ζέστη θα είναι και πάλι ιδιαίτερα αισθητή. Το Σαββατοκύριακο (5-6/8) τα νέα στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού θα είναι η μικρή εξασθένηση των βοριάδων και η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία στα δυτικά θα φθάσει τους 41 βαθμούς. Από τις αρχές της νέας εβδομάδας ο καύσωνας θα αρχίσει να γίνεται αισθητός και στην ανατολική Ελλάδα, όπου τα μελτέμια θα πέσουν στα 4 με 5 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι ο καύσωνας θα έχει μέτρια ένταση αλλά θα κρατήσει αρκετές ημέρες. 


Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-8-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Λίγες νεφώσεις στη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές νεφώσεις στο Α. Αιγαίο. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. Εδώ και μερικές μέρες πιάνουν συνέχεια φωτιές στην ίδια περιοχή της Αττικής. Στο τρίγωνο Κουβαράς - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα. Προσωπικά πιστεύω οτι οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα οφείλονται σε (εγκληματική) αμέλεια. Εδώ όμως φαίνεται πως κάτι άλλο συνμβαίνει. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο εδώ μένω Κερατέα. Μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά, ότι το 98-99% των πυρκαγιών μπαίνουν από απροσεξίες. Ηλεκτροκολλήσεις, κάψιμο χόρτων και άλλα τέτοια χαζά από χαζούς που τα κάνουν όταν έχει μελτέμι και μάλιστα ισχυρό. (Εδώ κάτω οι 60αρες ριπές είναι για πλάκα....) ΥΓ: Η φωτιά που έπιασε προχτές στην λεωφόρο Αναβύσσου με κατεύθυνση την Σαρωνίδα δεν θα έσβηνε ΠΟΤΕ αν υπήρχε έστω και λίγη δασική έκταση. Ξερόχορτα και θάμνοι κάηκαν. Αλέξανδρος Μήτσης.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει Αλέξανδρε ποινική αντιμετώπιση της προκοπής για τον εξ αμελείας εμπρησμό, ακόμα και για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, παρά το γεγονός οτι το διακύβευμα είναι τεράστιο και η αμέλεια εγκληματική. Αν σε πιάσουν να κάνεις αυτά που γράφεις στις συνθήκες που γράφεις, δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα αν δεν συμβεί πρώτα το αποτέλεσμα, δηλαδή η πυρκαγιά. Ενώ θα έπρεπε, με ένα ιδιώνυμο αδίκημα να διώκονται ακόμα και οι ενέργειες διακινδύνευσης και να τιμωρούνται αυστηρά! Σε ανάλογο ...χαλαρό στυλ είναι και οι προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας, του τύπου "παρακαλούνται να προσέχουν..., να αποφεύγουν... "κλπ. Δυστυχώς, οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Μόνο από "καμπάνες" καταλαβαίνουν. Αλλά, είπαμε: Χαλαρά! Πόσο την έχουμε πληρώσει και την πληρώνουμε αυτή την (με τη νεοελληνική έννοια) "χαλαρότητα", σε όλους τους τους τομείς!

      Διαγραφή
  2. θελω λιγες βροχες και δροσια οχι αλλο ζεστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και χειρότερα φέτος:
      http://news247.gr/eidiseis/kairos/sto-eleos-toy-ewsforoy-h-eyrwph-prwtofanes-kuma-kauswna.4793018.html

      Διαγραφή