Το Σάββατο και κυρίως τη Δευτέρα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα

Βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) θα επηρεάσει σταδιακά σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στα πελάγη θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Πάντως, τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ. Την Κυριακή (25/2), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (Β. Ελλάδα). Το πρωί τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ΝΔ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Τη Δευτέρα (26/2) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη Β. Ελλάδα τα χιόνια θα κατέβουν και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν ως τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Πάντως, από το απόγευμα στη Δ. Ελλάδα και την Τρίτη (27/2) στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.
Καλό Σαββατοκύριακο, φίλοι μου

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-2-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΝΔ και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα στα ΝΔ σε Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι ΝΑ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στα βόρεια ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στα νότια ΝΑ έως ΝΔ 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.  Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.
  
Θεσσαλονίκη:
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.

28 σχόλια:

  1. Πολλή βροχή το Σάββατο και τη Δευτέρα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους θα υπάρχει κίνδυνος για σπάσιμο κλαδιών ή, και ολόκληρων δέντρων, που σε τέτοιες περιπτώσεις βαραίνουν από το νερό, χάνουν την ευλυγισία τους και ο αέρας τους δίνει τη χαριστική βολή. Τουλάχιστον σήμερα είχε μπονάτσα, πότε με ήλιο, πότε με συννεφιά, αλλά γενικά ήταν μια χαρά. Ανάμεσα στους κακαρέλους, τους σαργούς, τους σπάρους, τις σάλπες, τους κέφαλους και τις μουρμούρες, φωτογράφισα κι ένα χταποδάκι, που το έπιασα για λίγο με το χέρι και μετά τη φωτό, το άφησα και πάλι όπως πάντα στον βυθό.

    Παρεμπιπτόντως, ένας από τους λόγους που είμαι κατά του ψαρέματος, είναι το ακόλουθο άρθρο της Le Monde, σύμφωνα με το οποίο η βιομηχανική αλιεία εκμεταλλεύεται το 55% της επιφάνειας των θαλασσών παγκοσμίως, μπορεί και το 73%, διότι κάποιες περιοχές δεν τις πιάνει ο δορυφόρος ή, είναι ΑΟΖ (αποκλειστικές οικονομικές ζώνες). Αυτή η θαλάσσια έκταση των 200 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι τετραπλάσια από εκείνη των 50 εκ. τετρ. χιλιομέτρων που δεσμεύεται στη στεριά για τη γεωργία.

    Αυτοί που έκαναν τη σχετική έρευνα το 2016, παρακολούθησαν 40 εκ. ώρες ψαρέματος, με τα αλιευτικά να καταναλώνουν 19 δισ. κιλοβατώρες ενέργειας και να διανύουν μία απόσταση 460 εκ. χιλομέτρων, που είναι σαν να πας και να γυρίσεις 600 φορές από τη γη στη σελήνη. Οι πλέον υπεραλιευμένες ζώνες είναι ο βορειοανατολικός Ατλαντικός (Ευρώπη) και ο βορειοδυτικός Ειρηνικός (Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία). Οι δύο τελευταίες χώρες, μαζί με την Ισπανία, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα διεξάγουν το 85% της αλιείας στην ανοιχτή θάλασσα.

    Η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι το παραγάδι (45%) και ακολουθούν το γρι γρι (17%) και η τράτα (9%), με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η τράτα βυθού είναι μία απειλή για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα των κοραλλιογενών υφάλων και να ζητούν βελτίωση της διαφάνειας και πάταξη της παράνομης αλιείας. Το 31% των ιχθυοαποθεμάτων υπεραλιεύονται παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι τα διάφορα θαλάσσια είδη ψαρεύονται με πιο γρήγορους ρυθμούς απ' ό,τι αναπαράγονται. Φαινόμενο που παρατηρείται τρεις φορές πιο πολύ απ' ό,τι πριν 40 χρόνια.
    http://www.lemonde.fr/biodiversite/article/2018/02/22/la-peche-industrielle-exploite-plus-de-la-moitie-de-la-superficie-des-oceans_5261145_1652692.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους. Κύριε ζιακοπουλε,τα υψόμετρα χιονόπτωσης της Δευτέρας που δίνει η ΕΜΥ για Θεσσαλία και στερεά,δεν είναι λίγο χαμηλά; Αυτό που συμβαίνει στο πηλιο είναι πράγματι εντυπωσιακό πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Skynews γράφει ότι αν και απέχουμε μία εβδομάδα από την άνοιξη, έρχεται κρύο, που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Ο λόγος είναι ότι οι υψηλές πιέσεις που κάλυπταν τη Βρετανία, θα κινηθούν προς τη Σκανδιναβία, κι έτσι ανατολικοί άνεμοι θα φέρουν ψύχος από τη Ρωσία, που παγώνει σε θερμοκρασίες -23 C.

    Ο υδράργυρος δεν αναμένεται, ωστόσο, να πέσει τόσο πολύ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αλλά τη νύχτα υπάρχει κίνδυνος παγετού, καθώς θα είναι το πιο ψυχρό πέρασμα από την αρχή του χειμώνα και το μεγαλύτερο σε διάρκεια, διότι οι ανατολικοί άνεμοι θα επιμείνουν. Οι περισσότερες περιοχές θα έχουν, ωστόσο, ξερόκρυο, αν και αναμένονται και κάποιες χιονομπόρες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (26-27/2). Τα μέρη που θα σημειωθούν οι χιονοπτώσεις δεν μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα, αλλά για τη Δευτέρα 26/2 έχει εκδοθεί κίτρινος συναγερμός για τη νοτιοανατολική Αγγλία, όπως και για το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής χώρας για την Τρίτη 27/2.

    Μέχρι 10 εκατοστά χιονιού αναμένονται για τις δύο μέρες, αλλά μερικές περιοχές θα έχουν μόνο 1-2 εκατοστά ή, και καθόλου. Σε κάθε περίπτωση το τσουχτερό κρύο θα είναι ένα σοκ για πολλούς, ειδικά μετά από μία εβδομάδα με θερμοκρασία 14,2 βαθμών Κελσίου στο Κάρντιφ, που ήταν και υψηλότερη για τον Φεβρουάριο. Και όλο αυτό συμβαίνει επειδή σημειώθηκε ξαφνική στρατοσφαιρική θέρμανση στα 30 χιλιόμετρα πάνω από τον Βόρειο Πόλο.
    https://news.sky.com/story/winter-has-a-sting-in-the-tail-as-spring-beckons-11263207
    Υ.Γ: Κι από Τρίτη - Τετάρτη, καλοκαίρι...
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη εγώ θα έλεγα απο Τρίτη καλοκαίρι στα πολύ ανατολικονότια γιατί φαίνεται απο εκεί κ πέρα νοτιοδυτική κυκλοφορία που πάλι θα δίνει αρκετές βροχές κατά κύματα και στις αρχές Μάρτη αλλά το διάστημα τρίτη τετάρτη δεν αποκλείεται η ΒΔυτική χώρα να βιώσει κ χιονιά καθώς το ψύχος θα μετακινείται ελαφρώς πιο δυτικά(για πρώτη φορά φέτος).

      Διαγραφή
    2. Ναι, κι εγώ πιο πολύ στην τύχη το είπα, αφού δεν έχω και γνώσεις γύρω από τη μετεωρολογία, αλλά κι επειδή το "από Τρίτη, καλοκαίρι" κάνει ομοιοκαταληξία με το "από Μάρτη, καλοκαίρι". Άλλωστε, με βάση το εαρινό ηλιοστάσιο ο χειμώνας τελειώνει στις 21/3, ενώ και τον Απρίλιο έχει άστατο καιρό.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  4. Το μόνο "ελπιδοφόρο" (μέσα σε πολλά εισαγωγικά) που εγώ βλέπω για σοβαρά χιόνια (όχι σαν κι αυτά που έρχονται, αν τελικά έρθουν κι αυτά) είναι οτι, όσο βλέπει το μοντελικό "μάτι", το ψύχος δεν δείχνει να θέλει να εγκαταλείψει τις βόρειες περιοχές της ηπείρου μας. Θεωρώ όμως πια όλο και δυσκολότερο να βρει τρόπο αυτό το ψύχος να κινηθεί προς τα μέρη μας. Ο υποτροπικός αεροχείμαρος δείχνει να είναι ακαταμάχητος φέτος. Κυριαρχεί ολοκληρωτικά στην ανατολική Μεσόγειο και μας κρατάει εδώ και καιρό έξω από κάθε σοβαρό καιρικό παιχνίδι, εκτός (πάλι καλά!) των συστημάτων που έρχονται από Δ-ΝΔ και δίνουν τα καλά νερά και τα λίγα χιόνια σε περιορισμένη έκταση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ για τα καλα τους λόγια τόσο τον Φώτη όσο και τον Αντώνη.Όλοι χρειαζόμαστε να ξεφεύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και όποιος μπορεί να το κάνει ακόμη είναι τυχερος(αρκεί να είναι μόνο γι'αυτό και όχι άλλοι λογοι).Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας από την πρόσφατη περιπέτεια που είχα είναι το εξής περιστατικό.Το μικρό μου"θηρίο"(Λαμπραντορ) όσο καλός φύλακας είναι,άλλο τόσο ειναι και παιχνιδιάρης ειδικα με τα μικρα παιδιά.Την Καθαρή Δευτέρα και ενώ βρισκόμασταν σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο και παρά πολλά παιδιά και λογικά θα ήταν ότι πιο ιδανικό για εκείνον να παίξει μαζί τους,αυτός δεν ξεκινούσε από δίπλα μου.Βοήθησα αρκετούς φίλους να πετάξουν τους χαρταετούς και γύρισα ολο το γήπεδο.Τον"έδιωχνα"απο κοντά μου επίτηδες αλλά αυτός εκεί,να μην το κουνάει.Το βράδυ όταν συνέβησαν σχεδόν ταυτόχρονα τα δυο περιστατικά σε πολύ κοντινά άτομα (πρώτου βαθμού συγγενείς)τοτε μονο καταλαβα γιατι δεν έφευγε από κοντά μου.Στις πέντε ν ημέρες που έλειψα άφησα έναν ξάδερφο μου να τον προσέχει.Τόσες μέρες όχι μόνο δεν έφαγε αλλά νερό δεν ήπιε.Κάθονταν στην μπροστινή ρόδα του αγροτικού και πολύ λυπημένος.Μόνο εχθές μου ειπε Ο ξάδερφος μου άρχισε να τριγυρίζει στο περιβόλι.Σήμερα μόλις σταμάτησα με το αυτοκίνητο από έξω κόντεψε να γκρεμίσει την πόρτα και μόλις άνοιξα όρμησε επάνω μου και αφού με πέταξε στο έδαφος δεν σταμάτησε στιγμή να με γλείφει.Πάλι δεν έφαγε τίποτα, αλλά ούτε που τον ένοιαξε γιατί ήταν τόσο χαρούμενοΣ και με τον τρόπο του μου έδειχνε ότι όλα πέρασαν και ότι θα πάνε καλά.Για ακόμη μια φορά οι πιο πιστοί μας φίλοι (αλλά και όλο το ζωικό βασίλειο) μας έβαλαν τα γυαλιά με το χάρισμα που έχουν στο πως διαισθάνονται ολα τα καλα και τα άσχημα που ερχονται.Γιατί συνεχίζουν να έχουν άμεση επαφή με την μάνα φύση που εμείς οι άνθρωποι την ξεχναμε και απομακρυνόμαστε κάθε μέρα και πιο πολύ.Γι'αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα με όλα αυτά που μας μεταφέρει ό φίλος Βαγγέλης Σπανός.Καλό βράδυ σε όλους τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκινητική ιστορία Χριστόδουλε.Είχα πολλά χρόνια σκύλο κ ξέρω πολύ καλά όσα περιγράφεις ότι ισχύουν κ με το παραπάνω(όταν τον έχασα ήταν σαν να έχασα στενό συγγενή μου)!Άλλωστε ειδικά στις εποχές που ζούμε οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει πιό ανύπαρκτες κ εχθρικές απο ποτέ υπάρχει κ η σοφή έκφραση ότι όσο πιο πολύ μαθαίνω τους ανθρώπους τόσο πιο πολύ αγαπάω τον σκύλο μου!
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Το 12άρι του Ευρωπαϊκού δίνει ωραία πράγματα για Μακεδονία και Θράκη και για πεδινά. Μακάρι να στρώσει καλά στη βόρεια χώρα, χαλάλι σας! Εμείς οι χαμουτζήδες ετοιμάζουμε σιγά - σιγά σακούλες και λεβάντες για τα χειμωνιάτικα. Χτες το βράδυ δέχτηκα ...επίθεση από μικρό σμήνος κουνουπιών στο κρεβάτι μου! Εντομοαπωθητικά από Φλεβάρη. Αίσχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν τσιμπάνε αυτή την εποχή. Άλλωστε, μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε, διότι χρειάζονται το αίμα για την παρασκευή των αυγών τους. Ότι έχει κουνούπια και πολύ περισσότερες μύγες τον φετινό χειμώνα είναι, όμως, αλήθεια. Η αλήθεια είναι επίσης, σύμφωνα με ό,τι διάβασα σε μία έρευνα, ότι δεν πεθαίνουν τον χειμώνα, απλά μπαίνουν σε μία χειμερία νάρκη και ξυπνούν κάθε φορά που οι ήπιες καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Δηλαδή, αν κάνει κρύο τις επόμενες μέρες, θα εξαφανιστούν πάλι.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  7. Εγώ κύριε Δημήτρη σήμερα δεν θέλω να σας μιλήσω για το καιρό. Από εδώ που μου δίνεται η ευκαιρία θέλω να ευχηθώ σε εσάς και σε όλους τους Κονιτσιώτες που ξέρω πώς μπαινουν και σας διαβάζουν Χρόνια Πολλά ! Μετά από 5 αιώνες σαν σήμερα 24 Φεβρουαρίου 1913 η Κόνιτσα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους!
    Σαν σήμερα ο λοχαγός Παπανικολάου έφτασε έξω από την Κόνιτσα , στην θέση Αη- Γιάννης, κοντά στο στρατόπεδο κι οι ζητωκραυγές του κόσμου δόνησαν τις γύρω βουνοκορφές της Τύμφης, του Λαζάρου, της Γκαμήλας, του γέρο – Σμόλικα.
    – Χριστός Ανέστη αδέρφια! Καλωσορίσεταν! Φώναζαν οι προαιώνιοι σκλάβοι, καθώς αντίκρυσαν τους φορείς της ελευθερίας των. (Από άρθρο στο διαδίκτυο)
    Για τους Κονιτσιώτες όλης της γης, η συγκίνηση μας σήμερα οπώς κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι μεγάλη.
    Θα χαρώ πολύ να δω ένα ιστορικό αφιέρωμα από αυτα τα τόσο όμορφα που μας έχετε συνηθίσει.
    Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κονιτσιώτες, τους Ηπειρώτες και όλους τους Έλληνες!
    https://www.youtube.com/watch?v=TFLzQ2O8voI Αφιερωμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα φίλε μου και χρόνια πολλά σε σένα και σε όλους τους συμπατριώτες μας, όπου Γης. Η ιστορία της μικρής μας πόλης και οι παλιοί καιροί της με ενδιαφέρουν εξαιρετικά και όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου, θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες γι αυτά.

      Διαγραφή
  8. Έτσι είναι Φώτη όπως τα λες.Πιστεύω ότι όλοι είμαστε κρίκοι μιας τεράστιας αλισυδας και εξαρτωμενοι ο ένας με τον αλλον ( άνθρωποι, ζώα, πουλιά, ψαρια)και βρισκόμαστε στον όμορφο αυτόν πλανήτη εκτελώντας ο καθένας την αποστολή του και όχι να σκορπαμε τον χρόνο άσκοπα σε ανούσια πράγματα.Πρέπει να προστατεύουμε την φύση και να αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής μαζί με ότι άλλο υπάρχει γύρω μας και όχι νομίζοντας εμείς οι άνθρωποι οτι ολα φτιαχτηκαν για να εξυπηρετούν εμάς και να περνάμε καλά αψηφώντας ολα τα υπόλοιπα.Μαζί σαν ένα κομμάτι,γιατί μόλις σπάσει ένας κρίκος αρχίζει και χάνεται η αρμονία (και ας μην το βλέπουμε εμεις)και σιγά σιγά τρίζει και καταρρέει όλο το οικοδόμημα που λέγεται ζωή.Υ.Γ:Μπορεί να μην έρχεται το χιόνι στα πεδινά όπως όλοι περιμένουμε(αν και στην περιοχή μου το απολαύσαμε πριν τα Χριστούγεννα που έριξε αρκετο)αλλά τουλάχιστον απο νερά που είναι τόσο Χρήσιμα δεν πάμε καθόλου άσχημα.Ίσα-ίσα που μας τιμάει δεόντως.Μπορεί η Δυτική Ελλάδα να έχει την μερίδα του λέοντος αλλά και εδώ από την περασμένη Πέμπτη ως τώρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά.Ήδη κάτω στον κάμπο η μικρη μας λιμνη αρχισε να σχηματίζεται.Από εχθές το μεσημερι βρέχει ασταμάτητα.Η θερμοκρασία είναι ιδανική (κοντά στους 8 βαθμόυς)για να συνεχίσει έτσι αδιάκοπα.Φυσικά θα προτιμούσα όλη αυτή την βροχή να την έριχνε σε χιόνι αλλά....ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο ότι φαίνεται θα χιονίσει μέσα στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα αλλά με θετικές θερμοκρασίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρηγορητική για καιρόφιλους η πρωϊνή καταιγίδα στην Αττική. Η συνέχεια απελπιστική. Περιμέναμε κάτι καλό από τον Μάρτιο, μετά τον ανύπαρκτο (από κρύο και χιόνια) χειμώνα, και μας έχονται εφιαλτικά ensembles:

    http://old.wetterzentrale.de/pics/MS_2438_ens.png

    Οι βορειολελλαδίτες ίσως δουν μια κάποια άσπρη μέρα τώρα στα στερνά. Αλλά δεν νομίζω οτι κι αυτό θα μπορέσει να τους αποζημιώσει. Οι μνήμες από τα χιόνια της Αριάδνης είναι νωπές ακόμα, έτσι παιδιά;

    http://www.northmeteo.gr/afieromata/h-xionismenh-thessalonikh-xeimonas-2017/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NW Pindos
    Σάββατο - Κυριακή - Δευτέρα και λίγο μετέπειτα φαίνεται πολύς υετός (100 χιλιοστά περίπου), οπότε με τις θερμοκρασίες, που θα έχει (-6, -7 στα 1500 μ.) βλέπω κανονικό χιονιά πιο γενικευμένο. Αν μείνουν έτσι τα στοιχεία θα βαλει πολύ χιόνι. Ειδικά η Πίνδος πιστεύω θα δώσει ρεσιτάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πίνδος έσωσε για φέτος οτι μπορούσε να σωθεί. Εκεί μπορεί να βάλει χιόνι και τον Απρίλιο, που ξέρεις. Την ώρα που εγώ θα πηγαίνω να βρω τον Βαγγέλη στις παραλίες. Έτσι όπως το πάει, μονότονα και βασανιστικά η κυκλοφορία, κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ Γιώργο,η δυτική πίνδος έδωσε μεγάλες κακοκαιρίες κ όπως πάει η κυκλοφορία θα συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο.Μάλιστα εδώ στην περιοχή μου πέραν του πολύ βροχερού καιρού σήμερα παρατηρήθηκαν χιονοπτώσεις-χιονοστρώσεις ακόμη κ στα 700μ.
      Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η γενική αίσθηση φέτος αφήνει μία γλυκόξινη γεύση στους βορειοδυτικούς κατοίκους κ μία πικρή τελικά γεύση για την υπόλοπη χώρα.
      Το μόνο θετικό στοιχείο είναι το έντονα συσσωρευμένο ψύχος που θα συνεχίσει να υπάρχει στη ΒΑ Ευρώπη αλλά απο την άλλη ο υποτροπικός δείχνει τάσεις ανόδου μέρα με τη μέρα μέσα στο Μάρτιο προς τα μέρη μας.
      Τα νερά κατά τόπους δε νομίζω να μας εγκαταλείψουν το Μάρτη.
      Όσο για έναν πεδινό πανελλαδικό χιονιά είναι πια καθαρά θέμα τύχης,τύχη που φέτος ούτε με κιάλια δε βλέπουμε!

      Διαγραφή
    3. Πράγματι, το ψύχος επιμένει στα βόρεια της ηπείρου. Όλα τα τελυταία τρεξίματα των μοντέλων αυτό δείχνουν. Αν αυτό είχε συμβεί νωρίτερα, θα υπήρχαν σοβαρές ελπίδες. Τώρα πια οι πιθανότητες για πεδινό χιονιά το Μάρτιο μοιάζουν να είναι όσες και οι πιθανότητες να ...κερδίσει ο Βασίλης Λεβέντης τις επόμενες εκλογές.
      Ελπίζω να μη μου κόψει το σχόλιο ο δάσκαλος.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες!

      Διαγραφή
    5. Μακάρι κ.Ζιακόπουλε! Ας χιονιστούμε το Μάρτιο και εγώ δαγκωτό Λεβέντη μετά!

      Διαγραφή
  12. Παιδιά, ούτε να βρέξει σοβαρά δεν μπορεί πλεον, θελαμε κ χιόνια πανάθεμά μας. Οκ, εβρεξε μια ωριτσα το πρωί, τώρα εχει λαμπρό ήλιο. Απλά τελεια μέρα.Καλά για Μάρτιο, πάμε για ανετα 20αρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γκρίνιας συνέχεια: Αλήθεια, σήμερα περιμένε κανείς αυτόν τον υπέροχο και λαμπρό ήλιο; Δε μιλάμε καν για άστατο καιρό. Μιλάμε για μια ωραία σύντομη πρωινή βροχούλα που άφησε 6 χιλιοστά και μετά τις 9 το πρωί ωραίο και καυτό για Φεβρουάριο ήλιο. Στη Ν. Ερυθραία ο κόσμος έχει κατακλύσει τα τραπεζάκια των καφέ που είναι σε εξωτερικό χώρο και τα χτυπάει ο ήλιος. Για κάποιο περίεργο λόγο, φοράνε τα μπουφάν τους, μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, δεδομένων των 15 βαθμών υπό σκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Ζιακοπουλε καλησπέρα. Υπάρχει πιθανότητα για χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κ.Ζιακοπουλε καλησπέρα.Ειμαι από Θεσσαλονίκη και θα σας παρακαλούσα εάν μπορείτε να κάνετε πρόβλεψη για χιονόπτωση στο κέντρο της πόλης όπου και διαμένω.Κατανοω ότι είναι δύσκολο αλλά έχουμε πολύ αγωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλού, κακού ρίξτε τις αλυσίδες στο πορτ μπαγκάζ, μην πάθουμε τα περσινά και παγώσει το αλάτι του Μπουτάρη!

      Διαγραφή