Αντιθέσεις μεταξύ Βορρά και Νότου; Μόνο στον καιρό!


Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τη ΒΔ Ελλάδα. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι νοτιάδες με ένταση τα 5 με 7 μποφόρ και οι υψηλές για τη εποχή θερμοκρασίες κυρίως στη νότια χώρα. Την Πέμπτη (22/3) ένα νέο χαμηλό που θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα ΝΔ θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ (ανατολικά και νότια πελάγη) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μικρή άνοδο στις υπόλοιπες περιοχές. Την Παρασκευή (23/3) ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές κατά περιόδους και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.  Το Σάββατο (24/3) ο καιρός θα είναι καλύτερος, αν και δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές. Την Κυριακή (25/3) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ με ένταση 5 με 7 μποφόρ.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς.
 
Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι Ν 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

8 σχόλια:

  1. Μακάρι να ήταν μόνο στον καιρό. Αλλά δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Mάρτης το πρωί χιόνισε, κι ο γάιδαρος ψόφησε (από το κρύο). Το μεσημέρι βρώμισε (από τη ζέστη), και το βράδυ τον πήρε το ποτάμι (από τη βροχή).Σήμερα επαληθεύτηκε η παροιμία αφου το πρωί ξυπνησαμε(Κόνιτσα)με κρυο και φρέσκο χιόνι στα βουνά,βροχη στη συνέχεια ήλιο με ζέστη το μεσημέρι και εντονο αερα.μια μερα ολες οι εποχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπάνια την Πέμπτη στην Κρήτη και ...χιονοπόλεμος στην Αλγερία. Και μετά "κόκκινο" χιόνι στα βουνά μας.

    http://www2.wetter3.de/Animation_12_UTC/42_1.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτη ημέρα της Άνοιξης και Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας σήμερα. Χρόνια Πολλά σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και Ποίησης σήμερα και αύριο Νερού (θα μας τιμήσει τμηματικά δυστυχώς πάλι).
      καλημέρα

      Διαγραφή
    2. και μεθαύριο Μετεωρολογίας, τριήμερο λοιπόν..

      Διαγραφή
  5. Πρώτη μέρα της άνοιξης τυπικά σήμερα και παγκόσμια ημέρα μετεωρολογίας σε λίγο. Όμως η άνοιξη στην πατρίδα μας νοιώθω ότι έχει μπει προ πολλού ήδη από τις αρχές του μήνα. Ζω στη Ρόδο, αλλά πριν λίγες ημέρες βρέθηκα στην Αττική και πιο συγκεκριμένα σε σπίτι σε παράλια περιοχή της ανατολικής Αττικής. Και στην Αττική βερικοκιές και κορομηλιές ανθισμένες , χρωματιστές μαργαρίτες παντού, οι "κουτσουπιές" (συγγνώμη δεν θυμάμαι την επίσημη ονομασία του δέντρου) στο φουλ του μωβ και φούξια, ενώ και οι τριανταφυλλιές λίγο ήθελαν για να βγάλουν τα πρώτα τους μπουμπούκια...Και όχι δεν ήταν τέλη Απριλίου, ήταν 10 Μαρτίου που είδαν τα ματάκια μου όλα αυτά. Και εάν ίσως εδώ στο νησί όλα αυτά δεν είναι τόσο σπάνια όταν έχουμε ήπιους χειμώνες, πραγματικά εξεπλάγην που είδα και στην Αττική φύση που παρέπεμπε σε ενάμιση μήνα μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο χρόνια πολλά και πάντα με υγεία.Για να δουμε που θα κατατάξει εμάς εδώ ο καιρός,στους "βόρειους"ή στους "νοτιους";Από την Κυριακή που είχε το πρωί 15 βαθμούς(Για να πέσει αισθητά μόλις εβρεξε και να ξαναβρεί Μετά στους 20)έπεσε την Δευτέρα στους 11,την τριτη (πρωί παντα)στους 9 και σήμερα το πρωί στους 5 μόλις βαθμούς.Εριξε αρκετή βροχή Κυριακή- Δευτέρα,αλλά από ομίχλη τίποτα παρόλο που είχε νοτιά.Εχθες ήμουνα Αλίαρτο το απόγευμα,ολα έμοιαζαν να κινούνται σε συνθήκες προχωρημένης άνοιξης.Στο ποταμι που κατέβηκα(Βοιωτικος κηφισσος)βρήκα πολλούς να ψαρεύουν και μου είπαν ότι έχει τόσα ψάρια όσα ειχε αλλοτε προς το τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου.Παροτι προχθές είχε κρυώσει και έβαλε χιόνι ο Παρνασσού,εντούτοις την ημέρα ανεβαινει η θερμοκρασία και κατεβάζει πολύ νερό μου είπαν.Εναν φίλο που βρηκα σήμερα το πρωί,εδώ στο Σχηματάρι,που δουλεύει στην ΕΥΔΑΠ,μου είπε ότι υπάρχουν μέρες που το ποταμι,κατεβάζει 2.70 την ημέρα,ποσότητες καλοκαιριού.Εκειστο ποτάμι,που όλα ήταν καταπρασινα και όλα ανθισμένα,ειχε τα πάντα που θα μπορούσε να δει και να χαρεί ένα παιδί και γιατί όχι και ενας πιο μεγαλος.Πουλια-ψαρια-νεροχελωνες-βατραχακια-νεροφιδα-σκαθάρια κτλ.Πραγματι ήταν τοσο ομορφα,που αν είχα χρόνο να καθήσω και εγώ να ψαρεψω,σε δύο ώρες θα είχε γεμίσει αγαλλίαση,έστω και αν δεν έπιανα ούτε ένα ψάρι.Ειχε τόση ησυχία και τόση ομορφιά που δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.Απλα γαληνεύει η ψυχή και το πνεύμα!!Δεχτηκα και μια προσφορά από έναν φίλο και αν ο καιρός είναι καλός την Πέμπτη,τότε θα φέρει το άλογο και εγώ τα παιδιά μου,να τους χαρίσω μια υπέροχη βόλτα δίπλα στο ποτάμι.Αν και κανονικά πρέπει να φέρει και την φοράδα που έχει να πάμε και οι δύο μας μια βόλτα ως κάτω στις καταβροθες,εκεί όπου πέφτει το νερό στην Υλική.Στην "μπούκα"που λέμε.Εκει να δείτε τι γίνεται,ειδικά την Πρωτομαγιά!Γλέντια και χοροί.Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή