Προσοχή στους ανέμους του Σαββατοκύριακου


Βαρομετρικό χαμηλό στη Δ. Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ. Με αυτό το δεδομένο, στην περιοχή μας το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα βρέξει τοπικά και πρόσκαιρα κυρίως στη ΒΔ Ελλάδα. Πέρα από αυτά, τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο (17/3) τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τοπικές βροχές αναμένονται τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Κυριακή (18/3), αν εξαιρέσουμε τη νότια νησιωτική χώρα, στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς με αποτέλεσμα τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα και την Τρίτη (19-20/3) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 5 με 7 μποφόρ.


Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-3-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα ΒΔ. Άνεμοι Ν 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.


11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους,σημερα ο μαρτης έδειξε τη χειμωνιάτικη πλευρά του,ειχαμε καταιγίδες κ σε κάποιες περιοχές χαλαζοστρωσεις,με συνέπεια να πέσει αρκετά κ ή θερμοκρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Λέσβο είπαμε είσαι φίλε μου? Και εδώ στη Ρόδο έβρεξε νωρίς το πρωί σήμερα (

      Διαγραφή
  2. Διαβάζοντας την πρόβλεψη του κ.Ζιακοπουλου προσπαθώ να καταλάβω τι άλλο μας περιμένει Όσο αναφορά τον άνεμο,ο οποίος μας έχει τρελάνει εδώ και σχεδόν ένα και παραπάνω μήνα Τώρα,με τις δύο τελευταίες ημέρες να είναι και αρκετά έως πολύ κρύος με αποτέλεσμα τα τζάκια και τα καλοριφέρ να δουλεύουν του καλού καιρού.Οση υγρασία υπήρχε κοντεύει να την πάρει και αν δεν βρέξει το προσεχές διάστημα,που βάσει των ανεμων που βλέπω στις προβλέψεις, είναι δυσκολο να συμβεί,τοτε τα πράγματα σοβαρευουν.Πριν από λιγο μπόρεσα να διαβάσω όλα τα σχόλια,γιατι όλες τις μέρες μετά την δουλειά τρέχω να προλάβω τις αγροτικές εργασίες που δύσκολα τις φέρνω βόλτα αφού όλα "τρεχουν"πιο γρήγορα από εμένα.Ειναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει,δουλειές που γίνονταν τέλη Απριλίου να μην τις προλαβαίνουμε τον Μάρτιο!!Με ρώτησε ο φίλος Χρήστος Σιμουλης τι λένε οι"μετεωρολογοι"της αυλής μου (Χρήστο συγνώμη Αλλά τώρα μπόρεσα να γραψω).Τίποτα δεν λένε φίλε,κάνουν το "κορόιδο".Το κακο είναι ακριβώς Αυτό,Δεν λένε να ξεμυτησουν με τίποτα.Μια μέρα μόνο "βγηκε"η φρουρά για επιθεώρηση και ξαναχαθηκαν.Απο τοτε Ούτε φωνή ούτε ακρόαση.Προς Θεού Όπως λέει και ο Θάνος να μην έχουμε κανένα απρόοπτο όχι χαμηλά,Αλλά ούτε και στα γύρω βουνά,Γιατί σε λίγο εκτός από τσαγαλαβθα φάμε και κορφες απο τα βλαστάρια του αμπελιού μιας και αρχίζουν τα βγαίνουν τα πρώτα φυλλαράκια(αν είναι δυνατόν στα μέσα Μάρτιου)!!Μετα απο τέτοιες καλοκαιρινές ημέρες,οτιδήποτε έστω πασπαλισμα στα ορεινά θα είναι καταστροφικό για ολες τις καλλιέργειες.Καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, Χριστόδουλε, δες και meteothes.gr, "αρχική σελίδα, δείτε όλα τα ρεκόρ" των 14 τελευταίων Μαρτίων. Κοκκίνησε ο τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Χρήστο.Η πρώτη βραδιά εχθές που είχε ελάχιστο αέρα και οπως "γλυκανε"λιγο την νύχτα,ετσι γλυκό ήταν και το ξημέρωμα.Ηδη είμαι με το κοντομάνικο εδώ στην δουλειά.Εκτος από "μετεωρολογους"μου,ένα ακόμη παράξενο γεγονός που το παρατηρησα εχθες είναι ότι όλα τα σπαράγγια που μαζεύω αυτές τις μέρες,ειναι ή σε μέρη απάνεμα ή σε μέρη που"βλέπουν"στον νοτιά.Οτι είναι προς τον βορρά δεν έχουν δώσει τίποτα.Βέβαια από Παράξενα φέτος υπάρχουν πολλά.Οπως έγραψα πρόσφατα ο κάμπος της Κωπαιδας,με το παραμικρό έπιανε ομίχλη και τώρα δυο μήνες μέσα στην καρδιά του χειμώνα με βοριάδες και βροχές,τρόμαξε να βγάλει ομίχλη μόνο για μία ημέρα.Ας ευχόμαστε τουλάχιστον να μην κάνει κάτι ακραίο.Καλημερα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους,γεια σου θανο,ναι μυτιληνη,ζεις κ εσύ σε πολύ ωραίο νησί.δεν έχω πάει,αλλα έχω ακούσει τα καλύτερα για ρόδο,απλως έχετε διαφορετικό κλίμα σε σχέση με το βόρειο ανατολικό αιγαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σχόλια του Χριστόδουλου, αλλά και των άλλων φίλων του μπλογκ που ζουν κοντά στη φύση και ασχολούνται με τις καλλιέργειες, είναι πολύτιμα για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δίνουν σ΄εμάς τους αστούς (όχι με την ταξική έννοια) μια (διαδικτυακή, έστω) ανάσα υπαίθρου, μας μεταφέρουν με τις περιγραφές τους τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης, το μόχθο και τις αγωνίες του αγρότη. Και δεύτερο (ίσως και σπουδαιότερο), γιατί βοηθάνε κάποιους "πέρα βρέχει" ανυποψίαστους ανθρώπους που τυχόν μας διαβάζουν, να συνειδητοποιήσουν πόσο αφύσικα και ανησυχητικά είναι κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον καιρό και στο κλίμα. Γιατί όταν ζεις μέσα στο "θερμοκήπιο" της μεγαλούπολης και δεν είσαι και κάπως ενημερωμένος, δύσκολα αντιλαμβάνεσαι τις αλλαγές που συντελούνται και που η ίδια η φύση "κραυγάζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ή καλυτερα μια επισήμανση θελω να κάνω .
    Η ΕΜΥ φετος εξέδωσε σε ΟΛΑ τα χαμηλά που επηρέασαν τη χώρα μας ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ !!
    Κατα τη γνωμη μου αυτό υποδαυλίζει την αξιοπιστία της καθώς θα είναι αδυνατον να λάβει κανείς στα σοβαρά τα λεγομενά της όταν πραγματικά θα έρθει κάτι έκτακτο !!
    Ολίγον θλιβερό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα,υπαρχει. μία παροιμία που λέει φύλαγε τα ρούχα σου γα να έχεις τα μισά,μετα τις ανθρώπινες απώλειες στην μανδρα αττικής,ειναι φυσικό ή εμυ να βγάζει έκτακτα δελτία ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί οι πολίτες,ασχετως της έντασης των φαινομένων,ετσι κ αλλιώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα πιστεύω ότι γίνονται σε τοπικό επιπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστόδουλε, χρόνια πολλά, αν γιορτάζεις (έτσι λέει), αλλά και αν δεν..
    ευχαριστούμε για τις εικόνες, ζηλεύουμε, έχεις ανεβάσει πολύ τον φυσιολατρικό πήχη.

    στα κλιματικά, έχουμε συμπτώματα πλημμυρών, ανομβρίας και ζέστης, συχνά και ταυτόχρονα, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νίκο τώρα μαζεύτηκα από τις δουλειες μου και ειδα το σχόλιο σου.Σ'ευχαριστω για τα χρονια πολλα,πράγματι σήμερα γιορτάζω,δεν το ξέρουν πολλοί,γιατί είναι σπάνια γιορτή και ο αείμνηστος αρχιεπίσκοπος το γιόρταζε στις 21 Οκτωβρίου,αλλά τότε είναι τα λειψανα του ίδιου.Να χαίρεσαι και έσυ την οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή