Σε ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά χωρίς πολλά νερά, οι από τα Δ-ΝΔ διαταραχές και σε ρόλο κομπάρσου η θερμική αστάθεια


Βαρομετρικό χαμηλό στα Β. Βαλκάνια, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται ως την κεντρική Μεσόγειο, κινείται βορειοανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα και θα επικρατήσουν ασθενείς έως μέτριοι Δ-ΝΔ άνεμοι. Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες (28-29 βαθμοί Κελσίου) αναμένονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Το τριήμερο Πέμπτη - Σάββατο (17-19/5) δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού στη χώρα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 31 βαθμούς. Για την Κυριακή (20/5) οι πιθανότητες βροχής φαίνονται περιορισμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά. Τέλος, τη Δευτέρα (21/5) υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για βροχές στη ΒΔ Ελλάδα.
  
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία. Άνεμοι Ν-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 27 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη ΒΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι κυρίως το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 29 Βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι Δ-ΝΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.
 
Θεσσαλονίκη:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Ν-ΝΑ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

7 σχόλια:

  1. Απο τα μελτέμια καλύτερα είναι αυτά.Σήμερα τα ξημερώματα ήταν πολύ ωραία,με ωραία χρωματιστά συννεφάκια προς Δύτ. τώρα το μεσημέρι ακόμα καλήτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέποντας να ξεμακραίνει το χταπόδι που μόλις είχα αφήσει ελεύθερο μετά τη φωτό που το έβγαλα στα ζεστά, αλλά και πεντακάθαρα νερά παρά τον νοτιά, σκέφτηκα ότι το θέμα είναι τελικά να μην βρεθείς στον λάθος τόπο, τον λάθος χρόνο. Λίγο νωρίτερα να είχε περάσει και θα είχε πέσει πάνω στον ψαρουφεκά, που είχε βγει παγανιά στη δαντελένια ακρογιαλιά. Κάποτε, τη δεκαετία του 1940, ήταν η Ελλάδα που βίωνε τη φρίκη του πολέμου και η Συρία η χώρα που δεχόταν πρόσφυγες. Κάποτε, τη δεκαετία του 1960,το Αφγανιστάν ήταν μία πολυπολιτισμική χώρα με επιρροές και από την Ανατολή και από τη Δύση, αλλά σήμερα κάθε βδομάδα πέφτουν βόμβες στην Καμπούλ.

    Αν και τις τελευταίες μέρες το μακελειό γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Le Monde έχουν σκοτωθεί 58 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί πάνω από 2.400 από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Το "δώρο" που έκανε ο Τραμπ στο Ισραήλ για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του με τη μεταφορά της αμερικάνικης πρωτεύουσας στην Ιερουσαλήμ ήταν η ταφόπλακα στα όνειρα των Παλαιστίνιων, που ήλπιζαν η ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει πρωτεύουσα ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κατηγορεί τους Ισραηλινούς, που χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά, για φρικτή σφαγή, τους Αμερικάνους για αποικιοκράτες, ενώ κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος και προκηρύχθηκε γενική απεργία για σήμερα.

    Ο Νετανιάχου έκανε από την πλευρά του λόγο (όπως και ο Τραμπ) για μία μεγάλη μέρα, ευχαρίστησε τον Tραμπ για το θάρρος του να τηρήσει την υπόσχεσή και του και να μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, προσθέτοντας κυνικά ότι "είμαστε στην Ιερουσαλήμ και θα μείνουμε εδώ" και χαρακτηρίζοντάς την "αιώνια πρωτεύουσα". Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει πετώντας φυλλάδια ότι όποιος συμμετείχε σε διαδηλώσεις θα έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο, ενώ ο υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman δήλωσε ότι "υπερασπιζόμαστε τους πολίτες μας με όλους τους τρόπους και δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουμε βία στα σύνορα".

    Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι τουλάχιστον τρεις ένοπλες ομάδες προσπάθησαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά στα σύνορα και κατηγόρησε τη Χαμάς, κατά της οποίας έκανε αεροπορικές επιδρομές, ότι κρύβεται ανάμεσα στους διαδηλωτές. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν εδώ και βδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας την επιστροφή τους στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν για να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ πριν από 70 χρόνια. Αυτή η κινητοποίηση καταδικάζει, όμως, και τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ την τελευταία δεκαετία, ενώ από τις 30 Μαρτίου έχουν σκοτωθεί 95 Παλαιστίνιοι. Ο ισραηλινός στρατός επικρίνεται για τη χρήση υπερβολικής βίας, ο ΟΗΕ και η ΕΕ ζητούν ανεξάρτητη έρευνα, αλλά οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι ρίχνουν πραγματικά πυρά μόνο σε έσχατες περιπτώσεις.
    http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2018/05/14/gaza-une-dizaine-de-blesses-dans-des-affrontements-entre-palestiniens-et-soldats-israeliens_5298602_3218.html
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μου αρέσει να πολιτικολογώ σ΄αυτό το καιρικό μπλογκ, αλλά, με αφορμή το σχόλιο του Βαγγέλη και την αγανάκτηση που νοιώθω (και όχι μόνο εγώ βέβαια) για τα εγκλήματα που διαπράττονται στην Παλαιστίνη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, θα επισημάνω μονάχα οτι η Τουρκία και το Ισραήλ, που υποκριτικά κονταροχτυπιούνται εσχάτως, με εκατέρωθεν δηλώσεις, για το ποιός είναι το "κράτος - τρομοκράτης" της περιοχής, είναι και οι δύο, εδώ και δεκαετίες, τα κατ΄εξοχήν μαντρόσκυλα του ιμπεριαλισμού στη ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Αυτό μόνο και ζητώ συγγνώμη για την υπέρβαση των ορίων.

      Διαγραφή
    2. Οι Αμερικάνοι είναι οι χειρότεροι όλων Γιώργο. Δεν υπάρχει πολεμική σύρραξη στον πλανήτη, στην οποία να μην εμπλέκονται. Και σε αυτή την περίπτωση οι ΗΠΑ έριξαν λάδι στη φωτιά. Ο απώτερος στόχος τους είναι να διαιωνίζονται οι εντάσεις και κατά συνέπεια και οι πόλεμοι που αποτελούν την πιο επικερδή μπίζνα για τους Αμερικάνους. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Ειδικά στην εποχή μας που έχει επικρατήσει το μοντέλο του proxy war (πόλεμος διά αντιπροσώπων) με τις ΗΠΑ να εξοπλίζουν άλλους για να πολεμούν για λογαριασμό τους.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  3. βλεποντας τα μοντελα,βλεπω την νοτια χωρα τις επομενες μερες να μπαινει σε καλοκαιρινους ρυθμους.....

    καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η « χαρα « των καρποφορων αυτος ο καιρος στα ΒΔ.
    ειπαμε μπας και γευτουμε καθαρο φρουτο φετος αλλα φευ.
    Και ας μη ριχνει και τον πολυ υετο, η παρατεταμενη υψηλη υγρασια μια χαρα την κανει την ζημια.
    3η σερι δυσκολη εως ζημιογονα Ανοιξη αφου το ‘16 εβρεχε ασταματητα Απριλη-Μαιο και οι σομπες στα ημιορεινα των Ιωαννινων εσβησαν του Αγιου Κωνσταντινου-Ελενης, ενω περισυ αρκουσε απο μονη της η παγωνια στις 22 Απριλιου -αν θυμαμαι καλα- για να κανει τη ζημια

    ΑπάντησηΔιαγραφή