Προδρομικά μελτέμια στο προσκήνιο


Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο θα προκαλέσει στη χώρα βόρειους ανέμους εντάσεως ως τα 6 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, στην ηπειρωτική Ελλάδα οι όμβροι και οι καταιγίδες θα περιοριστούν σημαντικά και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 29 βαθμούς. Το τριήμερο του Αγίου πνεύματος ο καιρός σε γενικές γραμμές δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στις μετακινήσεις. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στις σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά (απογευματινές ώρες), την Κρήτη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους οι οποίοι στο κεντρικό Αιγαίοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή και οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν στα δυτικά τους 31 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 βαθμούς Κελσίου. Με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο θα περάσει σχεδόν ολόκληρη η νέα εβδομάδα.


Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-5-2018

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 28 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανοί όμβροι ή και καταιγίδες στο Α. Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Πιθανοί όμβροι νωρίς το πρωί και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

2 σχόλια:

  1. Με τον βοριά έχουμε, πάντως, μία σχετική δροσιά. Γιατί κατά τα άλλα έχουμε συννεφόκαμα. Ούτε η - σύντομη συνήθως - βροχή δροσίζει το καλοκαίρι και μόνο ο βοριάς (μελτέμι) μετριάζει την επίδραση του καυτού ήλιου. Ήλιος και βοριάς, δεν ήταν τυχαίος ο μύθος του Αισώπου. Βέβαια, το μελτέμι ευνοεί την εξάπλωση των πυρκαγιών, κάτι που δείχνει ότι ποτέ δεν μπορείς να τα έχεις όλα στον καιρό, όπως, άλλωστε, και στη ζωή.

    Σήμερα ήταν και κάτι Γερμανοί στην αγαπημένη μου ακτή. Ψάρευαν γόνο με απόχες και έβαζαν τα άτυχα μικρόψαρα σε έναν μεγάλο κουβά, οπότε τους ζήτησα να τα ξαναρίξουν στη θάλασσα γιατί είναι Μάιος και απαγορεύεται το ψάρεμα, αλλά και για να μεγαλώσουν. Μετά μάζεψα και μερικά σκουπίδια για τους δώσω το καλό παράδειγμα και μία κυρία που κολυμπούσε εκεί κοντά, μου είπε ότι οι Γερμανοί έριξαν τα κεφαλόπουλα και τους κοκωβιούς στη θάλασσα ξανά.

    Μιας και ο λόγος, όμως, για Γερμανούς η η Deutsche Bank θα απολύσει 7.000 υπαλλήλους της παγκοσμίως για να μειώσει τα κόστη και να αποκαταστήσει την κερδοφορία, όπως μεταδίδει το Reuters. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της από 97 χιλιάδες σε 90 χιλιάδες άτομα με τις μεγαλύτερες περικοπές (25%) να γίνονται στους τομείς πώλησης μετοχών και εμπορικών συναλλαγών και κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Κάποιοι που έχουν γνώση της κατάστασης, υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας μπορεί να φτάσουν και τις 10 χιλιάδες.

    Μάλιστα, η τράπεζα θα εστιάσει εκ νέου στην Ευρώπη και την εγχώρια αγορά μετά από τρία συνεχόμενα έτη με ζημίες, μειώνοντας τις δραστηριότητές της που έχουν να κάνουν με ανταλλαγές αμερικάνικων ομολόγων και μετοχών, αλλά και της επενδυτικής τράπεζας παγκοσμίως. Η Deutsche Bank έχει ήδη απολύσει 600 τραπεζίτες από το επενδυτικό της τμήμα τους τελευταίους εφτά μήνες και θα μειώσει κατά 1 δισ. ευρώ τις δαπάνες για την επενδυτική της τράπεζα μέχρι το 2019. Αν και στην Deutsche Bank υποστηρίζουν ότι παραμένουν ανταγωνιστικοί έναντι των μεγάλων τραπεζών της Wall Street (Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Bank of America) η γαλλική BNP Parisbas απέκλεισε οποιαδήποτε σχέση με τη γερμανική τράπεζα, λέγοντας ότι δεν εξετάζει μεγάλες συμφωνίες μαζί της.

    Επίσης η Deutsche Bank υποβαθμίστηκε τόσο σχετικά με την επενδυτική της δραστηριότητα (10η από 8η στην Αμερική μεταξύ 2010-2017 - 15η από 6η στην Ασία και 3η από 2η στην Ευρώπη), όσο και συνολικά, καθώς τοποθετήθηκε μεταξύ 7ης και 10ης θέσης το 2017, έναντι 4ης και 7ης θέσης το 2010. Παράλληλα, οι μέτοχοί της ζήτησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης, μετά από μήνες αναταραχής, υποστηρίζοντας ότι η τράπεζα πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά από 6 χρόνια αναδιάρθρωσης.
    https://www.reuters.com/article/us-deutsche-bank-agm/deutsche-bank-to-cut-thousands-of-staff-in-investment-bank-revamp-idUSKCN1IP0P9?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε λίγο την Κρήτη.....το ανέφερα πάλι προ ημερών....το μοντέλο, δεν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή